galerie

Lotte | 19-03-2007 | zelfredzaamheid

Ha Sunny,

In de eerste plaats een compliment voor je dappere documentaire. Ik vond de manier waarop je op onderzoek bent uitgegaan origineel en ontwapenend. Het aspect dat in mijn ogen onderbelicht bleef (maar dat is misschien ook een heel ander onderwerp) is het aspect van de zelfredzaamheid van de vrouw.

Aan de ene kant is er natuurlijk een zware maatschappelijke druk aanwezig om zo mooi te zijn als je kunt, een druk die op vrouwen zwaarder weegt dan op mannen, omdat zoals je al aangaf je status in deze maatschappij aan je schoonheid is verbonden. Deze druk heeft absurd grote proporties aangenomen en het is in die zin tijd voor een tegenbeweging.

Aan de andere kant staat een ideaal van een zo gezond mogelijk mens (geestelijk en fysiek) en wat in mijn ogenalsmaar ontbreekt is het besef dat je door gezonde voeding envoldoende beweging al een heel eind komt. Dit kost een investering in tijd, en in moeite en het resultaat is iets dat zich pas op langere termijn manifesteert dan het resultaat van een cosmetische ingreep. Maar uiteindelijk zal iemand die zelf de controle neemt over zijn/haar eigen levensstijl en voedingspatroon zich sterker en beter voelen dan iemand die zichzelf door hulp van een(cosmetische) arts laat oplappen.(zeer extreme uitzonderingen daargelaten)

Naast het feitdat ik het eens ben met jouw actie, om de hypocriete rol van de cosmetische industrie te lijf te gaan,wil ik in die zin ook de "mensen van nu" aansporen om zelf te veranderen wat ze niet zint en een beschuldigende slachtofferrol te vermijden.

veel groeten!

LvG

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]