galerie

Aisha | 19-11-2008 | rimpels

Hallo,
ik ben 14 jaar oud en merk nu al dat ik rimpeltjes begin te krijgen vertrekkende van mijn mondhoeken naar mijn neus. Ik word hier helemaal gek van, constant spookt het door m'n hoofd: lach nou niet zoveel, die rimpels worden alsmaar erger en tegen je 18de, als iedereen van jouw leeftijd nog helemaal glad rondloopt, zie jij eruit als een geplooid papiertje!
Voor de rest ben ik helemaal niet onzeker over mijn uiterlijk, die lachrimpels verpesten gewoon m'n hele zelfbeeld. Nu loop ik zo min mogelijk lachend rond, met de bedoeling mijn huid 'te sparen'. Kan iemand me tips geven om hieruit te raken?

floor | 24-11-2008 | rimpel

hee Aisha,

ik weet niet of ik je kan helpen hier'uit' te raken, maar ik kan je wel iets vertellen..

Ik heb ook al sinds de lagere school rimpels in mn gezicht, en vond dat ook helemaal niet leuk.. Ze zijn (inmiddels) wel wat erger geworden, maar ik ben nu dan ook bijna 40 :-) Maar dat heeft wel een hele tijd geduurd. Blijkbaar begonnen ze wel vroeg, maar bleven ze heel lang gewoon het zelfde, ze hoorden al vroeg bij mn gezicht.

Ik denk dat je, net als ik toen, te vaak en van te dichtbij, in de spiegel kijkt. Dan zie je dingen die andere mensen helemaal nooit zien (en dat is echt waar).

Ik kan wel zeggen dat zo'n rimpel niks uitmaakt (want hij maakt ook echt niks uit), maar daar voel je je denk ik niet beter door. Ik weet nu (oud en wijs ;-) dat dit wel echt waar is, dat zo'n rimpel echt totaal onbelangrijk is! Het zou eeuwig zonde zijn als je daardoor minder plezier gaat hebben in je leven!

Ik zou vooral niet minder gaan lachen, want dan ben je waarschijnlijk op je mooist - en ziet niemand dat je een rimpel in je gezicht hebt.

Het enige concrete wat helpt is: niet gaan zonnebanken. Dat is slecht voor je huid, en daar word je rimpelig van. Gebruik 's zomers een goede zonnebrand en geniet van het leven!

x

Weet ik even niet. | 24-11-2008 | reactie

Rimpels kunnen heel aantrekkelijk zijn hoor, en ik ben nog maar 26!

Volgens mij had ik trouwens ook al zo'n lach rimpeltje op jouw leeftijd. Dat is gewoon normaal! Maak je niet druk!

puck | 16-08-2010 | rimpel

Hee, ik ben 15 en ik heb ook al lachrimpels bij mijn ogen en rond mijn mond. Maar dan denk ik altijd, liever lachrimpels dan boze rimpels toch? Bovendien, het staat supervrolijk! dus als ik jou was zou ik je niet zo'n zorgen erover maken en gewoon lachen, want je bent altijd mooier als je lacht!

Pien | 14-01-2011 | tip

Wat kan helpen, naast wat er al geschreven is,is je focus verleggen naar andere dingen die bij jou horen: Vraag eens aan mensen van wie je houd en die jou goed kennen wat zijleuk vinden aan jou, 1 dingover je uiterlijk en 1 dingover je innerlijk.Dit moeten ze op een kaart of in een briefje schrijven. Die hang je naast je spiegelzodat je het iedere dag kan lezen als je weer naar je rimpeltjes wil kijken.

Succes!

JustBeiingMyself | 27-05-2011 | Lachrimpels

Probeer je niet druk te maken over de lachrimpels,
Of je het wilt of niet, je hebt ze nu eenmaal en dat maakt het juist dat jij, jij bent.
Probeer te accepteren dat ze eigen zijn, dan kan je er veel meer van genieten dan dat je ze verafschuwd.
Zelf heb ik ze ook (heel erg) en heb ik me er ook voor geschaamd en mezelf lelijk gevonden en ik wilde ze niet hebbenmaar ik heb nu een vriend en die vind het juist heel leuk. Het maakt mijn lach leuker en vrolijker, volgens hem.
Ik heb het leren accepteren en voel me een stuk minder onprettig daardoor en kan nu gewoon zorgeloos lachen .

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]