galerie

margot | 04-04-2007 | zelfbeeld

Mijn dochter (30 jaar) is 4 jaar geleden naar buiten gekomen,dat ze diep ongelukkig was met haar uiterlijk. Ze is hierdoor uiteindelijk (ondanks psych.hulp) in een diepe depressie geraakt en 1,5 jaar opgenomen geweest in een psych.kliniek. Ze heeft o.a. body dismorphic disorder. Vrij vertaald; verstoorde lichaamsbeleving. Zij ziet plekjes in haar gezicht die in haar ogen monsterlijk zijn en die wij nauwelijks zien. Vergelijkbaar met anorexia. Ik ben ervan overtuigd dat de media hierin een rol speelt, dat je er vlekkeloos uit moet zien. We mogen kennelijk geen mens meer zijn, maar een barbiepop!

Eugene | 09-08-2007 | re

Ik ben ook erg (gestoord volgens vrienden) gefocust op uiterlijk en met name mijn gezicht. Ik heb namelijk ook een heel laag zelfbeeld en vind mijzelf als jongen ontieglijk lelijk Ik zit er ook verschirkkelijk mee, al vanaf mijn 9e. Dus ik denk dat ik dat wel kan begrijpen van uw dochter. Ik ben overigens zelf ook achter in de twintig.

Ik ben er voor mijzelf nog niet uit of al het 'estetische leed' tegewoordig wel volkomen de schuld is van de media (al wil ik ze geen enkele goede smoes toespelen hoor, pff - zehhebn al genoeg aangericht vind ik), enik weet wel zeker dat hun invloed ontiegelijk groot is gwesst. Ze hebben namelijk naar miijn idee een mega-versterkend effect op alles mensen diep interesseert. Uiterlijk speelde denk ik, zonder media ook altijd al een rol. Ik probeerhier niks goed te praten hoor, begrijp me niet verkeerd, was het maar zo. Dat zou betekenendat er wellicht nog een lichtpuntje was voor mij, maar helaas. Ook zonder media speelde uiterlijk denk ik een grote rol

Ik ben ook diep ongelukkig over mijzelf en itt. tot Uw dochter heb ik het hier nooit over gehadmet een psycholoog of anderzijds een behandeling voor gehad. Wel voor andere psychische ziekten als OCD en een medische behandeling voor extreem zware vorm van eczeem op de lichaam en vooral op het gezicht...Mij vraag is, heeft zij mischien ook een fysieke ziekte gehad in haar jeugd dat de estetistiek van het gezicht bijv. enorm beinvloede En dat de druk van schoonheid in de maatschappij nog zwaarder voor haar ging wegen dan voor anderren? Ik zeg neit dat dit de enig ereden voor een laag zelfbeeld zou kunnen zijn. Ik ben alleen benieuwdof ziekten die het uiterlijk aantasten nog een schep bovenop alles kunnen doen.Ik weet niet of dat bijmij wel het geval is namelijk.

-Eugene

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]