galerie

Glendy | 21-01-2009 | Neus

Ik vind het zo erg dat mensen zo gemeen kunnen zijn.Mijn neus is wat groter dan de gemiddelde neus van een ander.Toch vind ik dat ik er best mag wezen. Ik heb ook zelfvertrouwen en als ik dat uitstraal pakken ze altijd met men neus ik doe net alsof het me niets uitmaakt toch raakt het me wel!! Ik ben bang van binnen. Als iemand te dichtbij komt en ik vind het eng om een vriend te nemen ben bang dat hij daar ook iets van zegt. Ik zou heel graag een neusverkleinering willen om me niet meer bang te voelen. Nu weet ik ook wel dat niemand perfect is maar ik had het liever anders.

julian K | 25-01-2009 | positief

Hey Glendy

Als je zelfvertrouwen uitstraalt, en daardoor ook veel aandacht krijgt, dan maak dat anderen onzeker of afgunstig en daarom proberen ze jou naar beneden te halen. En dus zullen ze zoeken, en blijven zoeken naar een zwakke plek.

Denk je werkelijk dat die gemene mensen ineens aardig tegen (of over) je zullen zijn als je neus na een operatie meer aan de norm voldoet en je nog meer blaakt van zelfvertrouwen?

Laat jou het zelfvertrouwen, en het idee dat je er best mag wezen toch niet afpakken door mensen die waarschijnlijk vooral een probleem met zichzelf hebben! Je kunt er boos of verdrietig om worden, maar als je een groot hart hebt zou je eigenlijk medelijden met ze moeten hebben, het geduldig incasseren en het van je af laten glijden. Mensen die zoiets gemeens doen zijn vaak zelf erg onzeker en bang om niet aan de norm te voldoen.

En focus je op het positieve. Want waarom zou iemand proberen dichtbij te komen als hij je niet aantrekkelijk zou vinden?

Wim | 30-01-2009 | De veiligheid van je overtuiging

Hoy Glendy,

Je schrijft: "Mijn neus is wat groter dan de gemiddelde neus van een ander.Toch vind ik dat ik er best mag wezen."

Hoe heb je dat gemiddelde bepaald? Dan ben jij je hele leven bezig geweest om neuzen te vergelijken, ze te registreren en daar statistisch onderzoek mee te doen? En vandaar uit je conclusie te trekken?

Zo objectief heb je het vast niet gedaan. Ik denk dat jij ooit eens gedacht moet hebben: wat heb ik een verschrikkelijk grote neus! Dat is daarna een rotsvaste overtuiging van jezelf geworden, die jij voortdurend in stand moet houden. Die overtuiging is feitelijk je nieuwe (schijn) zekerheid geworden. Om deze overtuiging in stand te houden ga je vervolgens je eigen neus vergelijken met uitsluitend die mensen die volgens jou een minder grote neus hebben dan jij. Je kiest precies het vergelijkingsmateriaal uit dat jouw overtuiging niet omverwerpt. Het lijkt wel of iedereen een kleinere neus heeft dan jij. En dat vind je gemeen.

Telkens stel je opnieuw vast: zie je nou wel Glen, je hebt gelijk, jou neus is veel groter dan het gemiddelde. Degene die vergelijkt ben jij dus. Met vergelijken is niks mis, hoor. Het maakt je ook duidelijk hoe je in de markt ligt. Wees er wel eerlijk mee. Of probeer op zijn minst te weten hoe het komt dat je vergelijkt. Welke bedoeling heb je er mee?

Je schrijft: "Ik heb ook zelfvertrouwen en als ik dat uitstraal pakken ze altijd met men neus ik doe net alsof het me niets uitmaakt toch raakt het me wel!!

Het raakt je heel diep, ik voel met je mee. Het voedt ook steeds opnieuw je rotsvaste overtuiging. Wat zou er met jou gebeuren als je het idee dat jouw neus te groot is loslaat?

Ik denk dat ieder mens of je nou man bent of vrouw het ene moment zeker is en het andere moment twijfelt aan zichzelf. Dat kun je niet voorkomen. Twijfel en zekerheid zijn er nou eenmaal allebei. Ook voor mij. Vraag het maar eens aan andere mensen of ze ook twijfelen.

Je schrijft verder: "Ik ben bang van binnen. Als iemand te dichtbij komt en ik vind het eng om een vriend te nemen ben ik bang dat hij daar ook iets van zegt. Ik zou heel graag een neusverkleinering willen om me niet meer bang te voelen. Nu weet ik ook wel dat niemand perfect is maar ik had het liever anders."

Je bent niet uitsluitend bang. Op andere momenten ben je moedig, dapper en heldhaftig. Ook dat wisselt voortdurend. Je zou liefdevol voor jezelf zijn wanneer jij jezelf toestaat dat je naast dapper, ook bang mag zijn. Wanneer jij je zelf verbiedt om bang te mogen zijn, gaat dat niet lukken. Geef je liefdevol over aan elk moment hoe je bent. Dat is wat mensen noemen jezelf mogen zijn. De enige die dat kan ben jij.

Een neusverkleining behoort technisch gezien nu tot de mogelijkheden en is daardoor een keuzemogelijkheid geworden. Ik geef je geen advies of je dat wel of niet zou moeten doen. Dat is niet aan mij. Wat ik wel denk is dat een verkleining van je neus er niet voor gaat zorgen dat jij niet meer onzeker bent en niet meer bang. Want dat blijven we allemaal soms tot de dood ons scheidt.

Liefs Wim

natasja | 26-04-2009 | ik herken je verhaal

Hey ik herken PRECIES wat jij zegt! Ik keek op een dag in de spiegel en zag mijn neus van de zijkanten ik kon niet geloven dat ie er zo uitzag. ik ben er gepest met mijn neus ofzo maar heb sinds mijn 16e wel wat opmerkingen erover gehad. Meestal hoor ik dan dat mensen zeggen dat ik een rare neus heb ensoms zeggen ze tegen me dat ik eengrote neus heb.Het vernedert me en die opmerkingen spoken nog steeds heel vaak door mijn hoofd. Ik durf niet eens meer onaardig tegen iemand te zijn omdat ik bang ben dat ze me dan pakken met een opmerking over mijn neus. Het is al zo erg dat ik als ik met de bus ga ik alleen helemaal achterin wil zitten zodat er niemand achter me zit die dan naar mn neus kan kijken.. ook haat ik het als er iemand naast me zit of staat. Zelfs als iemand me vanuit een auto voorlaat op het zebra pad wordt ik zenuwachtig want dan ziet diegene mn neus natuurlijk volop! Ik ga al een jaar of 5 alleen nog op de foto bij familie maar verder sta ik op geen enkele foto.OOk ga ik niet meer uit.ik word gek van onzekerheid en denk er tegenwoordig echt 24/7 aan ( en dat is echt niet overdreven!!) Ik ben nu 24 maar wil heel graag iets laten doen eraan.. ik vraag me ook elke dag hetzelfde af als jij: waarom moeten mensen zo gemeen zijn soms.. Ik heb wel een vriend trouwens maar met hem praat ik er niet over ik wil niet dat hij er dan op gaat letten namelijk. Ik heb het er met mijn ouders over gehad maar die vinden dat ik me niet moet aanstellen en dat er niks mis is met mijn neus. Het is in ieder geval heel fijn dat ik niet de enige ben.. liefs, Natasja

julian K | 19-05-2009 | opvallend

Ik moet je zeggen dat ik me niet kan herinneren dat ik ooit bij een vrouw gedacht heb, jeetje wat heeft die een (te) grote neus.

Ria | 31-05-2009 | re

Het word pas een complex als mensen je er je hele leven op zouden uitschelden voor lelijk.

De vraag is dus:

ben je echt lelijk of heb je alleen een grote neus

Maatschappelijk gezien ben je pas lelijk als je meerdere lelijke kenmerken in je gezicht hebt zoals bv scheven of kapotte tanden, flaporen, een grote haakneus en overhangende ooglellen..

ik noem maar een combinatie)

Céline. | 02-01-2010 | Je zelfbeeld !

Ik maak precies hetzelfde mee...telkens als ik vol zelfvertrouwen ergens binnenstap ...of als ik glimlach ... dan krijg ik commentaar over mijn te grote neus ... nu het schijnt ook dat ik dat laat uitschijnen door aan mijn gezicht te prutsen of net iets te veel afstand te behouden qua gezicht tot het gezicht van een ander ... ik word helemaal gek als ik foto's van mijn profiel zie ...ik ben twee keer naar een plastisch chirurg geweest, de eerste zei dat ik er schattig uitzag maar dat ie mij nog mooier kon maken, de tweede verwees mij door naar een psycholoog aangezien hij er niet van overtuigd was dat ik met een kleinere neus gelukkiger zou zijn ... ik herken de bovengenoemdetrauma's ... niet naast iemand durven zitten, of als je auto moet rijden, in de stress zitten omdat je profiel zo zichtbaar is ... angst omweer opmerkingen te krijgen ... bref maar ... ik vergeet soms dat perfectie soms ook saai kan zijn en dat een zogezegde imperfectie juist charmant kan zijn ... bref ... leuk om dit allemaal te lezen, we zitten er dus niet alleen mee ...ook grappig dat we dezelfde stress delen ... mensen die daar geen last van hebben begrijpen dit dikwijls niet ... mensen kunnen inderdaad hard voor elkaar zijn ...maar toch ligt het volgens mij aanons zelfvertrouwen ...zulke mensen die zo oordelen zijn de moeite indien wij vrede met onszelf zouden hebben ... want dan kunnen deze opmerkingen ons niet meer RAKEN ...

lieke | 03-02-2010 | inderdaad!

ik ben nooit echt het mooiste meisje geweest, maar ik heb altijd wel het idee gehad dat ik er mocht zijn. Tot ik een dag, ik was toen 14 ofzo, bij een vriendin ging spelen, die zo'n spiegel heeft waardoor je de zijkant van je gezicht ook zag. Ik had nooit gedacht dat ik zo lelijk was! en die gedachte is gewoon blijven hangen.
Als mensen over neuzen praten heb ik het gevoel alsof ze over mij praten en hou ik me zo afwezig mogenlijk zodat ze niet echt tégen mij over mijn neus gaan praten, als mensen lachen heb ik ook altijd het idee dat ze me uitlachen omdat ik lelijk ben.

2 jaar geleden ben ik van de ene op de andere dag al mijn vriendinnen kwijt geraakt, ze praatten niet meer met me enzo. En toen heb ik mezelf er onbewust van overtuigd dat dat komt door mijn lelijke neus. alle opmerkingen die ik over mijn neus krijg blijven ook hangen, en ik kan soms uren huilen over hoe lelijk ik ben. Ik ben 17, maar al een jaar aan het sparen voor een correctie, want zo wil ik er niet langer meer uitzien :$

Mijn vriend vind mijn neus wel leuk, maar dat begrijp ik gewoon niet. ik heb een wipneus, maar wel met een hobbel erbij. Ik hoop dat ik me ooit beter voel, want ik wil me gewoon een keertje weer mooi voelen, zoals zoveel mooie mensen met kilo's zelfvertrouwen :$

Lucy | 18-03-2010 | Niets zo mooi als een grote neus

Niets zo mooi als een grote neus. Het maakt mooie vrouwen alleen mooier. Bijna alle vrouwen op wie ik verliefd ben geweest hadden een neus die groter dan gemiddeld was. Het is prachtig. Schaam je niet en flaunt je profiel!

Jaimee Tyrell | 11-05-2010 | Grote neus

Mijn neus was echt heel groot en heb toen besloten eerst een klein knobbeltje te laten verwijderen door een bevriende arts.

Dat bleek toch niet genoeg en ik heb een volledige neuscorrectie laten doen in België. Ze breken dan de neus los, plaatsen hem naar achter (set-back) en met een rasp en een beitel wordt de vorm van de brug aangepast en met een scalpel de vorm van de tip.

Na 3 jaar is de tip wat gaan uitzakken en die heb ik afgelopen september nog laten corrigeren. Maar nu ben ik wel erg tevreden. De neus is kort en recht en niet heel smal. Geen Latoya Jackson praktijken hoor.

Alleen het kostte nogal wat en je bent vooral van een volledige neuscorrectie bont en blauw na de operatie. En ook andere narigheid direct na de operatie zoals bloed overgeven etc.

Als jij jezelf mooi vindt met die grote neus zou ik NOOIT een neuscorrectie laten doen. Die moet je voor jezelf doen en niet omdat anderen zeggen dat je neus lelijk is.

Ik vond mijn neus zelf heel lelijk. Heb er nooit opmerkingen over gehad.

Succes ermee!

XXX

Henk | 04-10-2010 | Ander geluidje van grote neus bezitter.

Als iemand zegt dat je neus groot is, dan is de kans groot dat deze persoon gelijk heeft. Aanvaard eerst maar eens dat het dan ook zo is. Deze persoon zegt dat omdat ie ziet dat je duidelijk buiten de norm valt van de samenleving waar jij ook deel van uit maakt. Als je de norm en de mening van de mensen veranderen wil.En hun recht afnemen om jou daar op te wijzen. Dan kandat jou wel eens tegenwerken.Als je je neus een probleem vind, dan is dat jouw!! weerstand tegen acceptatie zoals het (enandersman mening)is. Beroemd psycholoog Carl Jung zei ooit."We can not change anything untill you accept it" Het klinkt mischien hard wat ik hier zeg, maar wie niet tegen grote neus pesten kan, is de!! persoon die moeilijk doet over te grote neus. Nietde pester of plager. Door accepteren word je neus denkbeeldig mooier en mooier in jou en andersman ogen.

a | 05-04-2011 | neus

ik heb ook een grote neus. en er worden natuurlik ook wellis opmerkingen over gemaakt. maar als je is heel goed nadenkt. worden er meestal meer opmerkingen gemaakt over hoe mooi je bent of hoe lief je bent inplaats dan over je neus.

ik heb altijd moeite gehad om het te accepteren en ben nou 17 jaar. vorig jaar ben ik gebeten in me neus door een hond. het klinkt heel raar maar sins dien heb ik het wel kunnengeaccepteerd. nou ben ik alleen maar blij dat het geen groot zichtbaar litteken is geworde ofzo en is die neus niet meer zo belangrijk als ik mezelf maar mooi vind:)
meestal staat een grote neus ook nog inteligent

xx

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]