galerie

Elmas | 02-08-2008 | Neuscorrectie.. binnenkort

Hello beste dames en heren.

Ik ga binnenkort (dit maand nog wel!!) onder de mes. Ik weet eerlijk gezegd allemaal niet meer. Laat ik ff een kort verhaaltje vertellen waar mijn besluit vandaan komt.. Ik werd sinds mijn 13 gepest door een familielid, ik kreeg elke dag het woord lelijkerd te horen en dat ik een grote neus heb. Ik was in die tijd helemaal niet bezig met mn neus en ik deed netalsof de opmerkingen me helemaal niets deden. Ik vond me neus in het begin normaal maar later begon ik ook opmerkingen van mensen te horen buiten die specifieke familielid. Op school bijvoorbeeld, kreeg ik van vriendinnen een bijnaam ''neus''. En twee klasgenoten maakte een opmerking dat ik op een heks leek met die neus van me.

Toen begon de fase dat ik steeds meer op me neus begon te letten. Buiten liet ik er helemaal niets van merken. Maar van binnen was ik bang.. Bang dat ik weer een opmerking zou krijgen over mn neus. Ik had altijd het gevoel dat mensen wanneer ze me zagen iets hadden van: wow wat een big nose heeft dat meid.

Wanneer ik foto's van mezelf zag begon ik in te zien dat de opmerkingen die ik in mn leven heb gehad waar waren, ik heb geen mooie neus. Het is scheef, en wanneer ik lach gaat het naar beneden (ik voel het zelfs soms bij mn lippen).

Al de tijd hield ik het in me. Totdat ik op mn 18e naar een bruiloft ging, ik zag al die mooie meiden. En toen voelde ik pas hoe lelijk ik mezelf vond, ik vond dat ik er niet bijhoorde bij al die poppetjes met de perfecte gezichten en neuzen. Onderweg naar huis barste ik in tranen uit en vertelde ik mn moeder waar ik al die jaren mee zat, dat ik me lelijk voelde.. vanwege mn neus. Mn moeder kreeg medelijden met me en zei dat als ik er zo erg mee zit dat we dan plastische chirurgie kunnen overwegen.

We hebben het daarna ook mn vader verteld.. Mijn vader kon het niet geloven. Hij vertelde me dat ik prachtig ben en dat mn neus ook mooi is. Wat ik heel raar vond want ik heb zelfs van hem een paar keer opmerkingen gehad over mn neus (wat me heel veel pijn heeft gedaan) Hij is ze misschien vergeten, maar ik niet.

Daarna is alles zo snel gegaan, we zijn naar consults geweest en binnekort is mn operatie. Ik begrijp niet waarom ik nog steeds twijfel. Ik weet dat mijn plastische chirurg een goede is (collega van schoemacher). Maar toch iets in me weet niet of ik wel de goede beslissing maak.

Positieve ervan is nou dat ik er open over durf te praten: ik vind mn neus lelijk. Ik kan er nu over praten met vriendinnen.. Ik moet zeggen dat het me een soort van zelfvertrouwen heeft gegeven, want zei vonden mijn neus helemaal niet zo groot als ik zelf dacht en sommige vinden het zelfs bij me passen. Ieder heeft blijkbaar een ander mening. Want een zegt juist dat ik het moet doen en dat het idd een probleem is.

Anyway ik ben helemaal die kluts kwijt.

Misschien ben ik zelfs tegen plastische chirurgie

en ben bang dat ik me nep ga voelen. Ik ben een denker.. En ik wil achter mn besluit ook morreel gezien 100% achter staan. Maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Ene kant wil ik mezelf ook mooi voelen. Het is een hele gevecht hier in mn hoofd.

Ik ben ook veel afgevallen door al die spanningen.

What shall I do.. Operatie is binnekort, de klokt tikt gewoon door..

Wim | 03-08-2008 | Vrijheid van keuze

Hoy Elmas,

Zoals ik lees heb je er al een heel proces mee doorgemaakt. Het vraagstuk "neus" is gaandeweg steeds groter voor je geworden en is jouw leven gaan beheersen. Je verhaal vind ik duidelijk en zorgvuldig verwoord.

Je bent aan het vergelijken geslagen en zoekt onbewust naar neuzen die mooier zijn, omdat je onbewust bevestiging wilt voor je lelijke neus. Je wilt weten of het werkelijk waar is. In jouw beleving vinden teveel mensen dat jij een lelijke neus hebt en of je wilt of niet je bent er zelf ook in gaan geloven. Zo ziet op dit moment jouw werkelijkheid er uit.

Ik betwijfel heel eerlijk gezegd of je op korte termijn in staat bent het vertrouwen in jezelf weer te hervinden. Je zult dat ongetwijfeld geprobeerd hebben. Er komt een moment dat je moet aanvaarden dat het je zonder externe hulp niet meer lukt. Dan is het verstandig een andere weg te gaan bewandelen. Ik heb het gevoel dat voor jou de tijd daarvoor nu is aangebroken. Ik hoop dat je in staat bent vrede te sluiten met je beslissing tot een plastische ingreep.

Je loopt kans om na de operatie opnieuw in twijfel terecht te komen of je er goed aan hebt gedaan. En dan is er iets nieuws voor in de plaats gekomen om je opnieuw zorgen over te maken. Dat laatste is misschien iets dat al heel je leven bij je hoort. Het zorgen moeten maken over iets. Als er niets is om je zorgen over te maken kondigt zich in jouw hoofd wel weer iets aan. Klopt dat wat ik hier veronderstel?

Als dat zo werkt bij jou moet je bij wijze van oefenen in het omgaan met zorgen maken de operatie juist wel door laten gaan. Na de operatie loop je kans dat de twijfels je gaan overmeesteren. Dan begint voor jou een grote oefening.

Het kijken naar je twijfels zonder er iets van te vinden, zonder te balen dat je twijfelt. Liefdevol aanvaarden dat je gedachten van twijfel hebt. Gedachten zijn vrij. Alleen maar naar kijken en glimlachen. En er verder niets mee doen. Dan weet ik zeker dat je in je twijfel een waardevolle boodschap zult ontdekken en dat de twijfel daarna vanzelf zal verdwijnen, nadat de boodschap door jou ontvangen en begrepen is.

Onze spontane gedachten hebben de bedoeling om ons boodschappen uit te zenden die we nodig hebben. De boodschap kan alleen door jou ontvangen worden wanneer je er stil naar luistert. Dus stil worden en geen drukte er omheen maken. Dat betekent dat je anderen niet vertelt over je twijfels, dat jij stopt om je twijfels met anderen te delen. Je houdt ze waardevol voor je zelf. Niet alles in je leven moet je met anderen delen. Je probeert er zuiver in je eentje mee om te gaan. Als een heldin helemaal op eigen kracht. Vertrouw erop dat al je positieve én negatieve gedachten vanzelf komen en vanzelf gaan, zolang je ze niet voedt en onderhoudt. Ons hoofd heeft de nare eigenschap om dag in dag uit ge-entertaind te moeten worden. Het leven wordt voor ons hoofd al gauw te saai. Zodra we hem gaan entertainen schrikken we ons rot van de hoeveelheid overavontuur die we ons op de hals hebben gehaald. Herken je dat je hoofd helemaal op hol kan slaan?

Voor luisteren is stilte en stilstaan nodig. In zo'n geval is stilstand vooruitgang voor jou.

Veel sterkte met je keuzes. Daar ben jij helemaal vrij in. De enige aan wie jij verantwoording verschuldigd bent, ben jij zelf.

Liefs Wim

julian K | 03-08-2008 | van de nood een deugd

Hoi Elmas,

Dit is geen kritiek hoor, maar hoe is het mogelijk dat er al een afspraak is gemaakt, terwijl je het niet 100% zeker weet? Ben je misschien naderhand gaan twijfelen?

Dat je twijfelt is helemaal niet erg. Je hebt ook helemaal gelijk dat je 100% achter je besluit moet staan. Dit is niet iets wat je met het bonnetje kunt ruilen. Als je annuleert, kun je altijd nog een nieuwe afspraak maken, als je eenmaal 100% achter je besluit staat.

Geneer je er niet voor om je twijfels te uiten aan de arts. Een arts die daar geen begrip voor op kan brengen zou ik zowiezo niet vertrouwen. Die denkt alleen maar aan zijn geld, en niet aan jouw welzijn.

Dat je de kluts kwijt bent, heeft mogelijk te maken met de toenemende druk van de naderende afspraak. Het heeft daarom ook niet zoveel zin om de annulering voor je uit te schuiven. Dat is ook in het nadeel van de chirurg, want voor hem geldt: hoe ruimer van tevoren je annuleert, hoe makkelijker hij iemand anders in kan plannen. Hoe langer je ermee wacht, hoe groter de kans dat hij erop verliest, en je kosten in rekening zal brengen.

Als de afspraak is geannuleerd,heb je meer rust (en tijd) om de juiste beslissing te maken. Die nieuwe neus loopt echt niet weg hoor...

julian K | 03-08-2008 | grote neus

Wat vind je een grote neus, Elmas?

Als je je neus kan voelen met je lippen, dan kan dat natuurlijk ook zijn omdat je tevens grote lippen hebt, zoals deze schoonheid, Sabrina Impacciatore.

http://forums.pinocchia.com/forum.asp?FORUM_ID=2

http://www.cyberium.net/bnguy/bnfaq.htm

julian K | 03-08-2008 | misschien zelfs tegen

Wanneer is iemand nep, volgens jou, Elmas?

Kun jeuitleggenwat je (morele) bezwaar is tegen plastische chirurgie?

het neusje van de zalm | 02-09-2008 | ja toch

Nou meid. wat naar voor je... Heeft het toch nog een positief effect gehad op je gewicht, want daar kon best nog wat vanaf...

en je weet het: Always keep a finger on the nose!

Papilio | 20-09-2008 | Re

Dat vind ik een goede vraag: wat vind jij een grote neus? En meer nog, is dat eigenlijk wel lelijk? Opvallend misschien, maar lelijk?


Een tijd terug zag ik in een tijdschrift een reportage van een fotografe met een grote neus, die een serie foto's liet zien van jonge vrouwen met een grote neus. En ook foto's en profile hè: laat maar zien die neus!
Het grappige was dat ze daarvoor oproepjes in tijdschriften ed had geplaatst, en dat daar heel veel vrouwen op af kwamen! Die vonden allemaal dat ze een grote neus hadden, terwijl dat eigenlijk heel erg meeviel.
Misschien heb jij dat ook wel, maar meer nog dan dat wil ik je zeggen dat je toch moet proberen gewoon trots te zijn op jouw krachtige neus. Wie heeft dat nou? Kin omhoog en laat ze lekker stikken!

nabila | 24-11-2008 | Neuscorrectie

Hey

Ik vind dat je die operatie niet moet doen maar dat is mijn mening.

Je moet je zelf accepteren hoe je eruit ziet.

Er zijn mensen in de wereld die geen neus, hand ,been en of andere dingen hebben.

En jij hebt dat wel dus ga het niet veranderen om andere mensen hun mening

Jij moet doen wat jij zelf mooi vind

En in werlkelijkheid doe je deze operatie voor mensen die je niet mooi vinden en gepest hebben.

dus verander het niet

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]