Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: output conversion failed due to conv error, bytes 0xC3 0x3F 0xC2 0xA9 in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Glendy | 21-01-2009 | Neus

Ik vind het zo erg dat mensen zo gemeen kunnen zijn.Mijn neus is wat groter dan de gemiddelde neus van een ander.Toch vind ik dat ik er best mag wezen. Ik heb ook zelfvertrouwen en als ik dat uitstraal pakken ze altijd met men neus ik doe net alsof het me niets uitmaakt toch raakt het me wel!! Ik ben bang van binnen. Als iemand te dichtbij komt en ik vind het eng om een vriend te nemen ben bang dat hij daar ook iets van zegt. Ik zou heel graag een neusverkleinering willen om me niet meer bang te voelen. Nu weet ik ook wel dat niemand perfect is maar ik had het liever anders.

julian K | 25-01-2009 | positief

Hey Glendy

Als je zelfvertrouwen uitstraalt, en daardoor ook veel aandacht krijgt, dan maak dat anderen onzeker of afgunstig en daarom proberen ze jou naar beneden te halen. En dus zullen ze zoeken, en blijven zoeken naar een zwakke plek.

Denk je werkelijk dat die gemene mensen ineens aardig tegen (of over) je zullen zijn als je neus na een operatie meer aan de norm voldoet en je nog meer blaakt van zelfvertrouwen?

Laat jou het zelfvertrouwen, en het idee dat je er best mag wezen toch niet afpakken door mensen die waarschijnlijk vooral een probleem met zichzelf hebben! Je kunt er boos of verdrietig om worden, maar als je een groot hart hebt zou je eigenlijk medelijden met ze moeten hebben, het geduldig incasseren en het van je af laten glijden. Mensen die zoiets gemeens doen zijn vaak zelf erg onzeker en bang om niet aan de norm te voldoen.

En focus je op het positieve. Want waarom zou iemand proberen dichtbij te komen als hij je niet aantrekkelijk zou vinden?

Wim | 30-01-2009 | De veiligheid van je overtuiging

Hoy Glendy,

Je schrijft: "Mijn neus is wat groter dan de gemiddelde neus van een ander.Toch vind ik dat ik er best mag wezen."

Hoe heb je dat gemiddelde bepaald? Dan ben jij je hele leven bezig geweest om neuzen te vergelijken, ze te registreren en daar statistisch onderzoek mee te doen? En vandaar uit je conclusie te trekken?

Zo objectief heb je het vast niet gedaan. Ik denk dat jij ooit eens gedacht moet hebben: wat heb ik een verschrikkelijk grote neus! Dat is daarna een rotsvaste overtuiging van jezelf geworden, die jij voortdurend in stand moet houden. Die overtuiging is feitelijk je nieuwe (schijn) zekerheid geworden. Om deze overtuiging in stand te houden ga je vervolgens je eigen neus vergelijken met uitsluitend die mensen die volgens jou een minder grote neus hebben dan jij. Je kiest precies het vergelijkingsmateriaal uit dat jouw overtuiging niet omverwerpt. Het lijkt wel of iedereen een kleinere neus heeft dan jij. En dat vind je gemeen.

Telkens stel je opnieuw vast: zie je nou wel Glen, je hebt gelijk, jou neus is veel groter dan het gemiddelde. Degene die vergelijkt ben jij dus. Met vergelijken is niks mis, hoor. Het maakt je ook duidelijk hoe je in de markt ligt. Wees er wel eerlijk mee. Of probeer op zijn minst te weten hoe het komt dat je vergelijkt. Welke bedoeling heb je er mee?

Je schrijft: "Ik heb ook zelfvertrouwen en als ik dat uitstraal pakken ze altijd met men neus ik doe net alsof het me niets uitmaakt toch raakt het me wel!!

Het raakt je heel diep, ik voel met je mee. Het voedt ook steeds opnieuw je rotsvaste overtuiging. Wat zou er met jou gebeuren als je het idee dat jouw neus te groot is loslaat?

Ik denk dat ieder mens of je nou man bent of vrouw het ene moment zeker is en het andere moment twijfelt aan zichzelf. Dat kun je niet voorkomen. Twijfel en zekerheid zijn er nou eenmaal allebei. Ook voor mij. Vraag het maar eens aan andere mensen of ze ook twijfelen.

Je schrijft verder: "Ik ben bang van binnen. Als iemand te dichtbij komt en ik vind het eng om een vriend te nemen ben ik bang dat hij daar ook iets van zegt. Ik zou heel graag een neusverkleinering willen om me niet meer bang te voelen. Nu weet ik ook wel dat niemand perfect is maar ik had het liever anders."

Je bent niet uitsluitend bang. Op andere momenten ben je moedig, dapper en heldhaftig. Ook dat wisselt voortdurend. Je zou liefdevol voor jezelf zijn wanneer jij jezelf toestaat dat je naast dapper, ook bang mag zijn. Wanneer jij je zelf verbiedt om bang te mogen zijn, gaat dat niet lukken. Geef je liefdevol over aan elk moment hoe je bent. Dat is wat mensen noemen jezelf mogen zijn. De enige die dat kan ben jij.

Een neusverkleining behoort technisch gezien nu tot de mogelijkheden en is daardoor een keuzemogelijkheid geworden. Ik geef je geen advies of je dat wel of niet zou moeten doen. Dat is niet aan mij. Wat ik wel denk is dat een verkleining van je neus er niet voor gaat zorgen dat jij niet meer onzeker bent en niet meer bang. Want dat blijven we allemaal soms tot de dood ons scheidt.

Liefs Wim

natasja | 26-04-2009 | ik herken je verhaal

Hey ik herken PRECIES wat jij zegt! Ik keek op een dag in de spiegel en zag mijn neus van de zijkanten ik kon niet geloven dat ie er zo uitzag. ik ben er gepest met mijn neus ofzo maar heb sinds mijn 16e wel wat opmerkingen erover gehad. Meestal hoor ik dan dat mensen zeggen dat ik een rare neus heb ensoms zeggen ze tegen me dat ik eengrote neus heb.Het vernedert me en die opmerkingen spoken nog steeds heel vaak door mijn hoofd. Ik durf niet eens meer onaardig tegen iemand te zijn omdat ik bang ben dat ze me dan pakken met een opmerking over mijn neus. Het is al zo erg dat ik als ik met de bus ga ik alleen helemaal achterin wil zitten zodat er niemand achter me zit die dan naar mn neus kan kijken.. ook haat ik het als er iemand naast me zit of staat. Zelfs als iemand me vanuit een auto voorlaat op het zebra pad wordt ik zenuwachtig want dan ziet diegene mn neus natuurlijk volop! Ik ga al een jaar of 5 alleen nog op de foto bij familie maar verder sta ik op geen enkele foto.OOk ga ik niet meer uit.ik word gek van onzekerheid en denk er tegenwoordig echt 24/7 aan ( en dat is echt niet overdreven!!) Ik ben nu 24 maar wil heel graag iets laten doen eraan.. ik vraag me ook elke dag hetzelfde af als jij: waarom moeten mensen zo gemeen zijn soms.. Ik heb wel een vriend trouwens maar met hem praat ik er niet over ik wil niet dat hij er dan op gaat letten namelijk. Ik heb het er met mijn ouders over gehad maar die vinden dat ik me niet moet aanstellen en dat er niks mis is met mijn neus. Het is in ieder geval heel fijn dat ik niet de enige ben.. liefs, Natasja

julian K | 19-05-2009 | opvallend

Ik moet je zeggen dat ik me niet kan herinneren dat ik ooit bij een vrouw gedacht heb, jeetje wat heeft die een (te) grote neus.

Ria | 31-05-2009 | re

Het word pas een complex als mensen je er je hele leven op zouden uitschelden voor lelijk.

De vraag is dus:

ben je echt lelijk of heb je alleen een grote neus

Maatschappelijk gezien ben je pas lelijk als je meerdere lelijke kenmerken in je gezicht hebt zoals bv scheven of kapotte tanden, flaporen, een grote haakneus en overhangende ooglellen..

ik noem maar een combinatie)

C