galerie

Patricia | 14-03-2007 | Als het tussen je oren maar goed zit

Mijn zelfbeeld is volgens de test prima ondanks dat ik best vind dat er iets te verbeteren is. Mijn borsten zijn mooi maar ik had ook gelukkig geweest met een maatje meer. Ik ben lang, slank enietsgespierd maar nogietsje strakker in mijn vel zou ik zeker mooi vinden. Ik ben tevreden met mijn gezicht en krijg best complimenten maar die kringen onder mijn ogen, kunnen die alsjeblieft nietweg?Want ik vind dat iedereen, ook al sta je iets dichter bij de 'norm' best kritisch mag zijn.
Wehebben tegenwoordig de mogelijkheid omde uiterlijke kenmerken van ouderdom te vertragenen ik vind het prachtig dat het kanzolang we hetons niet op laten dringen.Waarom (quote) is het normaal om wel je auto te laten uitdeukenmaar mag je rimpels krijgen niet vertragen? Dat wil toch niet meteen zeggen dat je strak getrokken en met een pokerface moet rondlopen? We moeten alleenwel realistisch blijvenenzorgen dat het geen snijfestijn wordt.
De meesten van ons hebben toch verstand genoeg om te zien watonrealistisch is en wat niet? Schaamlipverkleining en liposuctie van je schaamheuvel?! (Heren, wellicht zit er eerdaags ook een scrotumverkleining in het pakket)Tjonge, sommige dingen moeten niet gekker worden... Maar uitstellen van rimpels? Geweldig! Als je maar niet vergeet datgeen enkele aestetische behandeling helpt als het tussen je oren niet goed zit.

eva | 15-03-2007 | onrealistisch

Het punt is, dat de druk van buitenaf erg groot is. Een glad, strak lijf is de norm. De documentaire maakt duidelijk dat er allerlei onrealistische beelden op ons af komen. Plaatjes waaraan je nooit kunt voldoen, zeker niet als je ouder wordt. Veel vrouwen, en ook ikzelf, laten zich makkelijk meeslepen door deze onrealistische voorbeelden. Je wordt daar steeds ongelukkiger van want na de ene correctie kun je weer aan de andere beginnen. Door deze docu heb ik me gerealiseerd dat we met elkaar op de verkeerde weg zitten. Het wordt tijd dat we gewoon het ouder worden accepteren en dat we ons ook gewaardeerd weten ondanks rimpels en buikjes etc. Het nastreven van de perfecte (niet haalbare) schoonheid levert geen geluk. Integendeel.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]