galerie

henk | 18-03-2007 | word er onzeker van

hoi ik ben een jongen van 25

ik krijg bij regelmaat te horen dat ik er goed leuk of stoer/aantrekelijk uit ziet.maar ik krijg ook vaak te horen zonder oorzaak jij moet het ook niet van je uiterlijk hebben of iets in die geest. werkelijk dit maakt mij erg onzeker! erkennen meer mensen dit! zo ja wat is de reden hier van?

gr henk

wim | 18-03-2007 | zeker / onzeker

Hoy Henk,

Eerst beantwoord ik je vraag daarna wil ik jou een paar vragen stellen.

Net als jij krijg ik negatieve en positieve opmerkingen over mijn uiterlijk. Ik betrap mezelf erop dat ik het liefste positieve opmerkingen hoor. De werkelijkheid is dat die negatieve er ook zijn. Soms maken die mij onzeker maar soms ook niet. Het gevolg is dat ik me een deel van mijn leven zeker en een deel onzeker voel. Ook hier betrap ik mezelf erop dat ik me liever zeker dan onzeker voel. Het lijkt er op dat ik mezelf niet toesta dat het negatieve deel dat er in mijn leven ook is, erniet mag zijn,maar er toch wel is. Ik moet dus concluderen dat ik een groot deel van mijn leven in een illusie leef, van de werkelijheid vandaan. Het maakt me af en toe verdrietig als ik merk dat ik die schaduw in mijn leven niet toe durf te laten en er bang voor ben. Ik had daar rond mijn twintigste toen het zoeken naar een vrouw zeer belangrijk voor me was, meer last van dan nu.

Je vraagt wat de reden is van die onzekerheid. Net zoals er naast zonneschijn regen is, zo is er voor mij naast vastberadenheid ook onzekerheid. Op zich is daar niks mis mee,zolang dat maar in balans is met elkaar. En ik moet toegeven dat die balans er bij mij wel is.

Toch hebben de momenten van onzeker gestemd zijn een grotere invloed op mij dan mijn positieve stemmingen. Hoe dat komt weet ik nog niet. Ik denk dat dit te maken heeft met de angst die ik ervaar dat ik het af en toe noodgedwongen alleen zijn niet aan zal kunnen. Of dat ik misschien bang ben dat mensen me niet aardig meer zullen vinden, me gaan mijden en ik verder weg zak in het alleen zijn. Ook hier betrap ik me opnieuw op de voorkeur die ik heb voor het samen zijn met iemand. Het lijktopnieuw of alleen zijn er niet mag zijn, maar er ook wel is. Telkens kom ik mijn voorkeursverlangens tegen die nergens op gebaseerd zijn. Ik vind dat ik moet leren hetmijn stemmingente nemen zoalsze op me af komen. Maar daar ben ik nog ver van af.

Een paar vragen aan jou:

In hoeverre ben jij hier aan het vissen dat vrouwen uit medelijden naar jou, zullen gaan zeggen: nee hoor Henk, je ziet er hardstikke leuk uit?

Hoe ligt bij jou de verhouding tussen, jezeker voelen en je onzeker voelen in procenten?

Hoe ga jij zelf om metvoorkeuren en afwijzingen over jezelf?

In welke mate durf jij elke vorm van kritische waarneming van anderen toe te laten zonder dat jij jezelf erop veroordeelt of afwijst?

In welke mate durf jij aan iemand die tegen jou zegt dat je er niet leuk uitziet, door te vragen wat hij of zij aan jou niet leuk vindt en dat serieus uit te diepen zonder jezelf te veroordelen?

Ik reageer juist op jou omdat ik wel meer over dit probleem wil weten en ik voel dat ik op zo'n site als deze meer "recht" heb om hierover met een man te praten dan met een vrouw. Bovendien zie ik datvrouwen die problemen hebben met hun uiterlijk vaakzeer wantrouwig zijn naar mannen en zullen zij van daaruit behoefte hebben om dat liever metvrouwen onder elkaarte bespreken zonder mannen. Althans dat is zo mijn indruk na een paar dagen reageren hier. Het zij zo.

Groet Wim

henk | 19-03-2007 | zeker/onzeker

hoi wim

bedankt voor je bericht!zo als ik lees ken je dit probleem!

ik zal gelijk je vragen beantwoorden,

of ik me af vraag of ze me uit medelijden zeggen dat ik er leuk uitzie,nou dat valt mee ik krijg dat regelmatig te horen

onzeker voelen in procenten uitgedrukt, 50procent het wiseld enorm

afwijzingen van mijn zelf naar een ander,voorzichtig maar ik heb ook zeker voorkeuren wat vrouwen betreft

kritische waarneming tegen mij,hangt enorm van persoon af soms zeggen mensen maar iets, en dat heb ik dan wel door!

durven vragen waarom iemand mij er niet leuk uit vind zien,dat durf ik op zich wel,maar hit is heel afhankelijk wie sommige mensen zijn altijd negatief dus neem ik ze niet serieus

mijn probleem is vooral dat de een mij niet zo aantrekkelijk vind en toch ook veel leuke meiden vinden van wel.dat vraag je natuurlijk niet zo op de man af ,maar soms krijg ik gewoon een complument

dit alles maakt mij onzeker en soms zeker!

maar ik weet dat het uiterlijk geen eens zo belangrijk is maar toch het maakt mij onzeker

ik ben niet zo goed in typen maar hoop dat het je wat duidelijker is ? als jij nog iets wil vragen doe het gerust!

groetjes henk

beau | 19-03-2007 | beautiful, no matter what they say

Even een reactie op Wim : mooi wat je schrijft, ik heb er wat aan, bedankt (en ik ben een vrouw !) !

wim | 20-03-2007 | Bedankt voor je uitnodiging

Hoy Henk,

Ik begin met het eind. Je schrijft: "ik ben niet zo goed in typen maar hoop dat het je wat duidelijker is ? als jij nog iets wil vragen doe het gerust!"

Bedankt voor je uitnodiging om het gesprek voort te zetten.

Jezelf niet goed vinden in typen is geen waarneming maar een oordeel. In ons contact zal wel blijken of dat bezwaren oplevert, maar ik verwacht van niet. Ik zie dat jij in staat bent om heel duidelijk onder woorden te brengen wat jij voelt. En daar gaat het om in ons gesprek.

In een paar woorden schets jij je probleem: "mijn probleem is vooral dat de een mij niet zo aantrekkelijk vind en toch ook veel leuke meiden vinden van wel. Dat vraag je natuurlijk niet zo op de man af ,maar soms krijg ik gewoon een complument "

Wat doe jij met complimenten?

Waaraan merk jij dateen vrouw jou niet aantrekkelijk vindt? Wat zegt zij precies tegen je? Noemt zij iets wat zij aan je ziet? Of zegt ze het met haar ogen? Wat neem jij precies waar?

Wat vindt zijniet aantrekkelijk aan jou?

Wat vind jij niet aantrekkelijk aan jou?

Ik denk dat veel vrouwen liever een boeiend gesprek met jou hebben dan zo nodig met jou het bed in willen duiken. Niet dat dit laatste onbelangrijk is, maar dat lijkt mij niet het doel van de ont-moeting. Het is meegenomen als dat er ook is, meer niet.

Ont-moeten = ontdaan van moeten.

Kan het zijn dat een vrouw afhaakt omdat ze intuitief voelt dat er met jou en haar iets moet wat zij niet wil? Vrouwen hebben daar speciale antennes voor, omdat zij uit veiligheid voor zichzelf onderscheid moeten maken. Als ik een vrouw was en mij zelf serieus nam, zou ik bij twijfel afhaken, want er komen vast nog meer ontmoetingen.

Weet jij wat je van een vrouw wil als je haar ontmoet? Weet jij ook wat je persé niet wilt?

En hoe maak je haar dat duidelijk. Welke mogelijkheden heb jij in je om daar naar haar eerlijkover te zijn?

Tenslotte deze: wat vind jij ervan dat je 50% onzekerheid in je hebt?

groet Wim

Marleen | 23-03-2007 | Aantrekkelijk genoeg ??

Hoi Wim,

Alleen nog maar reacties van mannen gehad zie ik ? Dan zal ik er ook maar een paar woordjes aan wijden.

Of iemand aantrekkelijk is of niet, is voor het grootste deel eigenlijk een kwestie van smaak. De mate van symmetrie schijnt daar veel invloed op te hebben, maar waarom de één van blond en de ander van donker houdt, de een liever een grote neus ziet en de ander een kleinere, daar kun je moeilijk de vinger op leggen.

De foto bij je posting toont een tamelijk 'doorsnee' jongeman, zonder duidelijke afwijkingen of lelijke elementen in het gezicht, normale lichaamsbouw, ofwel : aantrekkelijk genoeg voor mensen die zelf aantrekkelijk genoeg zijn. (Partners hebben de neiging namelijk ongeveer even knap of lelijk te zijn).

Bovendien hangt het oordeel van mensen ook af van jouw beoogde doelgroep. Ben je bewust op zoek naar een bloedmooie Barbie-babe, type fotomodel, dan zul je zelf vermoedelijk niet aan je eigen hoge eisen voldoen. Neem je daarentegen genoegen met een leuke, vlotte meid, die je gevoel voor humor deelt en waar je mee kunt praten, dan ben je daarvoor zeker aantrekkelijk genoeg.

Beauty is in the eye of the beholder. Voor de meeste, normale mensen zoals jij en ik gaat dat ook gewoon op. Met echte afwijkingen in het gezicht en dergelijke wordt dat natuurlijk wel een moeilijker verhaal, maar zo te zien hoor je daar niet bij, en is er gen enkele reden voor bezorgdheid over je uiterlijk.

marleen | 23-03-2007 | Aantrekkelijk genoeg ?

Sorry, dat moest natuurlijk HENK zijn. Foutje !

Marly | 08-05-2007 | Hoi Henk

Ik vind het erg dapper en goed dat je je foto en je verhaal op deze site zet. Ik ben psychologe en ik kan je zeggen dat de hoofdreden om iemand anders af te zeiken een ontevredenheid met jezelf is. Alleen als je jezelf niet leuk vind heb je het nodig om een ander naar beneden te halen zodat je zelf weer beter uit de verf komt. Dus als iemand zegt dat je lelijk bent is dat in feite ook weer een compliment ;-)

Miesje | 23-08-2007 | ha die Henk

Dag Henk!

Eerlijk zeggen wat ik dacht, toen ik je foto zag?!

Wat een lekker ding! Wat een leuke vent! Leuke ogen, leuk haar, leuke trui, leuke foto op de achtergrond ..Waar kan ik eenreactie kwijt om dit te laten weten, zonder dat ik te happig overkom!

Las toen je leeftijd...helaas, ik ben iets te oud voor jou.

Je zit vast niet op deze oude taart te wachten...

I rest dus my case, helaas!

Hoop datje nog veel leuke reacties krijgt...enne...je mag daar best naar vissen bij de dames, vinden wij niet erg als je leuk bent;-)

Miesje | 23-08-2007 | Marly

@En Marly heeft 100% gelijk

afzeiken=jaloezie!

Maartje | 07-09-2007 | kwestie van smaak

Of iemand je knap vind is echt een kwestie van smaak.

Zo kan ik bij een avondje stappen met de meiden een jongen aanwijzen die ik er super leuk uit vind zien, 9 van de 10 keer vinden altijd wel een paar van de meiden hem helemaal niks.

Ik ben het niet helemaal eens met Marleen, zij zegt:

"Ben je bewust op zoek naar een bloedmooie Barbie-babe, type fotomodel, dan zul je zelf vermoedelijk niet aan je eigen hoge eisen voldoen. Neem je daarentegen genoegen met een leuke, vlotte meid, die je gevoel voor humor deelt en waar je mee kunt praten, dan ben je daarvoor zeker aantrekkelijk genoeg."

Daar wekt ze de indruk alsof mooi zijn en een leuke vlotte meid zijn waar je mee kan praten twee verschillende dingen zijn. Als jij een bloedmooie dame tegen komt die daarnaast ook leuk is en inhoud heeft en je er (net als zij met jou) lekker mee kan praten. Zou ik je niet het advies geven ervan af te zien.

Ik zelf krijg veel complimenten over mijn uiterlijk en het modeideaal ligt niet bepaalt in mijn nadeel (ben alleen wat te klein). Het maakt mij niet uit hoe een jongen eruit ziet, het gaat mij (en dit meen ik serieus) puur om de uitstraling. Als ik mij lekker bij iemand voel is dat het enige dat telt.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]