galerie

Beau | 28-03-2007 | dun is niet lelijk

Wat ik niet zo leuk vind, is dat, als tegenreactie op de dunne modellen, nu een hoop mensen gaan roepen dat dun lelijk is. Geef mij maar een volle vrouw, hoor ik steeds. Is dat om vollere vrouwen een goed gevoel over zichzelf te geven ? Volle vrouwen zijn mooi, dunne vrouwen ook. Iedereen heeft zijn eigen schoonheid.

By the way: als je dun bent, ben je niet automatisch ziek of anorectisch. Sommige vrouwen hebben zo'n bouw.

Lia | 28-03-2007 | Ieder mens heeft iets moois

Beau,daar geef ik je helemaal gelijk in want ieder mens heeft iets moois ongeacht wat voor maat dun of dik klein of koort oud of jong.Je bouw kan je nou eenmaal niet uitkiezen.Sommige mensen kunnen in der daad niets eran doen als ze een tenger lichaamsbouw hebben.

Ik heb ook weleens commentaar op mijn lijf gehad.Ik sport 4 keer per week,fitnessen dus en vind het leuk maar ook omdat ik daar gespierder door ben geworden en dan krijg ik soms te horen dat sommige mensen gespierde vrouwen niet mooi vinden.Maar ben dus echt niet van plan om uit te gaan dijen daar voel ik me niet prettig bij.

Ayla | 11-04-2007 | dun vs anorexia

Beste Beau,

dun/slank is inderdaad niet lelijk! ik ben zelf vrij tenger gebouwd en ook ben ik iets te mager en kan ik de kilo's er niet aan krijgen. dat is lastig, maar toch ben ik blij met mijn lijf.

de modellen waar sommige mensen zo tegen zijn, zien er echter ongezond uit, en ik kan me voorstellen dat sommige mensen daar een tegenreactie op geven. ik ben zelf een tijd heel erg mager geweest, nog niet anorexiadun, maar wel ongezond mager, en dan voel je je echt heel slap en lusteloos. laatst zag ik op tv een modeshow, en ik schrok wel van die modellen!

maar iedereen heeft een andere lichaamsbouw, en daar kun je weinig aan veranderen. dun is net zomin lelijk als 'wat gevulder'.

saivlis | 07-06-2007 | dun

Het is vaak zo dat de tegenreactie is van: Volle vrouwen zijn mooier, gezonder, zelfverzekerder etc. en daarmee wordt de andere kant weer beledigd. Zo is het ook met borsten, een grote groep zit te klagen over grote borsten, de anderen dat ze juist weer te weinig of nooit worden nagevloten omdat ze praktisch geen borsten hebben.

@Lia, ga zo door meid, er zijn zat mannen/jongens die sportieve en lichtgespierde meiden geweldig vinden (waaronder ikzelf) ook al vinden veel jongens/mannen het leuk om te zeggen dat ze 't niet vinden.

Er wordt, vind ik persoonlijk, teveel gezegt over wat mannen willen van vrouwen (slank lichaam, grote borsten etc.) en wat vrouwen weer van mannen willen (rijk/sterk/succesvol etc.). Mensen weten lang niet iets van anderen, als we dat nu 's opzij zetten en minder over dingen vooruit denken/compleet fout inschattenen misschien iets meer met elkaar praten kom je er vanzelf achter dat het vrouwenideaalbeeld en het mannenideaalbeeld allemaal "BS" is en alleen maar een marketingstrategie en wat jonge straatjochies leuk vinden.

Laura | 20-09-2007 | Veel vooroordelen over slank zijn

Helemaal mee eens, ik ben zelf ook dun voor m'n lengte. Maar ik eet gewoon als ik honger heb en waar ik trek in heb. Toch krijg ik erg vaak commentaar, dat ik wat meer moet eten, of ik annorexia heb, dat "dat niet gezond is hoor, zo dun zijn". Onbegrijpelijk dat mensen dit wel acceptabel vinden, terwijl commentaar geven op iemand met een maatje meer als onfatsoenlijk wordt gezien (waar ik het trouwens wel mee eens ben hoor). Ook is het erg vervelend dat de meeste winkels geen kleinere maat dan xs/34 hebben. Helaas bestaan er in tegenstelling tot grote maten winkels, geen kleine maten winkels. Ik krijg dan toch altijd het gevoel dat dat komt vanuit de gedachte dat dat soort gedrag niet aangespoord moet worden. Maar dat kan mn onzekerheid dan wel weer zijn hoor.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]