galerie

Ilona | 15-03-2007 | Documentaire

Ik heb zojuist de documentaire gezien en schokkend zeg en dat is zwak uitgedrukt. Wat is mooi????Ik ben al jaren ziekenverzorgende en heb nog nooit op zo'n manier naar mensen gekeken. Volgens mij is het belangrijk dat je respect voor je lichaam hebt en er op een goede manier mee omgaat maar je vagina laten "verbouwen" als je 15 bent??En dan een moeder die het daar mee eens is. Waar gaat het naar toe, ik denk dat het nu al zo is dat je alleen met een "mooi" uiterlijk een representatief beroep kunt krijgen. Wie lelijk is mag schoonmaken wordt het zo?? En we trappen er ook met z'n allen steeds weer in, een potje creme van 150 Euro met kaviaar dat rimpels zou tegengaan, nou vergeet het maar. Natuurlijk hoef je er niet onaantrekkelijk uit te zien maar zoals die 2 dames ui LA die voor zover ik kon zien nog geen 30 waren en die al voor zo'n 30.000 dollar hadden laten verbouwen omdat ze vonden dat de het ideale vrouwbeeld in de Playboy staat. Maar het wordt schijnbaar toch steeds "gewoner" op de voorpagina van HetParool staan al advertenties voor er weer stralend uitzien met een botoxstrippenkaart. De kledingindustrie zou eens moeten accepteren dat een gemiddelde NL vrouw gewoon maat 40 heeft, zelfs in de Libelle staan gefotoshopte beelden van dames met maat 34. Complimenten voor DOVE, de enige die "normale" dames in hun advertenties gebruiken.

Ilona

Els | 15-03-2007 | argwaan

Hoewel ik het met Ilona eens ben (zie mijn eigen bijdrage), heb ik toch een beetje argwaan jegens Dove. Het blijft uiteindelijk een product van Unilever, die nou niet bekend staat om zijn "eerlijke" manier van fabriceren. De dames in de Dove reclame zijn weliswaar niet zo slank en jong en een veel betere weergave van de gemiddelde vrouw. Maar Dove /Unilever komt met steeds weer nieuwe en nog betere ??? producten, die beloven dat we een zachte, glanzende, jongere huid krijgen als we ze maar regelmatig smeren. Ook zouden we allemaal er uit moeten zien als of we net van een zonnige vakantie terug zijn. Zijn ze nou zo meelevend en alleen gefocust op "echte schoonheid" of zijn de mollige modellen goedkoper en kan daardoor de winst hoger worden?

Ik gebruik zelf ook wel Dove of vergelijkbare producten, maar ergens in mijn achterhoofd blijft een stemmetje me toefluisteren dat we ons ook best wel kritisch moeten/mogen opstellen.

tineke | 16-03-2007 | dove

Natuurlijk zit er commercie achter, maar ik vind het wel een sympathieke manier van benaderen. En omdat ik toch een bodylotion gebruik, ben ik op Dove overgestapt. Puur om deze sympathieke manier van benaderen wil steunen. Maar kritisch opstellen is natuurlijk altijd goed.

Wim | 17-03-2007 | Blijf wakker en alert

Hoy Ilona,

Je schrijft: "Complimenten voor DOVE, de enige die "normale" dames in hun advertenties gebruiken."

Normale dames en heren bestaan niet. Maar dat weet jij ook wel. Je plaatst dit niet voor niets tussen aanhalingstekens.

Dove onderscheidt zich in zijn doelstellingen niet van andere ondernemingen. De doelstelling van elke onderneming is: winstmaken. Dat verzwijgen ze niet, dat weet jij ook. Kruip bij het lezen van advertenties reclames in de huid van de ondernemer en je snapt waarom hij jou zo benadert. Ondernemers denken er over na hoe ze kunnen zorgen dat zoveel mogelijk mannen en vrouwen hun producten kopen. Dat is waarvoor ze bestaan. Zij weten ook dat vrouwen meer koopbeslissingen nemen dan mannen. Dus richten ze zich tot hun belangrijkste doelgroep: vrouwen.

Het heeft geen zin hier een oordeel over te hebben, want dat vertroebelt je waarneming. Zij doen wat zij moeten doen. Dove heeft jouw sympathie in ieder geval weten te wekken en verkoopt dezelfde middelen op een voor jouw aanvaardbare manier. Koop jij nu alleen nog maar bij Dove, dan hebben ze met jou succes gehad.

Dat geldt ook voor Tineke.Blijfvooral wakker enalert naar mensen die aardig voor je zijn. De meeste vrouwen worden nog steeds verkracht door mannen dieaardig voor ze waren. De enige die wakker en oplettend moet blijven dat ben jij. Jij alleen bent verantwoordelijk voor het antwoord dat jij geeft op dat wat jij op je weg tegenkomt. Jij bent dus niet verantwoordelijk voor dat wat jij op jouw weg tegenkomt, maar wel voor het antwoord daarop.

Groet Wim

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]