galerie

joris | 18-03-2007 | zucht

Het schoonheids ideaal is net zo echt als sinterklaas, ja een tijd geloof je er in en ja op een gegeven moment moet/kun je afscheid nemen, daar kies je dan voor en dat doet even zeer, geen kadootjes meer in je schoen, je zult het nu helemaal zelf moeten doen, je leven vorm geven.........blijf je naar jezelf staan kijken als een soort buiten staander of ben je eindelijk berijd om van binnen uit te gaan leven. Alles wat je denkt ben jezelf.

Ben | 22-03-2007 | sociale omgeving

Je hebt gelijk.

Helaas is de sociale omgeving ook van invloed. Sinterklaas is een culturele constructie die op een bepaalde leeftijd weer ongeloofwaardig wordt gemaakt. Heb je ooit in Sinterklaas geloofd? Waarschijnlijk oprecht.

Maar het schoonheidsideaal heeft in de huidige maatschappij het kenmerk nooit op te houden. Ja, sterke en scherp denken, dat zou goed zijn. Had je dat ook toen je in Sinterklaas geloofde, dat je slim genoeg was om het niet te geloven? Dom hoor

Mijn idee is: laten we van het schoonheidsideaal ook een sprookje maken dat ongeloofwaardig is. Laten we het uit ons straatbeeld verwijderen. Sinterklaas was leuk, maar zelfs als mensen uit deze schoonheidstoestand zouden ontwaken, is het nog zonde dat ze er ooit in hebben gezeten. Uitroeien dus. En ja, ok, laat je niet gek maken, he.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]