galerie

Meryem | 24-03-2007 | Dit ben ik

Ik ben een 20 jarige moslima en ik ben mooi. Door het dragen van mij hijab (hoofddoek) probeer ik een statement te maken. Ik wil niet voldoen aan het onrealistische modebeeld wat heerst. Ik ben gelukkig met mijzelf en moet er niet aan denken om mijn prachtige lijf wat ik gekregen heb, te veranderen. Ik ben geschrokken van je documentaire; wat bezield deze mensen die zich zo laten toetakelen? Hebben zij geen zelfrespect meer? Hier moet een einde aan komen! Voor zo ver het kan zou ik er alles aan willen doen om deze 'trend' te stoppen. Alsjeblieft zusters en broeders, houd van jezelf zoals je bent!

Liefs,

Meryem

Wim | 25-03-2007 | zelfrespect

Hoy Meryem,

Ik kan me voorstellen, als je voor het eerst zoiets ziet of hoort, dat je schrikt. Onbekend maakt onbemind. Toch zijn er ook vrouwen die na een keuze voor lichaamsaanpassing gelukkig zijn geworden en gelukkig zijn gebleven. Het lijkt me een goede zaak dat ieder mens zelf dit soort beslissingen mag nemen.

In veel religies gaat men uit van het beschikken over een vrije wil. Die vrije wil is er zowel in het Christendom, het Jodendom in de Hindoestaanse religieen in de Islam. Ook het Boeddhisme erkent de vrije wil tot handelen en geeft richtlijnen tot zuiver denken, spreken en handelen. Vrijwel al deze religies wijzen op de gevolgen van je denken, zeggen en handelen. Alles wat een mens denkt, zegt en doet heeft gevolgen voor hem/haar zelf en voor zijn/haar omgeving. Alles is met alles verbonden, denk ik. Ik denk ook dat het de bedoeling is om inmijn leven het verband te gaan zien tussen oorzaak en gevolg. Daar komik achter door het gewoon te doen. Het leven te levenen er vervolgens goed naar te kijken. Ook hebben allereligies het uitgangspunt dat ieder mens gelukkig wil worden. Sommige religies stellen dat uit tot een leven na dit leven. Maar alle religies streven gelukkig worden na. Je kan naar mijn idee ook gelukkig worden wanneer je jezelf de ruimte geeft om ook ongeluk te mogen ervaren.Wanneer je niet in staat bent om jezelf deze ruimte te geven kan ik mij voorstellen dat je tijdelijk andere wegen moet bewandelen.

Een van de moeilijkste dingen die ik in mijn leven ervaar is het loskomen van dualistisch denken. Daarmee bedoel ik de voorkeuren en de afkeuren die ik heb naar mezelf. Ik deel nog steeds mijn leven in, in goed en slecht. Mooi is goed en lelijk is slecht, blijdschap is goed en verdriet is slecht, vastberadenheid is goed en twijfel is slecht, enz. Ik zou graag willen dat ik zo ver kom dat ik mijn voorkeur voor mooi en mijn afkeer van lelijk kon loslaten. Dan worden mooi en lelijk voor mij opnieuw een onlosmakelijke eenheid, die het altijd al geweest is.Advaita (geen twee) heet zoiets.

Ik ben benieuwd hoe jij deze dingen beleeft van uit jouw cultuur.

Bedankt voor je moed om je hier eerlijk en open te laten zien.

Groet Wim

Runner | 28-03-2007 | mhm

wim mien jong, niet zo slap ouwehoeren ;)

dit is gewoon een meisje die hier zegt wat ze te zeggen heeft

Lian | 29-03-2007 | Van jezelf houden

Hey Meryem,

Wat fijn dat je je zo goed voelt in je lichaam... Ik zou zelf wel graag wat dingen anders zien bij mezelf, maar dankzij je berichtje zie ik het wel weer wat positiever in, dus dankjewel! :)

Aicha | 04-04-2007 | Helemaal mee eens

Meryem, denk dat je helemaal gelijk hebt. Het mooiste dat je kunt zijn, is nog altijd jezelf!

Aicha

Lidewij | 12-04-2007 | haha

whaha, lol Runner.

N. | 19-02-2008 | niet

nou, ik ben niet gelukkiger na mijn lichaamsaanpassing

En inderdaad, je bent mooi, maar niet in de zin van en ik heb gelijk

Roxie | 05-07-2008 | wauw

ik wil even iets zeggen over de foto,

er zit een bepaald expressie in waardoor ik eerst even sprakenloos was, en vervolgens een beetje emotioneel raakte..

er zit een duidelijke boodschap in, ik hoefde niet eens de tekst te lezen om te begrijpen wat je ermee wilde zeggen.

mijn complimenten

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]