galerie

Nicky | 15-03-2007 | Modellen-maatje 32 en zelfvertrouwen

Hallo actieve vrouwen,

Goed initiatief. Wat ik in wil brengen is: 1. het gebruik van kind- modellen met maat 32 bij alle modeshows. Als de modellen dan 24 jaar zijn moeten ze weg, of 6 weken niet eten voor een modeshow. Welke werkgever is daar toe gerechtigd om zijn/haar personeel dood te hongeren ?
Echter een Noord-europese vrouw heeft niet maat 32 maar maat 38 of 40. (Multi-culti kan het heel goed gewisseld worden met 36) Om maar te zwijgen van het gesjoemel dat maat 38 in Frankrijk maat 36 is en in Duitsland is onze maat 38 maat 40, ik koop graag in Duitsland kleding daar klinkt het altijd een maatje kleiner, maar niet heus.
Dit alles beinvloed mijn zelfbeeld niet, maar wel het zelfbeeld van onzekere jonge meisjes en vrouwen.
Ik vind dus dat er een bestuurlijke of wettelijke maatregel moet komen, dat er modellen/mannequins gebruikt worden met minimaal maat 38. Of nog beter dat modellen op de catwalk gevarieerd dienen te zijn S, M, L en XL. Want bij verschillende typjes gebruik je verschillende accenten, dat maakt het zelfs levendiger..
De modewereld wordt nog steeds overheerst door homosexuele mannen, daar zitten leuke mannen tussen, maar deze mannen willen in meerderheid van ons vrouwen, platte jongetjes maken. Als ik me niet vergis schreven Simone de Beauvoir en Sarte dat al in de jaren 60.
Dat is hun ideale beeld van mannen en vrouwen in het algemeen, de androgyne mens. Goed laten homosexuele mannen mode maken voor homosexuele mannen. En laat ons vrouwen onze eigen mode maken. Dat doen de meeste Nederlandse vrouwen ook, ze volgen de mode met een schuin oog en voegen daar hun persoonlijke keuzes aan toe.
Maar ook ik kom regelmatig in winkels waar veel te kleine maten hangen. Dat lijkt me voor jonge kwetsbare vrouwen in ontwikkeling niet gezond. Ik denk in dat geval, heel eenvoudig hier kom ik niet meer.
In de jaren 50 en 60 toen ik jong was droegen mannequins volgens mij maat 38, goed voor een historisch onderzoek ? Gelukkig is door het arbeidsrecht bij luchtvaartmaatschappijen de plicht voor super-dun ook verdwenen, toen stewardessen niet meer ontslagen mochten worden vanwege het arbeidsrecht. Dat moet voor modellen toch ook mogelijk worden ?

2. De schrijfster van Rimpelmania, vertelde in RTL-boulevard 8 maart : Nu antiaging een massaproduct is keert de elite zich er langzaam vanaf. Maar de visagist Leco Zadelhoff, geloofde er niks van. Hij trok een vies gezicht en vroeg: Waar halen dames dan hun zelfvertrouwen vandaan ?
Misschien kan hij eens bijgepraat worden door de psychologe die de zelftest op jullie side doet.
Want mijn zelfvetrouwen komt niet uit zijn make-up koffertje. Zelfvertrouwen komt uit mijn innerlijk voort, de wederzijdse relatie met mijn geliefden, man, kinderen, kleinkinderen en onze vrienden. Mijn zelfvertrouwen heb ik ook ontwikkeld door mijn studie en werk.
Door wat ik tot stand heb gebracht en door wat ik voor anderen beteken.
Dat bevind zich duidelijk allemaal buiten het zicht van de visagie van Leco Zadelhoff.
Zullen we een rectificatie eisen van RTL-Boulevard ??? Of moeten we daarvoor naar "De leugen regeert"???

Veel succes, Nicky

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]