galerie

Marleen | 23-03-2007 | Over datum...

Geweldige documentaire. Jammer dat zo weinig vrouwen beseffen wat ze zichzelf en elkaar met behulp van de cosmetische industrie aandoen.

Zelf heb ik een zeer verre van perfect lichaam (veel te dik, hangborsten tot op mijn 'taille', alles sterk onder invloed van de zwaartekracht), maar het functioneert prima en ik voel me er lekker in. Al probeer ik tegenwoordig wel wat gezonder te leven (eten en bewegen vooral), en mocht ik ooit de 75 kilo halen (mijn ideaal-gewicht), dan zou ik zelfs nog wel willen overwegen mijn borsen en buik te laten liften, vooral vanwege de pijnlijke plekken die je er onder krijgt.

Maar voor het oog ? Tsja, zou leuk zijn, maar je leven hangt er tenslotte niet vanaf. Ik denk dat je heel goed moet overwegen of je wel in een gezond lijf moet laten snijden.

Sommige dingen in de documentaire gingen me echt veel te ver; vooral die vaginaplastiek, voor jonge meiden die niet eens meer weten hoe een normale vrouw er uit hoort te zien, terwijl mannen in de regel liever een 'echte' vrouw voor zich hebben dan zo'n gefabriceerd jong meisje. Walgelijk gewoon !

Als je denkt dat je geluk en persoonlijkheid afhangen van hoe (strak en jong) je er uit ziet, heb je denk ik een probleem dat ook de cosmetische en plastische industrie niet kunnen oplossen. Een (tijdelijke) schijnoplossing wellicht, met het risico dat je niet meer weet waar je moet stoppen. Ik hoop mijn kinderen een andere boodschap mee te geven.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]