galerie

AC, Rotterdam | 17-07-2008 | houden van jezelf

Vrouwen, wij zijn zo mooi en zo krachtig. De afgelopen jaren heb ik een ware ontdekkingsreis gemaakt langs mijn eigen vrouw-zijn. Altijd angstig voor mannen, me totaal onbewust van mijn eigen lichamelijkheid, een afkeer van seksualiteit (vies, hoort niet, de vrouw als oorzaak van alle kwaad, enz.), ontkwam ik er niet aan me uit mijn gevangenis te bevrijden of er voor altijd in begraven te bijven.

Iemand wees me op de vrouwenworkshops van stichting Tantra Intense (http://www.tantra-intens.nl/), waar ik leerde niet meer bang te zijn voor mannen andere vrouwen en waar ik inzag dat ik alle vrouwen in mij heb.
In de workshop Strip je vrij (http://www.stripjevrij.nl/) leerde ik van mijzelf te houden, precies zoals ik ben. Het was opvallend te zien hoeveel vrouwen zichzelf niet 'mooi' vinden, laat staan sensueel. Ik kon aanvankelijk mezelf niet eens in de ogen kijken: heb letterlijk staan janken voor de spiegel. Zo heerlijk om uiteindelijk vrede te sluiten met alle facetten van mezelf en van mezelf te houden.

Twee maanden geleden heb ik voor het eerst in mijn leven (ik ben 35) mijn eigen vagina in een spiegel durven bekijken en -aangemoedigd door de links op de strip je vrij site- ook die van andere vrouwen bekeken. Oef, niet gemakkelijk, maar zo goed om te zien hoe verschillend, rijk en prachtig wij er van onderen uitzien.

Vrouw, laat niemand je ooit voorspiegelen hoe jij er uit hoort te zien! Jij ben prachtig zoals je bent: perfect.

julian K | 20-07-2008 | rise to the occasion

Geweldig! Niet ouwehoeren. Doen.

Wim | 24-07-2008 | Tantra

Hoy AC,

Als je door wil blijven gaan met van je zelf houden en dit nog verder wil uitdiepen kan ik je het boek "Tantra" van Margot Arnand aanraden. Hierin worden handreikingen gedaan hoe je van je lichaam en van je geest leert houden. Er staan ook spannende oefeningen in. En meestal zonder activeren van je genitalien. De ontdekkingsreis waar jij over praat is grenzeloos.

Dit boek ligt als een bijbel op mijn nachtkastje en heeft mij lang geleden de ogen geopend.

Gefeliciteerd met je ontdekkingsreis.

Groet Wim

Daf | 27-11-2008 | houden van jezelf

1 ding: IK BEN HET ER HELEMAAL MEE EENS !!!

mathilde | 06-12-2008 | Elke vrouw is mooi!

Hallo allemaal,

Ik ben een meid van zestien jaar en ik begin me sinds het zien van de documentaire van ''Beperkt Houdbaar' ( al bijna twee jaar lang)in te zien dat het huidige schoonheidsideaal nergens op slaat. Ik vind het jammer om te zien dat sommige ouderevrouwen met een maatje ontevreden met zichzelf zijn, ook al hebben ze dan een maatje meer. Bij de supermarkt gooien ze hun haar altijd achter hun oren,enverkrimpen zich omdathet lijkt alsof ze zichvoor zichzelf schamen.Zien ze dan niet dat een maatje meerdezelfde of zelfs meer schoonheidheeft dan een gemanipuleerd kapsel, verbouwd hoofd en weggespoten vet? Een man wil toch echte schoonheid zien, en niet een ontevreden vrouw die zichzelf niet goed genoeg vindt vergeleken met de rest? Wie is die rest dan:lang niet iedereen ziet eruit als eengefotoshoptmodel in een tijdschriftof reclamespotje. Ik vind dat make-up geen manier is om je eigen, echte schoonheid te verdoezelen.Tuurlijk moet je jezelf ook niet verslonzen, maar jemensen mogenbest je eigen, oorspronkelijke uiterlijk waarderen. Jij hebt toch ook recht om er op de wereld te zijn? Enje moet jezelf verschuilen tegenover de rest omdat je er wat minder uitziet?Ik zit op de Scouting met bijna alleen maar jongens, die vinden het ook niks als vrouwen zoveel make-up opdoen, zeuren over hun uiterlijk en niet zichzelf zijn. Ik ben van meningmensen je gedeeltelijk op je uiterlijk benaderen, maarnatuurlijk opje karakter.Dames: laat diemake-over programma's links liggen, verbrand al jetijdschriften vanavond nogin de kachel engooi je make-up in deprullenbak!

nath | 18-03-2009 | o

goed geschreven! ben het met je eens, en je mag zeker trots op jezelf zijn, zo'n sterke vrouw!!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]