galerie

MissT | 04-04-2008 | Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

Zelf heb ik cup F, een maat die volgens mijn vriend heel goed bij me past, omdat ik vrij lang ben (1.81) en een beetje mollig. Hij heeft erg z'n best gedaan om zijn mening er bij mij in te krijgen: je borsten passen bij je, ze zijn mooi stevig, ze zijn mooi gevormd, etcetera.

Misschien ismijn vriendwel voor een groot deel de reden dat ik nog niet naar de huisarts of naar het ziekenhuis gestapt ben om te informeren naar een mogelijke borstverkleining.. Voordat ik m'n vriend kende was dat namelijk wel anders. Mijn moeder (of all people) heeft me wel eens gevraagd of ik het niet zou willen, een borstverkleining. Dat was nogal een dramatische ervaring: ik was 18, en als m'n moeder al vond dat ik erover na moest denken, wat zou de rest van de wereld dan wel niet denken?

Inmiddels ben ik dus overtuigd van het tegendeel. Wat ook helpt, is dat het tegenwoordig (in tegenstelling tot zo'n twee jaar geleden) niet heel moeilijk is om beha's en bikini's te kopen in grotere cupmaten. De keuze is niet groot, toegegeven, maar ik hoef in ieder geval niet op m'n twintigste in degelijke ouwe opoebeha's rond te lopen.

De moraal van mijn verhaal? Je omgeving is van groot belang als het op zelfverzekerdheid aankomt. Een lief vriendje, steun van je familie.. Die dingen kunnenzoveel goeds doen voor je zelfvertrouwen dat die size zero-modellen in het gemiddelde vrouwenblad niet meer uitmaken.

Daarnaastvind ik nog altijd dat lingeriemerken en badkledingmerken meer rekening moeten houden met iedereen die kleiner dan cup A draagt of groter dan cup D of E. Elke keer dat je een leuke beha of bikini ziet hangen die niet in je maat te krijgen is, is een klap in je gezicht als je je al een beetje onzeker voelt over je voorgevel.

julian K | 05-04-2008 | european cup

Hieronder de cupmaat in enkele Europese landen. Dan weet je in ieder geval in welk land je waarschijnlijk beter zal slagen. Maak er meteen een leuk weekend van, dat wil zeggen als je van de nood een deugd wilt maken...


% Cup A/AA, B, C, D en groter

UK .....5...19...17...57...
DK .....6...24...18...51...
NL .....7...30...27...36...
BE .....9...34...28...29...
FR .....7...38...29...26...
SE ...14...28...30...28...
DE .....9...41...28...22...
CH ...14...43...25...18...
AT ...10...52...27...11...
IT ......1...68...21...10...

bron: "Borsten" Saskia Reusens

Mieke | 28-04-2008 | borst

Hoe belangrijk is de grootte van je borsten? Ik heb ruim een jaar geleden een borstamputatie gehad en leef nu met 1 borst. Dat is niet makkelijk, maar ik heb daardoor wel de borstkanker overleefd! En het relativeert het schoonheidsideaal, wat het ook mag zijn....

Lotte | 14-07-2008 | Grote borsten

Hi

Ik weetwaar je het over hebt ik heb zelf ook behoorlijk grote borsten maar gelukkig iser de laatste tijd veel meer keus in bh's en bikini'sdan eerst. Je zou eens bij het merk Freya kunnen kijken. Dit verkopen ze online en ook in de Bijenkorf! Ook slaag ik vaak bij de Hunkemoller en de livera en echt niet alleen maar oude oma printjes. Ik zie ook vaak ondergoed die helaas niet in mijn maat is maarja iets dikkere bandjes en betere support is gewoon noodzakelijk! Laat je ook eens een keer professioneel opmeten in een ondergoedwinkel dat is echt heel fijn want de geschikte bh maat is echt zo belangrijk..

Ik wens je heel veel shopplezieren ik hoop dat je net zoveel zelfvertrouwen uit jezelf kan halen als je vriendje je geeft!

Liefsx lotte

Alex | 02-09-2008 | Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

Meid, je vriend heeft groot gelijk!

Er zijn genoeg mensen die grote borsten wel mooi vinden. Er zijn ook echt genoeg mensen die grote borsten lelijk vinden (jouw moeder blijkbaar ook, of ze leest teveel bladen over schoonheidsidealen). Schoonheidsideaal??? Met alle respect, maar het geldende schoonheidsideaal is verre van mijn schoonheidsideaal. 1m80 , 55 kilo en cup b, nouno chance.

Mijn vriendin heeft85E/F en was vroeger ook onzeker over haar borsten, met name door haar omgeving (vriendin met cup b met name) Er werd haar min of meer een complex aangepraat...pffff En toe kwam ik in haar leven en de 1e keer sex, moest het licht uit omdat ze niet haar borsten wilde laten zien. Geloof me, ze heeft echt mooie borsten. Gelukkig weet ze inmiddels dat ze mooie borsten heeft, en dat weet ze niet alleen van mij.

Je moet je niet zo druk maken om wat andere mensen van jou lichaam vinden. Wat je uitstraalt is wat je bent. Dus sta voor wie je bent!

Wat mij betreft zouden er wel veel meer vrouwen met jouw figuur mogen rondlopen. Een biertje op het terras smaakt dan toch anders, hihi. Voor iermand anders op het terras misschien weer niet, maar ja who cares?

ciao

dick | 07-10-2008 | Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

je hebt gelijk er is voor de niet door snee vrouw niets of weinig leuks te vinden

nathalie | 18-03-2009 | reactie op

Elke keer dat je een leuke beha of bikini ziet hangen die niet in je maat te krijgen is, is een klap in je gezicht als je je al een beetje onzeker voelt over je voorgevel.

wat je zegt! en als je je hier over al onzeker voelt, dan word je meestal al niet blij in zo´n winkel :( daarom heb k ook zo'n hekel aan bh's kopen. die stomme lampen waardoor je zo bleek lijkt en je lijf vertekend in de spiegel :/ terwijl je je thuis misschien heel anders voelt met datzelfde setje aan.. (ik wel meestal)

Lia | 11-07-2009 | borstverkleining

Ik heb in september 2008 mijn borsten van D naar B laten verkleinen.Ze passen beter bij mijn proporties en het viel me reuze mee.Ik heb het niet laten doen vanwege een schoonheidsideal of omdat ik geen leuke lingerie kon krijgen.Voel me ook nu niet meer frustie vanwege mijn grote borsten en ze zitten ook niet meer in de weg.Verder wil ik wel ff zeggen denk er heel goed over na als je een borstverkleining overweegt om te voorkomen dat je er spijt van krijgt.Ik heb 2 jaar goed erover nagedacht en de vor's en tegen's afgewogen.Ben er nu nog steeds heel erg blij mee.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]