galerie

Zomaar wat gedachtes | 25-09-2007 | Opvallend

Mij valt een aantal dingen op:
*Waarom vinden we besnijdenissen niet kunnen en estetische schaamlipcorrecties wel? Beiden worden in feite gedaan door beslissingen die van buitenaf worden opgelegd...Alleen realiseert de 'vrijwillige' groep dat waarschijnlijk niet.

*Vrouwen weten niet hoe de gemiddelde vagina eruit ziet, mannen kunnen daar veel beter over oordelen: zij zien ze namelijk wel de revue passeren...

*Waarom laten mannen zich nooit een zakvergroting of zaklift aanpraten? Worden er net zoveel penisvergrotingen gedaan als ingrepen op de vagina?

* Waarom kijken vrouwen over het algemeen altijd zo vijandig/keurend naar elkaar en nooit als 'zusters'? Altijd maar die competitie...Hebben mannen al hun competitiegevoelens op de sportvelden gebotvierd en zich meer weerbaar gemaakt voor commentaar van anderen door toedoen van het gezamenlijk douchen bij teamsporten? Het percentage mannen dat te dik is, is groter dan het percentage vrouwen dat te dik is...!

* Dezelfde industrie die je wijst op je imperfecties verdient tegelijkertijd miljarden aan jouw onzekerheden. De eerste de beste verkoper in een willekeurige winkel geloof je toch ook niet zondermeer. Hij heeft ook een dubbele agenda, evanals de beauty-industrie. Waar is de kritische houding?

*Je mag je kind niet lichamelijk toetakelen maar er zijn veel moeders die hun dochters (ongewild) geestelijk kwaad berokkenen doordat ze zelf altijd maar met hun gewicht bezig zijn. Uit familieonderzoek blijkt dat naast psychosociale factoren ook een genetische aanleg bepalend kan zijn voor het al dan niet ontwikkelen van eetstoornissen zoals Anorexia Nervosa.

lees commentaar [1] | reageer

Hanneke | 20-09-2007 | oud

Ons mam zegt altijd: mensen willen wel oud worden maar niet oud zijn!!!

Helaas is het waar. Ik ben blij dat mijn moeder gewoon 'oud' eruit ziet, met rimpels en al. En zij is vooral blij dat ze gezond is.

Ik ben opgevoed met continue de mededeling dat ik mooi ben. Ik heb vooral geleerd dat ik blij moet zijn met mijn gezonde lichaam. Gezond en gelukkig is toch belangrijker dan een 'perfect' lichaam??

Wat ik echt niet geloof is dat mensen die zijn/haar lichaam laten veranderen dat alleen voor zichzelf doen. Je doet dat, waarschijnlijk onbewust, altijd omdat je jezelf vergelijkt met anderen. Ik heb namelijk nog nooit gehoord dat iemand die blind is het lichaam heeft veranderd.

tsja... blijkbaar moet de mens zich ergens druk om maken

lees commentaar [0] | reageer

Mo | 18-09-2007 | Glossy Magazins als verzekeringsagent

Glossy Magazins verkopen iets. Niet hun blad, hoewel dat leuk is meegenomen. Hoofdzakelijk verkopen ze producten van hun adverteerders. Zonder hun adverteerders hebben zeecht geen bestaansrecht.

Kort gezegd: Glossy magazins zijn intermediars. Zoals een verzekeringsagent dat is voor verzekeringen. De glossy magazins zijn intermediars voor producenten van het "ideale onwerkelijke schoonheidsbeeld van de vrouw". De producenten zijn verkopers van potten, pillen. botox, plastische chirurgie etc.

Weet je, Jehova's getuigen hebben ook een magazin. Net als bij de glossy magazins is niet het blad doelstelling, maar het actief lid worden. Actief lid worden van de Jehova's getuigen versus actief lid worden van het "ideale onwerkelijke schoonheidsbeeld van de vrouw".

Je kunt nog beter eenmagazin van de Jehova's Getuigen in huis nemen dan een glossy magazin; dat van de Jehova's Getuigen is tenminste gratis !

lees commentaar [2] | reageer

slagroomsoesje83 | 17-09-2007 | Ik voel mezelf zo lelijk en onaantrekkelijk bij me vriend... :-(

Hey meiden

Ik moet even iets kwijt aan jullie

Ik voel me gewoon echt niet mooi bij me vriend, ik heb al helemaal geen zelfvertrouwen, Ik walg van mezelf en kijk bijna nooit in despiegel ik vind mijn hele uiterlijk en figuurniet mooi. Ik heb altijd het idee datme vriendiedereen mooier vind. Nu is er vanavond iets gebeurd waardoor ik me helemaal verdrietig voel. Me vriend heeft veel vriendinnen op msn in real life etc. nu zat hij gisteravond wat hyves te bekijken. dus ik vroeg goh wie is dat meisje, zei hij oh die ken ik van msn. dus ik zag die foto's dus ik zei je ze is wel supermooi hij vond dat ook. Ik zei toen dat ik altijd zo onzeker wordt van zulke meiden. Toen zei hij dat ik niks te klagen had omdat ik er ook leuk uitzie.

Dat meisje vind hem al een tijdje leuk. Gisteren vroeg ik dus of ik me niet zorgen moest maken om haar ze is sinds ene paar weken weer vrijgezel dus ik voelde me een beetje rot en was bang dat ze achter hem aan ging. Hij zei dat ik me geen zorgen moest maken. Maar hij zei daarnaze is wel erg mooi. Ik voelde me gelijk wel rotmjaik vroeg aan hem of hij haar mooier vond dan ik toen zei die ja :-( maar hij kent mijn innerlijk en dat is ook belangrijk vond hij. Ik weet dat ik zulke vragen niet moet stellen mja als ik me onzeker voel dan ga ik weleens gekke dingen vragen. gewoon om te checken of een meisje geen gevaar is.Ik weet van hem dat hij veel mooie meiden in zijn lijst heeft en hij vind veel meiden erg mooi dat zegt hij ook gewoon eerlijk.

Hij durft er ook voor uit te komen als hij iemand mooier vind dan ik. Ik weet heus wel dat ik niet de mooiste ben maar ik wil het voor hem gewoon graag zijn. Ik vind het niet leuk als hij iemand anders mooier vind. Ik voel me al zo onzeker over m'n uiterlijk. maarja mijn vriend zegt ik ben gewoon eerlijk. Nu is het ook wel een grote flirt en een jongen die veel meisjes mooi vindt. maar ik wordt er gewoon zo gefrustreerd van. Wat vind jullie ben ik echt een aansteller of is hij gewoon te eerlijk.

lees commentaar [6] | reageer

karin | 17-09-2007 | vagina

Wat mij opvalt aan veel verhalen, is het feit dat vrouwen niet weten/ wisten hoe een vulva eruit ziet. De geruststellende reacties komen bijna zonder uitzondering van mannen. Zij hebben (en bi- en lesbische vrouwen natuurlijk ook) wel meerdere vrouwenlichamen bekeken. Ik had nog mooit een andere vulva gezien. Dus ik moest afgaan op wat er in de literatuur beschreven wordt.

En in de anatomieboeken die ik gezien heb, worden de binnenste schaamlippen altijd beschreven als kleine lipjes, die binnen de buitenste vallen. In literatuur wordt meedere malen beschreven hoe de ik-persoon (man) zich bijna walgend afkeert van die te grote schaamlippen.

Ik geneerde me vanaf die ontdekkingen dus heel erg voor mijn schaamlippen. En zelfs toen ik nog nooit van een operatie had gehoord heb ik al zitten fantaseren om ze eraf te laten halen.

nu pas, ik ben 55, weet ik dat ik niet abnormaal ben, (ze zitten er dus nog steeds) maar ik vind ze nog steeds af-schu-welijk- lelijk.

lees commentaar [1] | reageer

worteltje | 15-09-2007 | schaamlippen en gevoel

Hoe fijn om te zien en hier te lezen dat 'grote'kleine schaamlippen heel normaal zijn. Ik Had als tiener ook het gevoel dat de mijn vies, rommelig en afstotelijk waren. Hoewel ik inmiddels over die gedachte heen ben, dub ik wel al jaren over het feit dat die en 'grote' schaamlip ook op een onaangename manier gevoeliger is dan die andere. Net of er spiertjes doorheen lopen die pijn doen bij aanraking. Niet heel erg, wel vervelend bij seks. om die reden is de gedachte aan een 'corrigerende operatie' wel eens door mijn hoofd gegaan.

Ik laat mijn schaamlippen voorlopig zoals ze zijn maar ben heel benieuwd of anderen dit herkennen.

lees commentaar [1] | reageer

Marjolein | 15-09-2007 | Ze kunnen ook t groot zijn

Iedereen heeft het over cosmetische ingrepen om "mooier" te worden.

Ik heb altijd grote borsten gehad. Maatje E/F. Tijdens mijn zwangerschapen wissen die dingen enorme afmetingen aan te nemen tot cup J (Ja, het bestaat echt). Toen ik na de geboorte van mijn jongste op F/G bleef "hangen" heb ik een borstverkleining laten doen.

Niet omdat het "mooier" zou zijn maar omdat ik ernstige rugklachten kreeg. Daarom verbaast het mij dat in de zelftest alleen over cosmetische borstverkleining wordt gesproken ...

Overigens heeft mijn man nog even moeten wennen aan het nieuwe cup-maatje (DD), hij vond de oude borsten erg mooi. Gelukkig voel ik me we beter bij (aanzienlijk minder rugklachten, ze niet te hoeven vasthouden als je 's nachts naar de WC moet) en hij vindt ze ook wel leuk geworden "ze staan niet meer zo triest" (ze hingen op m'n navel ....)

Kortom: sommige ingrepen zijn noodzakelijk n je voelt je er beter bij niet om de rest van de wereld maar voor jezelf.

Overigens wordt er verder NIET aan mij gesleuteld!

lees commentaar [4] | reageer

Sunshine (Tine) | 15-09-2007 | beauty lies in the eye of the beholder!

Vergeet dit nooit- want er bestaat geen een soort mooi zijn..

Het is ontzettend goed dat dit onderwerp eindelijk is gekomen door die documentaire- Bedankt ! Het is vreselijk hoe we in ons westerse deel van de wereld hierdoor beinvloed en verneukt wordt. Emotioneel en financieel schandelijk bespelen en gemanipuleerd. Denk al die energie we met zijn allen gebruiken om ons zorgen te maken over hoe we er uitzien- het kon waarschijnlijk een derdewereldland voorzien van duurzame energie! -en ik zelf zit er ook mee en ben onzeker, absoluut- maar ik besef het wel-( we mensen kunnen namelijk pas iets doen als we hetkunnen zien!- dat is de eerste voorwaarde. .)-en aat dit wel blijken o.a in mijn kunst die met een knipoog laat zien wat voor een waanzin ons bezield- waarom vinden wij bijvoorbeeld de verschillendheid van bloemen en juwelen juist schitterend terwijl we een prototype accepteer als "rolmodel " alsof er een alleenstaande soort schoonheid zou bestaan ...

Eigenlijk is het vreselijk simpel- we worden met zn allen tegen elkaar uitgespeeld voor een financiele winst- deel en heers heet dat- een oude spel...dat gaat letterlijk en figurlijk over lijken. En of dat nou over iemands geheel zelfdestructieve of lichtelijk geshaken zelfbeeld gaan of een verhongerende persoon maakt profijt echt niets uit.

Dat we gaan richting een wereld nu in sneltreinvaart die mensen als vervangbare hulsen zien is onbeschrijfelijk en pijnlijk- hoe maken we het helder en duidelijk dat we niet asocial met elkaar willen leven in een kompetitiespel die bedacht is om macht ?

Maar in een wereld waar we mogen schitteren juist in alle die verschillende kleuren en vormen we zijn in geschapen. En waar ouder worden trouwens iets respectvols is zoals nog steedsi n andere culturen en niet puur als een soort medelijwekkend aftakelingsproces wordt gezien - die we mogen vrezen erger dan pijn- verminkingen de dood!

nou folks als we hiervoor een creme zou kunnen krijgen - daar ging ik voor !

so shine on all you beautiful diamonds of people - weet dat je volledig compleet en volmaakt en zelfs UNIEK ben in deze wereld, en dat is ongelofelijk mooi!

Sunshine

lees commentaar [0] | reageer

Silly | 14-09-2007 | kleine tietjes

........noemt mijn man ze liefkozend, mijn AA borsten. Toen ik 15 was droeg ik een Hema AA cup BH met panties erin om het toch nog iets te laten lijken. De 2 jaren daarna zijn ze gegroeid tot die AA cup. Heerlijk, nooit een BH aan hoeven, geen gedoe met sporten. De vriendjes die ik had, vonden ze of lief of tja....... toch echt te klein. Zijn probleem, niet de mijne, dacht ik.

Tijdens mijn 2 zwangerschappen groeiden mijn borsten tot B-cup, ook een leuke ervaring. En er zat genoeg melk in voor de hongerige baby's.

Nu ben ik 47 en draag ik wel een (push up T-shirt) BH onder inmiddels nettere (want belangrijke baan ) outfits . Die koop ik bij Engelse bedrijven (Marks & Spencer of Little Women), want de Nederlandse BH's zitten met slecht.

Moraal van dit verhaal: kleine tietjes zijn leuk en makkelijk en ze hangen nauwelijks. Zolang je je niet laat opnaaien door allerlei plaatjes tenminste.

lees commentaar [5] | reageer

Keetje | 13-09-2007 | rommelig

Ook ik was erg opgelucht dat mijn binnenste schaamlippen normaal zijn: de een keurig en de ander langer en frommelig. De term 'rommelig' (er is nu ook een naam voor!!!) vind ik daarbijeen geweldige vonst!!! Dank Sunny!

lees commentaar [0] | reageer


[login]