galerie

Fenna | 06-11-2008 | Reclames van Clearasil .... Het zou verboden moeten worden!!!

En ja hoor, weer een producent die inspeelt op de onzekerheid van jongeren, pubers en adolescenten !!!

Afgelopen 2-3 weken ben ik zo ongeveeer 50 keer ( en ik ben NIET iemand die veel tv kijkt) geconfronteerd met dat nieuwe reclame spotje van clearasil !!!

een jongen die naar een meisje loopt en het meisje dat gouw haar telefoon tegen haar wang aan drukt omdat ze jah u hoort het goed 1 puistje op haar wang heeft zitten !!! en ze durft pas naar hem toe te gaan als ze clearasil heeft gebruikt en dat ene pukkeltje weg is!

En dat is niet het enige spotje van clearasil waarbij zo'n situatie wordt gebruikt.Je merkt het wel , ik wordt hier zoooo kwaad van.

Zelf heb ik sinds groep 6/7 last gehad van puistjes. Ik kwam vroeg in de pubertijd en deze ging bij mij gepaard met veel acne op mijn gezicht en rug. Dit bracht voor mij veel onzekerheid met zich mee, ik was een van de eerste en had het vrij erg, hoewel ik wel een aantal mensen ken die het nog erger hadden dan ik .

Maar goed wa tik dus ronduit belachelijk vind is dat dit stomme reclamespotje impliceert dat je dus niet met een jongen zou mogen praten, niet met een jongen af zou mogen spreken enniet mooi genoeg bent om het ook maar te durfen als je acne op je gezicht hebt !!

Dit soort spotjes zouden verboden moeten worden !! Het maakt jongeren onzeker. Steeds als ik het spotje zie pakt het me toch, ookal wil ik het niet binnen laten komen omdat ik het onzin vind, en ik weet vrij zeker dat er ook veel andere jongeren zijn die hetzelfde zullen hebben. En dan toch het product maar kopen omdat ze anders bang zijn niet geaccepteerd te worden !!

Mijn tip : als je egt veel last hebt van acne, ga dan naar je huisarts toe ! Deze kan je goede medicijnen en werkende cremes voorschrijven ! Dat heeft voor mij een wereld van verschil gemaakt! Of naar een echte huispecialist. Maar laat je alsjeblieft niet adviseren door clearasil of de vrouw van de drogist, want geheid dat je een middel krijgt dat amper werkt of het juist veeeeeeeeeeeeel erger maakt!!!

Heeft iemand trouwens een idee hoe je zou kunnen zorgen dat zo'n spotje van de tv wordt gehaald of een klacht kunt indienen ofzo ???

Groeten

Fenna

Wim | 11-11-2008 | Acne en ontworsteling.

Hoy Fenna,

Ik begrijp je boosheid en het liefste zou je hard in willen grijpen in deze reclame. Acne maakt je nog onzekerder dan je al bent. Je verzet herken ik maar al te goed. Onzekerheid en jong zijn horen bijelkaar. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onzekerheid zet je aan tot kritisch onderzoek. Je trekt letterlijk in twijfel wat ouderen je tot nu toe geleerd hebben. Je krijgt steeds meer vragen. Je ziet dat er van alles niet klopt.Deze houding is nodig om straks je eigen weg te kunnen kiezen. De tijd van geloven wat je moeder zegt is voorbij. Je moet zelf uitvinden wat waar is en onwaar. Soms doet dat proces heel erg pijn. Daarom zijn vreugde en verdriet als je jong bent ook zo intensief. Ik hoop dat je in staat bent om vreugde en verdriet zonder voorkeur voor de eerste en afkeer van de tweede gaat ervaren. Laat ze beide hun werk voor je doen. Ze zijn er niet voor niets . Omarm ze beide als een vriend.

Gelukkig is het niet mogelijk op een simpele manier deze reclame te stoppen. Als ieder mens de wereld op een simpele manier naar zijn haar hand zou kunnen zetten dan zou het een nog grotere janboel worden als het nu al is. Aanvaardt dat jij niet beschikt over het machtsmiddel om Clearasil te stoppen. Het werk dat je te doen staat ligt in jou zelf en niet buiten jou. Zowel meevallers als tegenslagen in het leven wijzen ons de weg.

Je schrijft: "Maar goed wat ik dus ronduit belachelijk vind is dat dit stomme reclamespotje impliceert dat je dus niet met een jongen zou mogen praten, niet met een jongen af zou mogen spreken en niet mooi genoeg bent om het ook maar te durfen als je acne op je gezicht hebt !!" Volgens mij wordt dit in de reclamespotjes van Clearasil niet gezegd. Het wordt hooguit beeldend gesuggereerd. Jij bent zelf degene die dit eruit haalt, jouw hoofd bedenkt wat je hier boven schrijft, omdat acne een vraagstuk voor je is. Acne is van alle tijden. Toen ik 16 was had ik er vreselijk veel last van en ik schaamde me dood om een meisje een zoen te geven of me maar zelfs op dansles te vertonen. Er is een troost. Als je niet ingrijpt verdwijnt acne vanzelf. Het hoort bij groei. En als je goed om je heen kijkt zie je dat minstens de helft van de jongeren het in meer of mindere mate heeft. Dus in feite is het heel gewoon.

Een ander punt is dat twijfel en onzekerheid ook hoort bij de opgroei van jong naar verder. Je moet onder de veilige vleugels van je moeder vandaan zien te komen. Doe je dat niet, dan blijft zij jouw leven regisseren. En dat is je leven lang lastig. Zie acne als het symbool van je ontworsteling. De weg naar balans tussen afhankelijk en onafhankelijk zijn. Want onafhankelijkheid bestaat niet.

Sterkte Wim

Nog een tip voor je: Als je naar reclame kijkt op TV moet je het geluid eens uitzetten. Er blijft niets van het spotje over en je ziet op tijd wanneer het programma begint dat jij wilt zien. Je hoeft niet over te schakelen naar een andere zender waar op dat moment dezelfde reclames zijn.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]