galerie

Tamara | 05-03-2007 | Pogingen tegen rimpels

Pogingen tegen rimpels ...

Mirjam | 09-03-2007 | lief filpje

Ik moest even glimlachen toen je wat beschaamd zei dat je tandenborstel kapot was gegaan. Gelukkig maar want het klinkt alsof het heel slecht is voor je huid. Je hebt zo'n lief gezicht! Ik denk dat het goed is als je niet teveel in de zon zit en pasgaat smeren als je huid droog is. En dan met heel gewone dingen, body lotion ofzo.

Mijn moeder heeft veel minder rimpels dan de meeste vrouwen van haar leeftijd, 55. Ik weet hoe het komt: ze smeert nooit, maar dan ook nooit, gebruikt bijna nooit zeep voor haar gezicht (af en toe meeshamppooën). Maar vooral: ze kan niet goed tegen de zon, dus ze zit er nooit lang in. Dat helpt!

Natuurlijk: de één heeft minder rimpels dan de ander, maar hoe meer je je huid mishandelt, hoe slechter het wordt. Wegschuren, zoals je in het filpje zei, werkt volgens mij averechts.

zwaan | 10-03-2007 | kloppen

Mijn lieve moeder (78) zegt altijd tegen mij dat ik moet kloppen i.p.v. wrijven. Kloppen met de vingertoppen.Ze is er heilig van overtuigd dat je huid van wrijven en inmasseren uitrekt en slap wordt.

sylvie | 12-03-2007 | het hoofd en de rest

ik ben 61, tenger, lenig, alles werkt en is niet erg cliché-61. Daar ben ik heel tevreden over. Daarom ben ik wel eens diep ongelukkig met mijn rimpelkop en die schildpaddenhals eronder: die horen niet bij hoe de rest van mijn lijf er uit ziet. Dat is al jaren het geval. Ik heb ook de pest aan in spiegels kijken of aan winkelruiten.

Ik hijs wel eens een pluk vel omhoog: kijk!, niet glad, dat zou idioot zijn, maar een stuk leuker. Voor mezelf dan. Dat heeft niet te maken met een schoonheids-ideaal, maar met een breuk tussen hoofd en lijf. Die kop past niet bij de rest ;-) Ik zou mezelf aardiger vinden als het wel zo was. Zucht. Nou ja, we tobben voort...

petra | 12-07-2007 | het hoofd en de rest


ik (43) wilde zeggen dat ik vond dat mijn hoofd er ook ouder uitziet dan mijn lijf, maar eigelijk mag ik niet klagen, het is meer dat je moet wennen aan het idee dat het meisjesachtige er op een gegeven moment van af gaat, en dat vind ik wel eens jammer geef ik toe. ik word wel jonger geschat, maar dat komt ook doordat ik tenger ben (en me niet truttig kleed). Ondanks een redelijk jeugdig lijfje, tekent mijn gezicht wel. Als ik wat meer lichaamsvet zou hebben zou ik er beter uitzien. Als ik dat op een natuurlijke manier zou kunnen bereiken, zou ik dat doen. Maar ik klaag eigenijk niet, Ik begrijp de vorige schrijfster wel, dat ben ik over 20 jaar namelijk. hoop ik, net zo gezond en fit...

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]