Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: output conversion failed due to conv error, bytes 0xC3 0x3F 0xC2 0x3F in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Sietske | 16-03-2007 | Anders denken

Zullen we het ook eens over iets anders hebben? Gewoon om ons niet te laten beïnvloeden door ons uiterlijk. Hoeveel mannen zijn er eigenlijk mooi? En valt een vrouw nu op een penis en een zak? Vinden jullie die mooi? Of trekken ze jullie aan? Mij niet. Als het om de man gaat van wie ik hou, dan spelen er andere zaken mee, dan wordt alles aan hem "mooi". Of niet, want zo realistisch ben ik ook wel.

Wordt het niet tijd dat wij vrouwen dat duidelijk maken? Dat mannen zich ook maar eens onzeker over hun lichaam en aantrekkelijkheid moeten gaan voelen? Dat zij ook "beperkt houdbaar" zijn? Laten al die plastische chirurgen en de beauty industry zich daar maar eens op gooien. Een gat in de markt, als je het mij vraagt.

We moeten de zaak maar eens omgooien.Niks op tegen om jezelf te verzorgen. Maar dat geldt toch ook voor mannen? Als die met dezelfde problemen geconfronteerd worden als waar wij al eeuwen mee omgaan, dan verandert er vast wel wat. Misschien gaan mannen er dan ook wel leuker uitzien en lekkerder ruiken, etc. Hm, dan hebben wij in elk geval een boel gewonnen. Minder zorgen over onszelf en aantrekkelijkere mannen!

Sietske

Ik was trouwens behoorlijk onder de indruk van de documentaire en vind het een goed initiatief om dezebelachelijke maar ook trieste zaken eens aan te pakken.

Wim | 16-03-2007 | verbouwde mannen

Hoy Siets,

Zou het echt wat uitmaken of je nu liever hebt dat mannen zich gaan verbouwen of dat vrouwen dat doen? De gedachte die er achter zit is toch wezenlijk gelijk. Wanneer je mannen zo ver krijgt dat zij zich ook gaan verbouwen heb je inderdaad iets gewonnen. Je hebt iets om naar te kijken. Een soort spiegel waar je in mag kijken hoe je zelf doet.

Het is voorieder mens zeer moeilijk om direct naar zijn/haar eigen rol te kijken. Dit loopt meestal via een ander mens, die je eigen gedrag terugspiegelt. Dat directe waarnemen is zo moeilijk omdat het negatieve oordeel steeds op de loer ligt. Iets wat je veroordeelt mag er niet immers zijn en mag je dus ook niet te zien krijgen, terwijl het er wel is. Ik vindt het zo jammer datSunny de oorzaak bij de cosmetische industrie legt, dus buiten zichzelf.Want dan moet je steeds de wereld om je heen gaan veranderen en zelf dezelfde blijven. Geen beginnen aan lijkt me. Kom je nooit mee klaar. En je ontwikkelt je zelf niet. Veel handiger is het om jezelf vrij te laten doen zoals je doet en met bv. 25% van je aandacht over je schouder meekijken hoe je doet en dan glimlachen. want er zit zoveel humor in dit probleem. Maar die humor die zie je pas wanneer je er eerlijk naar kunt kijken zonder je zelf te veroordelen. Ik wil stellen dat vrouwen die hier voor kiezen, niet zielig zijn, maar nog niet in staat zijn om eerlijk naar zichzelf te kijken. De wens tot verbouwing zal bij mannen ook wel voorkomen, want dat zijn net mensen.

Het kan ook zijn dat jij wenst dat mannen hetzelfde moet overkomen omdat ze dan ook die pijn en het verdriet eens kunnen voelen. Lijkt me ook erg leerzaam voor die mannen, maar wat leer jij daarvan?

Het zal wel uitdraaien op: samen huilen, samen lachen, samen zijn.

Groet Wim

rebelle | 16-03-2007 | mannen

Ik snap niet zo goed waarom die mannen erbij worden gehaald. Ik ben totaal niet geinteresseerd inwat mannen (eigenlijk mensen in het algemeen) van mij vinden, maar wel geobsedeerd door mijn eigen spiegelbeeld. Daar zit mijn crux, dat ik veel te kritisch naar mezelf kijk. Ik "moet" hip, stijlvol, vrouwelijk, verzorgd zijn. Vooral ook om de aandacht (van mijzelf) van mijn figuur (buik)af te leiden.

Maar goed ik ben dat ook in behandeling voor oa narcisstische persoonlijkheidskenmerken.

Ik vond dat ook zo vaag in de docu, dat die vrouwen zich zo lieten beinvloeden doordat zij in de Playboy en naar porno keken. Mijn God, zo'n man zou ik niets willen...

tineke | 16-03-2007 | handen ineen

Dat Sunny de oorzaak bij de cosmetische industrie legt Wim, komt omdat we vanuit die hoek een onrealistisch vrouwbeeld krijgen opgedrongen. Het is ook niet gemakkelijk om de wereld om je heen te veranderen, maar wel noodzakelijk. Zolang we blijven accepteren dat wij vanuit die hoek gemanipuleerd worden, blijven we ons ongelukkig voelen. En die strijd kunnen we niet alleen aan met wel met elkaar. Vrouwen moeten daarom de handen ineen slaan. Wij moeten er met elkaar tegen strijden en niet langer toestaan dat wij "beperkt houdbaar" zijn. Dat i s de grote waarde van Sunny's documentaire

Ik denk inderdaad dat het goed zou zijn als mannen die pijn en het verdriet zouden kunnen voelen als ook aan hen werd opgedrongen dat zij beperkt houdbaar waren. Dat zou heel leerzaam zijn en misschien tot gevolg hebben dat het helemaal afgelopen is met dat idiote gedoe om het uiterlijkheden. Hulde trouwens aan een aantal mannen die zo'n positieve bijdrage hebben geleverd op deze site.

wim | 17-03-2007 | beperkt houdbaar

Hoy Tineke,

Je schrijft: "Ik denk inderdaad dat het goed zou zijn als mannen die pijn en het verdriet zouden kunnen voelen als ook aan hen werd opgedrongen dat zij beperkt houdbaar waren. Dat zou heel leerzaam zijn en misschien tot gevolg hebben dat het helemaal afgelopen is met dat idiote gedoe om het uiterlijkheden."

Dan ben ik de eerste man die zich voor dezepoging tot manipulatiebeschikbaar wil stellen. Ik ben geen masochist, maar beschouw pijn en verdriet wel alsnoodzaklijke leerprocessen voor mij. Mijn fouten hebben mij veel geleerd. Hulde aan mijn fouten.

Ik weet al van zeer jonge leeftijd af dat ook ik beperkt houdbaar ben. De oorzaak van mijn sterven straks lag al in mijn geboorte. Dat is geen illusie maar realiteit. Wat vrouwen en mannen gemeenschappelijk hebben is dat ze beiden beperkt houdbaar zijn.

De vraag is of je dat zo erg moet vinden?

Als je vindt dat je duurzaam moet zijn, dan leef je naast de werkelijkheid en dan wordt het tijd om je ogen te openen. Dat kan zonder hulp van de cosmetische industrie. Het woordje duurzaam hoor ik de laatste tijd wel 20 keer op een dag. Allemaal illusie. En we laten ons er weer opnieuw intuinen. Duurzame energie, duurzaam bouwen, duurzame landbouw, duurzame aarde? Moet straks de aarde zelf naar de plastisch chirurg?

Je hoeft me niet te vertellen dat het openen van je ogen lastig kan zijn. Zolang je de oorzaken buiten je zelf blijft leggen leer je jezelf niet kennen. Volgens mij is de opdracht in een mensenleven: verwerven van zelfinzicht. Dat kan wel door goed naar een ander te kijken, maar volgens mij niet langs de weg van het willen veranderen van de ander. Dan zit je op de toer dat die ander niet goed is. In plaats van jezelf verbouwen, ga je die ander verbouwen?

Ik betoog hierboven dat je andere mensen als een spiegel kunt gebruiken om je zelf te leren kennen. Alleen kun je het niet. Jij noemt dit "handen ineen slaan" . Prima, maar waarom alleen met vrouwen? Mannen en vrouwen zijn fantische spiegels voor elkaar. Zo is mijn vrouw de grootste spiegel voor mij geweest en nog steeds. Een van de redenen waarom ik zo veel van haar houd.

Wim

Tineke | 17-03-2007 | nog