galerie

joke | 16-03-2007 | holistisch zijn, lichaam, ziel en geest

Door bepaalde zaken in het leven kan je vergeten dat het erg belangrijk is om holistisch met jezelf om te gaan. Dus Lichaam, Ziel en Geest.

Een vergelijkbaar iets wordt verteld bij www. thesecret.tv

hoofdpunten uit law of Attraction:

-Je huidige realiteit is het resultaat van je denken.

-Je trekt aan waarop je je aandacht richt.

- Iets niet willen of ergens tegen vechten trekt juist datgene aan (waar je tegen vecht of wat je dus niet wilt)

-Iets veranderen doe je door je denken aan te passen (waarvoor hartelijke dank aan Sunny!)

-Je gevoel is een navigatiesysteem

-wat goed voelt, is goed voor jou. Wat niet goed voelt, niet.

Je bent volledig (dat valt natuurlijk altijd te betwisten) vrij. Je bent waardevol. je bent perfect.

Ik hoop dat iedereen hier wat aan heeft. Het spirituele moeten we nooit vergeten uiteraard!

joke | 16-03-2007 | vermelding schrijver van de hoofdpunten

ik moet er wel even bij schrijven dat deze hoofdpunten komen van de website: www.tomdekok.nl, en dat de hoofdpunten geschreven zijn door dhr Tom de Kok.

joke | 16-03-2007 | geestelijke verarming

Ik vind het een geestelijke verarming, dat hele schoonheidsgedoe. Ik geloof in God en ik vind het heel erg moeilijk te accepteren dat god mij goed vindt en mij accepteert hoe ik ben en : DAT IK ER MAG ZIJN!

wat zegt deze wereld? je mag er alleen zijn als vrouw (dat meen ik oprecht! Ik ben wat dikker dat jaren geleden en ik laat nu mijn geblondeerde haren uitgroeien en hopla! minder aandacht, de enige aandacht die ik krijg is afkomstig van oude mannen for real. Ik ben 25 hoor! Het was waardevol om die documentaire te zien voor mij want ik besefte dat het draait om welbevinden! je welbevinden, dus holistisch zijn (ik wist dit wel, maar wist niet hoe ik dit moest zien in mijn strijd tegen mijn minderwaardigheidscomplex/ onzekerheid).

Het is geestelijke verarming dat schoonheidsideaal. Waar is de passie? Waar is de liefde??? Waar is god in dit plaatje ? (nergens dus, men heeft god kennelijk niet nodig?) Houdt de schoonheids
doctrine vrouwen (en mannen) gevangen zodat vrouwen niet kunnen 'groeien'? Is het opzet? Of wilt de schoonheidsindustrie echt geen "lelijke" mensen op de wereld hebben? Waar gaat dit nu over? Is het alleen een geldkwestie??

Wim | 17-03-2007 | Holistisch

Hoy Joke,

Je snijdt de term holistisch aan. Voorzover ik daar iets van weet en begrijp heeft dat te makenmet vereniging van tweeduo's, die wij als tegenstelling ervaren.

Zoals jij noemt lichaam en geest.De medische wetenschap heeft ze, om ze te leren kennen uit elkaar gehaald, afgescheiden. Analiseren heet zo iets. Nu moeten ze lichaam en geest weer herenigen, wantvoor ons is en blijft het een ding. Synthese. Is dat wat jij met holisme bedoelt?

Dan ken ik nog een paar van die duo's die dringend om holarisatie vragen:

manen vrouw

vormen inhoud

gevoelen verstand

goeden kwaad

mooien lelijk

bestemmingen reis

doelen weg

law of attractionen law of rejection

vechtenen vluchten

liefde en angst

hoopen vrees

enz.

Dit zijn duo's die de meesten onder ons nog steeds als tegenstelling ervaren, waarvan er een wel en de ander er niet mag zijn, terwijl ze er steeds beide zijn.

Ik neem waar dat mannen gemiddeld een voorkeur hebben voor verstand en vrouwen voor gevoel. Voor mij zijn ze beide een ding. Een perfect samenwerkend duo. Net alslichaam en geest.

Als je volgens jouw theorie volledig bent ben je behalve goed ook slecht. Je hebt een lichtkant en een schaduwkant in je.

Veel holisten willen alleen de lichtzijde zien.Law of attractionis half of the coin.

Holistisch denken en voelen vraagt om opnieuw verenigen van de dualiteiten. Wanneer we het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf herenigd hebben verdwijnen al die discussies over schoonheid en lelijkheid.

Groet Wim

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]