galerie

Barbara | 16-03-2007 | Te lang

Hallo,

Ik ben een dame van 35 jaar en ben 1 meter 93 enheb schoenmaat 43... Ja, ja, da's soms even schrikken voor mensen als ze me op hakken zien lopen! Als mensen dan ook aan me vragen hoe lang ik ben zeg ik altijd: Met of zonder hakken? Dan zeggen ze vaak: 'Draag je ook nog hakken? Maar dan ben je NOG langer.' En ja, dat klopt dan ben ik nog langer. (en mooier)

Vroeger werd ik wel eens bijna uitgelachen in schoenenzaken als ik vroeg of ze ook maat 43 hadden. Opmerkingen in de trant van: 'Nee, die maat hebben wij niet, maar u heeft wel heel erg grote voeten!' Soms kon ik ze pareren (als ik in een goede bui was) met het antwoord dat ik vond dat de schoenenzaak er voor mijn voeten was en niet andersom.

En de keren dat ik door een kledingverkoopster de mannenvariant van een blouse kreeg voorgesteld. Toen mijn vriend (zelf 2 meter) dat voor het eerst meemaakte, ontstak hij in verontwaardiging met de mededeling dat ik een vrouw ben die graag in vrouwenkleding loopt en dat hij als man toch ook niet de zaak uit zou gaan met vrouwenkleding.

Ik weet niet of mijn verhaal thuishoort op deze website, maar ik weet in ieder geval wel wat het is om 'anders'te zijn dan gemiddeld. Geluk bij een ongeluk dat er niets te doen valt aan noch mijn lengte, noch mijn schoenmaat dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken haha!

Barbara

Agnes | 17-03-2007 | Te lang

Ha Barbara! Heel herkenbaar je verhaal. Ik ben zelf 1.81 en draag ook hakken, die 6 cm meer of minder maakt ook niks meer uit. De stupide opmerkingen zijn inderdaad soms niet te geloven. 'Wij hebben hier alleen kleding voor mensen met een normaal figuur'. Waarop ik zeg;'O, met mijn maat 40 en 1.81 ben ik hier dus aan het perfecte adres wat vreemd dat u niets heeft'. Bijna wekelijks wordt er nog aan mij gevraagd. 'Hoe lang ben jij'. Mijn vriend is 1.73 en vindt het wel stoer zo'n lange vriendin, zelf zitten we er niet mee, maar het is wel duidelijk dat als je niet aan de 'norm'voldoet zoals dat in bladen en reclame wordt voorgesteld je daar altijd vragen over krijgt. Nu zit ik er niet ( meer) mee maar als pubermeisje is dat natuurlijk geen pretje om boven iedereen uit te steken.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]