galerie

Daf | 27-11-2008 | Algemeen zelf beeld.

Wat mij verbaasd is dat er op deze hele site allemaal verhalen staan van mensen die onzeker zijn. Met onzeker zijn is niets mis. Maar ik had dat niet verwacht toen ik deze site ging bezoeken.

Maar toch zie je (neem een voorbeeld aan al die vagina's die ik op deze site heb gezien) dat we allemaal bevestiging vragen van mensen die we helemaal niet kennen. Ik moet er niet aan denken dat mijn vagina bekeken wordt door anderen en beoordeeld wordt.

Ik ben 20 jaar nog geen kinderen gehad, vanaf mijn 9de tot vorige jaar 3 tot 4 keer in de week gesport. Waarschijnlijk spelen ook mijn genen mee. Maar ik kan zeggen dat ik dik tevreden ben met mijn eigen lichaam. Ik ben ook niet tevreden als ik naar al die kleine dingen kijk. Ik zou best grotere borsten willen (kleine B cup). Maar alles is nu gewoon perfect in verhouding. Als ik opeens met een grote cup C aan kom zie jealleen mijn borsten en mij niet meer. Mijn billen hangen ook, ik had ook een slanker buikje toen ik nog 3 keer in de week aan het sporten was. En ga zo maar door!

Maar ik wil helemaal niet beoordeeld worden op mijn uiterlijk! Ik ben wie ik ben en je hebt me maar te accepteren zoals ik ben. Ik heb een hele lieve vriend die dat ook doet. En als hij ineens zou gaan zeuren dat ik weet ik het wat aan mijn lichaam moet doen hoepelt hij maar op.

Ik vond de documentaire echt super sterk. En omdat ik me misschien voor alle reclames afsluit, schrok ik er eigenlijk van dat het zo erg is tegenwoordig. Ik geloof dat ik in het verkeerde tijdperk ben geboren. Ik had graag in de jaren 60 bij al die protesten willen zijn. Ik ben voor de standpunten van beperkt houdbaar..maar ik ben bang dat er geen weg meer terug is. Dat het alleen maar erger wordt :(

Wim | 05-12-2008 | Peace en zekerheid

Hoy Daf,

Je schreef: "Wat mij verbaast is dat er op deze hele site allemaal verhalen staan van mensen die onzeker zijn. Met onzeker zijn is niets mis. Maar ik had dat niet verwacht toen ik deze site ging bezoeken."

Om te beginnen denk ik dat jij hier op de site zekerheid en onzekerheid niet in zijn juiste verhouding krijgt aangeboden. De site nodigt uit om je verhaal te vertellen op het moment dat je je onzeker voelt. De mensen die zich op dat moment onzeker voelen, voelen zich op andere momenten zeker, maar dan hoor je ze hier niet. Precies als de berichtgeving in de krant. Meer slecht nieuws dan goed nieuws. Ook uit zijn verhouding weg.

Ik weet niet wat jij precies met je verhaal wil. Tussen je regels door lees ik dat jij een optimist bent die niks te maken wil hebben met de duistere kanten van het leven. Dat wordt nog eens bevestigd door je opmerking dat je liever in de jaren 60 bij al die protesten aanwezig had willen zijn. Ik was daar aanwezig. Die tijd stond bol van positief denken en ludieke acties. Al het vernietigen stond in het teken van opbouwen en scheppen. Acties heetten ludieke acties. Je vertrouwde iedereen en we waren ontzettend lief voor elkaar. Leuke tijd, maar de tijd van nu heeft ook zijn charme.

Deze tijd laat ons ongefilterd de tegenpolen van het leven zien. Alles komt voorbij, positief en negatief, vriendelijk en gewelddadig, liefdevol en pervers, oorlog en vrede, overgave en verzet, enz. Dus ook zekerheid en twijfel.

Jij en ik mogen het ervaren, meemaken en er naar kijken. En tenslotte de conclusie trekken dat positief en negatief beide bij ons leven horen. Licht en donker, vreugde en verdriet, lust en last, plezier en pijn, zekerheid en twijfel, allemaal horen ze er bij. En allemaal zijn ze bedoeld ons te helpen bewust te worden wie we zijn.

Je schrijft: "Maar ik wil helemaal niet beoordeeld worden op mijn uiterlijk! Ik ben wie ik ben en je hebt me maar te accepteren zoals ik ben. Ik heb een hele lieve vriend die dat ook doet. En als hij ineens zou gaan zeuren dat ik weet ik het wat aan mijn lichaam moet doen hoepelt hij maar op."

Dat lijkt me de helft van de medaille. Vroeger ging ik ook uitsluitend voor de inhoud en kon mij de uiterlijke vorm niets schelen. Dat was een kenmerk van de jaren 60 en 70. Nu in 2008 is vorm belangrijker geworden dan inhoud. Vorm is cool. Je kunt je daar tegen verzetten of aan overgeven. Beide vinden plaats verzet en overgave. Lastiger wordt het voor je wanneer je voorkeur hebt voor verzet en afkeer van overgave, terwijl ze toch beide in je leven bestaan.

Ik ben altijd een doorgewinterde optimist geweest. Ik kom uit een nest waar negatieve dingen niet mochten bestaan. Gaandeweg kwam ik tot het zien dat ze er wel zijn. Ik ben geboren en zal ook sterven. Ik ben nu gezond, maar soms ben ik ziek. Ik was jong en ben nu met mijn 62ste op weg naar oud. Het loslaten van voorkeur voor het positieve en afkeer van het negatieve heeft mijn leven verrijkt. Nu kan ik vrij al mijn stemmingswisselingen benutten om me bewust te worden hoe het leven mij realiseert. Om er achter te komen wie ik echt ben, is een levenswerk geworden. De dingen die ik nu van me zelf weet waren er al, alleen wist ik ze nog niet. Ik ben daar ook achter gekomen door naast het genieten van Licht ook mijn duisternis te benutten.

Ik ben met je eens dat deze site naar verhouding veel duistere kanten van mensen aan het Licht brengt. Het kan jou en mij helpen zicht te krijgen op onze eigen nu nog verborgen duistere kanten. Je bent nog jong en mag er nog vele tientalle jaren over doen om je schaduwkanten te belichten. Sommige mensen identificeren Licht met God en duisternis met Satan. De meeste mensen zijn bang van Satan en zijn duisternis. De waarheid is dat ze er beide zijn. Het oordeel dat de een goed is en de ander slecht trek ik steeds meer in twijfel.

Donker ontstaat als ik het licht even uitdoe. En soms is dat hard nodig. We zijn ons alleen maar bewust van gelukkig zijn omdat we ook ongeluk kennen.

Geniet van je stemmingswisselingen. Sterkte.

Groet Wim

mia | 15-12-2008 | Algemeen zelfbeeld

Het lijkt mij een verademing om eens een campagne te zien die al die onzekere jongeren (ik lees hier veel 15-20 jarigen)

te vertellen dat het zo hóórt. IEDEREEN twijfelt in die jaren over zn lijf en normaal, of hoe het hoort bestaat niet.

net zoveel soorten neuzen,voorhoofden,haarsoorten als alle andere onderdelen van je lijf.

en o, hoe ironisch juist in die jaren ben je zo mooi.. het is zo jammer dat je dat zelf dan nog niet ziet.

maar dit is het. dit is het lijf waar je het mee doet, doen moet en zal moeten doen. dit lijf moet je koesteren,liefhebben complimenteren en van genieten..daar wordt t nog mooier van.

Wim | 21-12-2008 | koesteren en liefhebben

Mia schrijft: "en o, hoe ironisch juist in die jaren ben je zo mooi.. het is zo jammer dat je dat zelf dan nog niet ziet.

maar dit is het. dit is het lijf waar je het mee doet, doen moet en zal moeten doen. dit lijf moet je koesteren, liefhebben complimenteren en van genieten..daar wordt t nog mooier van."

Hoy Mia,

Allemaal waar wat je schrijft, en ik ben het ook met je eens, behalve wanneer je zo niet naar jezelf kijkt en dat ook na jaren niet voor elkaar krijgt zo te kijken. Ik denk zelfs dat je ook je lelijkheid dient te koesteren en lief te hebben. Dat is niet makkelijk, omdat je het wegwenst. Alles wat je negatief duidt en afwijst aan jezelf dien je ook te koesteren en lief te hebben. Dat is nog moeilijker dan alleen dat deel te koesteren dat je wel mooi vindt. Je draait jezelf een rad voor ogen wanneer je het lelijke deel over je uiterlijk waar je je terecht of onterecht zorgen over maakt afwijst en ontkent. Je voorlopige werkelijkheid is die zoals je naar je zelf kijkt. En jezelf leren om mooier te zijn dan je bent is volgens mij een bedrog naar jezelf. Alle pijn die samenhangt met eerlijk zijn naar jezelf is volgens mij draaglijke pijn.

Hoe moeilijk het ook is, eerlijk zijn naar jezelf duurt het langst. Alleen is het zo moeilijk te weten wanneer je nou wel en wanneer je niet eerlijk bent. Ik ben in ieder geval vindingrijk in subtiel bedrog. Wie van ons heeft er geen last van niet vervulde vervullingen van onhaalbare verlangens en opgelegde wenselijkheid?

Maar misschien ben ik wat voorbarig met mijn opmerkingen. En werkt het wel zoals jij schetst.

Daarom vraag ik je iets meer te vertellen over hoe jij op een praktische wijze je lijf koestert en liefhebt.

Groet Wim

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]