Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: xmlXPathTranslateFunction: Invalid UTF8 string in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Lia | 28-03-2007 | mooie buik,maar te zwaar bevonden

Doordat ik 4 keer per week fitness heb ik een redelijk doorgetraind lijf en platte buik met een taille van 74 cm.Maar toch blijf ik dus maat 40/42 hebben bij 1.75 met een gewicht van 72 kilo.Ik heb dagen dat ik me wens slanker te zijn.Op een hardloopforum ben ik te zwaar bevonden.Ze zeggen dat ik 6-10 kilo overgewicht heb of zelf meer.Maar is dat ook wel zo.Het is niet zo dat ik er niet mag zijn en ik ben trots op mijndoorgetrainde lijfmaar als ik zoiets lees op dit forumdan twijfel ik toch wel eens aan mezelfen ik eet heel gezond met 3 stuks fruit per dag en 300 gram groente.Die extrakilos?kirjg ik dus niet zo heel snel weg...hmmm!!!

Ayla | 28-03-2007 | gezond gewicht

hoi lia!

wees blij, want je hebt een gezond gewicht! mijn moeder is 1.74 en weegt 70 kilo en zij heeft ook een gezond gewicht en maat 42. hoe langer je bent, hoe zwaarder. dat is nu eenmaal zo. en je zegt zelf dat je een doorgetraind lijf hebt, dus dat is toch goed?

ikzelf ben 1.71 en te mager. ik krijg de kilo's er maar niet aan en dat is ook niet fijn.

dus, be happy en geen zorgen over je (gezonde) gewicht!

Lia | 28-03-2007 | bedankt!

Hoi Ayla,bedankt voor je lieve woorden!Soms kan ik heel onzeker zijn over mijn gewicht of figuur en dat ook i.v.m.erdere opmerkingen over mijn figuur.Zo had ik een ex die soms in mijn buik kneep en lachend zei dat ik vet was geworden terwijl ik dat niet zo grappig vond.Dan een excolega die zei dat mijn vriend ooit een periode zou hebben dat hij op slanke dennen zou vallen.Dat is 3 jaar geleden en toen woog ik 82 kilo.Die ben ik inmiddels meer dan 2 jaar kwijt.Op sommige dagen ben ik erg blij met mijn figuur en op andere dagen als er dan b.v.een broek te klein valt dan ik mezelf best te dik vinden en de drang voelen af te vallen.

Heb jij dan ook soms met opmerkingen te maken?Ik heb namelijk vaak het gevoel dat het nooit goed is,te dik,te dun,te gespierd etc...Ik ben namelijk van mening dat ieder mens iets moois heeft.Ik ben voor diversiteit.

Esther | 29-03-2007 | overgewicht=onzin

Hey Lia, wat een onzin dat je vertelt werd dat je overgewicht hebt! Er is een berekening die je kunt doen om te kijken of je overgewicht hebt, namelijk eeen BodyMassIndex-berekening. Hierbij deel je je gewicht in kilo's door je lengte in meters in het kwadraat. Als je bijvoorbeeld 1.75 lang bent en 65 kilo weegt doe je:1.75^2=3.0625, dandoe je 65/3.0625=21.2244. Als datuitendelijke getal tussen de 19 en de 25 ligt, dan is het goed.tussen de 25 en de 30 heb je enigzins overgewicht en als t hoger is dan 30, dan heb je obesitas.

Dan is het ook nog zo dat spieren ongeveer drie keermeer wegen dan vet. Aangezien je vier keer per week in de sportschool zit zul je wel veel spieren hebben, waardoor je misschien wat meer weegt dan je zou willen.

En als laatste, maatje 40/42 is gewoon mooi!

Lia | 29-03-2007 | bmi

Heb die net berekent.Zo te zien zit ik op 23.5.Dat is normaal maar echt slank ben ik daarmee dus niet.Maar het is ook niet teveel.3 jaar geleden was het zo erg dat ik een liposuctie wilde.Maar nu niet meer pas als het echt nodig is.Maar doe dus mijn best om overgewicht te voorkomen.

Ik ben blij met je posting Esther.Ik had al langer de behoefte om hier mijn ei kwijt te kunnen.Het lucht alleen maar op.Bedankt voor je lieve woorden!

Sheherazade | 08-04-2007 | maten!

Ik denk dat die grote maat komt door je lengte; ikzelf ben 1m80 lang, en al zeg ik het zelf (behalve m'n billen dan) vrij slank. Toch heb ik soms maat 40, of 42. Bija ndere winkels dan weer een 38. Maten zijn gewoon relatief en helemaal geen maatstaf, ik heb in geentwtee winkels dezelfde maat. Ik trek me er dan ook niets van aan! Je bmi is trouwens ok, dat zegt meer dan een maat.

coby | 11-04-2007 | maten

Het ligt aan welk maatsysteem je gebruikt... De nederlandse/duitse maat 40/42 is in de franse maat 46 en in de italiaanse maat 48 of zoiets. Maar ga 's naast een gemiddelde franse of italiaanse vrouw staan. Dan ben je een reus daarbij vergeleken. Ook de bouw, schouder en heupbreedte van het skelet is onvergelijkbaar. Je maat hangt ook samen met je lengte !

Volgens de BMI schaal heb je een zeer gezond gewicht. Wordt er maar blij van. Die vitaminen die je tot je neemt is in ieder geval goed voor je hersens. Daar mankeert niets aan.

Dat is wel anders bij die graatmagere modellen met opgeblazen tieten. Onmogelijk, want je borsten bestaan voorhet overgrote deel uit vet en bindweefsel. Let maar op, over 20 jaar hebben de meeste van henpas echtovergewicht, omdat hun hele metabolisme-syteem is vernachtelt met enkel hun blaadje sla en glaasje water. Het is bewezen dat je van -verkeerd!-lijnen alleen maar dikker wordt.

coby

Lia | 11-04-2007 | maten

Bedankt voor jullie lieve woorden allemaal!Natuurlijk verschillen de maat kwa lengte en kwa bouw maar soms heb ik gewoon van die baalmomenten dat ik graag slanker zou willen zijn en ik wil zeker niet dikker worden,nooit meer want an ben ik terug bij af en ook omdat ik liever in winkels met gewoone maten ga dan bij grote-maten-winkels.Dar voel ik me gewoon prettiger bij.

Ik had wel een ex die me regelmatig in mijn buik kneep om mijn vetrollen te testen en soms betrap ik me erop hetzelfde te doen al heb ik een taille van 74 cm.Maar dat alleen tijdens baalmomenten en niet altijd.Ik ben erg zuinig op mijn gezondheid en daar hoort voor mij een gezond gewicht bij want zo voel ik me ook lekkerder.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]