galerie

Miriam | 16-03-2007 | Waarom beperken tot de cosmetische industrie?

Waarom de actie beperken tot de cosmetische industrie?

Zoals in de documentaire al te zien was spelen de media en dan met name de glossies ook een grote rol.

En wat te denken van de kledingindustrie? Heel vaak kwam ik al zwaar gefrustreerd uit een pashokje omdat het mij met mijn maat 40 weer niet gelukt was me in die leuke rok of broek van maat 46 te proppen. Ook niet erg fijn voor je zelfbeeld.

Om dat te voorkomen winkel ik dus alleen nog maar bij zaken waar Noord-Europese merken verkocht worden die wel rekening houden met mijn lichaamsbouw.

Waarom wordt er niet eens een internationaal erkend maatsysteem voor kleding bedacht? Dat zou een hoop frustratie voorkomen....

Brigit, redactie | 16-03-2007 | actie niet beperkt tot cosmetische industrie

Beste Miriam,

even een reactie namen de redactie. We willen de acties niet beperkten tot de cosmetische industrie. Acties naar glossies zijn ook mogelijk. Op de actiepagina is een vragenlijst, waarmee wij inventariseren wat voor actie mensen zouden willen ondernemen, waar ze ontevreden over zijn. Binnenkort gaan we ook de website een beetje anders maken, waardoor op deze pagina ook duidelijk te zien is wat voor andere actie-ideeen mensen hebben. Sommige mensen komen met leuke ideeen, als jij een goed, concreet idee heb, over een week of zo kun je dit goed kwijt op deze site!

Monique | 20-03-2007 | niet beperken tot cosmetische industrie - Zara!

Ik weet precies wat je bedoelt. Bij Zara hingen afgelopen zomer de jurken die ik zocht. Nergens anders. Helaas kom ik met mijn maat 40/42 nog niet in de XL. En groter is er niet. Ik ga niet meer bij Zara kijken. De frustratie is te groot.

Coby | 31-07-2007 | actie niet beperkt tot cosmetische industrie

Er ligt al jaren een nieuw Europees maatsysteem klaar !! Echter, de mode-industrie wil dit niet invoeren, omdat ze bang zijn dat ze de kleding niet meer kwijtraken! Let wel, minimaal 30% -40% van de geproduceerde kleding wordt vernietigd, omdat het niet verkocht wordt. Wat een verspilling van energie voorproductie materialen, kleding, transport etc etc.

Dat nieuwe maatsysteem houdt rekening met lengte, bouw, breedte, persoonstype.Eindelijk de mogelijkheid dat mijn grote voorgevel eens ergens leuk in past,blijft het in een hele diepe lade in Brussel liggen!

Frustatie, frustratie, om leuke kleding te vinden die past. Zelfs met 20 kg minder bij maat 42 had ik grote moeite om wat geschikts te vinden. De meeste winkels gaan tot maat 42 in italiaanse/franse maat= NL maat 36/38Dus waar mijn ultra dunne nichtje van 15 in past. Behalve dan dat zij 1,80m lang is.

frustie Coby

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]