galerie

Anonyma | 23-02-2008 | Dik

Ik ben vooraan de 20 en ben altijd een papzakje geweest. Toen ik een paar jaar geleden maatje 42 had schaamde ik me dood, en nu ik maat 48 heb kan ik alleen maar bevinden dat ik op foto's van toen dun was. Dus dames, niet piekeren, je ziet er echt niet uit als een zeekoe van 200kg. En dames, vraag alsjeblieft niet steeds of iemand met een buik ("appelmodel") zwanger is, dat doet gewoon heel erg pijn. Jullie zorgen ervoor dat mensen als ik nooit een lekker zelfbeeld zullen hebben.

Vera | 14-05-2008 | Onzin

Hallo Anonyma,

Het spijt me dat ik het zeg, maar je geeft andere mensen nu de schuld van jouw probleem! Blijkbaar ben jij zelf totaal niet tevreden met je lichaam, en daarom trek je je ook aan wat andere mensen over je zeggen!! Toen jij een paar jaar geleden maat 42 had had je toen al kunnen beginnen er iets aan te doen! Jij moet jezelf accepteren zoals je bent. En er tevreden mee zijn. Of je moet er iets aan doen. Dit is JOUW leven. En alleen JIJ kan jezelf beter laten voelen. Dat moet je niet van andere mensen verwachten! Ik bedoel dit niet gemeen, maar ik heb ook wel eens de opmerking gemaakt. Ik dacht ECHT dat iemand zwanger was! Dat was niet slecht bedoeld!

Ik hoop dat je aan jezelf kunt en gaan werken. Je kunt pas gelukkig zijn, als je van jezelf houd!

Nancy | 09-07-2010 | Reactie op Vera

Heey Vera,

Ik ben zelf wat te zwaar, maar vooral op mijn buik. Dat komt door het PCOS syndroom. Hier wordt je mee geboren en is heel moeilijk om van je buikje dan af te komen. Zelf doe ik er van alles aan om het te minderen door sporten en gezonder eten, maar helaas gaat zoiets niet zo snel of misschien wel helemaal niet.

Wat ik vind van jou opmerking kan ik niet goed in woorden omzetten.

Anonyma bedoeld dat het heel vervelend en pijnlijk is om steeds een opmerking te krijgen over een gemeende zwangerschap. Ook ik krijg steeds felicitaties en voel me daar dan heel rot bij.

En daarbij komt dat zulke opmerkingen meer pijn kunnen doen als je ze maakt naar mensen die niet zwanger kunnen worden opf het heel moeilijk is, dus bedenk je voor je wat wil zeggen. Als iemand zwanger is vertellen ze je dat vanzelf als dat jou al iets aangaat.

Wezijn idd zelf verantwoordelijk voor positieve zelfbeeld, maar mensen zoals jij die zo een opmerking plaatsenen dat zijn er een hoop, maken het voor mensen met een maatje meer niet beter op. (zie ook alle reclame ed)

Sorry, maar ik wordt er gewoon best boos en verdrietig van. IK heb gelukkig een man die mij geweldig vindt ondanks mijn buikjeen mij helpt. Elkaar helpen is veel fijner dat dit alles.

Groetjes Nancy

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]