galerie

Josine (26) | 22-11-2008 | leuke kraaienpootjes

Vorig jaar zag ik voor het eerst in de spiegel duidelijke lachrimpeltjes rond mijn ogen. Ik werd er blij van. Eindelijk zie ik er volwassener uit! Eindelijk niet meer zo'n kind.

Ik snap die obsessie niet met jong willen lijken. Ik vind mezelf juist mooier naarmate ik ouder word. Mijn vormen worden vrouwelijker, ik krijg steeds meer mannelijke aandacht en aan mijn gezicht kun je steeds meer zien dat ik niet zo'n jong, onervaren, naief meisje ben. Ik begin mee te tellen en dat voelt heel goed.

En juist die uitstraling, daar vallen mannen op. Ik zie het gewoon gebeuren. Op momenten dat ik me goed voel, krijg ik veel aandacht, ook al zit mijn haar kut. En soms zit alles helemaal goed, maar kijkt geen vent naar me om. Het gaat om de manier waarop je uit je ogen kijkt, je lichaamshouding, je zelfverzekerdheid, het plezier dat je uitstraalt.

Soms zie ik dikke vrouwen met een ontzettend sexy uitstraling. Die snappen het. Soms zie ik afgetrainde en opgemaakte vrouwen, die alleen maar een gejaagde indruk maken. Die snappen het niet. Dat je zoveel sexier wordt gevonden als je ontspannen bent en je goed over jezelf voelt.

Ik ben benieuwd wat andere mensen vinden! Wat maakt iemand nou echt sexy? Aantrekkelijk? Leuk om naar te kijken?

Groetjes Josine

Vent (26) | 27-11-2008 | Uitstraling

Ben het helemaal met je eens.

Een aantrekkelijk uiterlijk is natuurlijk mooi meegenomen voor een sexy en/of leuke uitstraling. Maar een fijne uitstraling (en ik kan eigenlijk niet zo goed benoemen wat dat nou precies inhoudt voor mij) kan een boel verschil maken.

julian K | 04-12-2008 | jeugdelixer

Josine

Ik begrijp wel wat je bedoelt, en ik ben het helemaal met je eens. En het zou heel goed kunnen dat voor jou het beste nog moet komen.

Ik kan me voorstellen dat je er volwassen uit wil zien, en voor vol aangezien wil worden. Maar ik denk dat dat voor een deel ook te maken heeft met hoe serieus jij jezelf neemt. Aan de andere kant, waak ervoor dat je jezelf niet tè serieus neemt en het kind in jezelf de nek omdraait, want dan zou je misschien wel eens snel oud (en cynisch) kunnen worden. Geen mens wil naïef zijn of genoemd worden, maar mensen willen nog wel eens het kind met het badwater weggooien en hun onbevangenheid verliezen. En onbevangenheid is het elixer voor de eeuwige jeugd.

Een onbevangen kind speelt met en geniet van het kleurige kadopapier, en laat de barbie of trein op de tafel even voor wat het is, terwijl de ouder die het kado heeft gegeven tandenknarsend toekijkt en overweegt in te grijpen. En door jouw onbevangenheid geniet je van de sexy uitstraling van die dikke vrouw, en laat jij je niet dicteren wat je wel of niet mooi moet vinden.

julian K | 04-12-2008 | sexy

O en om een antwoord op je vraag te geven: een sexy uitstraling krijg je als je je sexy voelt. Dat komt van binnenuit.

Je kunt dat uiterlijk accentueren. Het sexy innerlijk kàn (niet: zal) ook van 'buitenaf' ontlokt, gestimuleerd,of versterkt worden en innerlijke blokkades (schaamte, verlegenheid) opheffen, door middel van bv. (sexy) kleding (scheren van schaamhaar), gedrag (dansen) of feedback van anderen (flirt, cheers). Het is in zekere zin dus een wisselwerking (binnen-buiten), maar het moet er van binnen wel aanwezig zijn, anders kun je het niet uitstralen of communiceren via body-language. Daarom is het ook van belang dat je je goed voelt, oftewel lekker in je vel zit.

Het is inderdaad mogelijk dat het sexy gevoel van binnenuit zo sterk is, dat het niets uitmaakt hoe het haar zit, wat je aan hebt of de bevestiging die je van buitenaf krijgt. Lichaamstaal en uitstraling zegt in dat geval alles. De vergissing die vaak gemaakt wordt is, 'als ik uiterlijk maar voldoe aan de randvoorwaarden en dit bevestigd wordt door anderen, dan zal ik me (hopelijk) sexy voelen of sexy zijn'. Maar sex-appeal = (be)roepen of aanspreken, en dat kan niet van buitenaf komen. Basta.

ria | 29-12-2008 | re

mooie tanden waarmee je durftte lachen

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]