Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: output conversion failed due to conv error, bytes 0xC3 0x3F 0xC2 0x3F in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

hetty | 08-03-2007 | schaamhaar en plaboypoezen

Ik ben 43 en dan heb je al wat modes en normen meegemaakt over wat zou horen m.b.t. je uiterlijk. Toen ik rond mijn 20ste voor de eerste keer naar de sauna ging keek ik mijn ogen uit: al die prachtige vrouwen met grote bossen schaamhaar. Dat hoorde voor mij vanzelfsprekend bij het volwassen worden, ik heb zelf niet zoveel haar en vond dit nogal kinderlijk. In de loop der jaren is dit beeld bij de rest van de maatschappij gekanteld: volwassen vrouwen moeten onbehaard zijn, want het zou " vies" zijn. Ik vind het pervers: volwassen vrouwen die er als kinderen willen/moeten uitzien, met als toppunt de maakbare Playboypoezen die vrouwen nu aangepraat worden. In de DwDD had Freek de Jonge groot gelijk: we zijn met man/vrouw en macht vrouwenbesnijdenis aan het bestrijden en dan ontstaat dit fenomeen ! Wat heb ik een medelijden met de jonge meiden van nu, zoveel druk vanuit commercie en de groep, hoe "het" moet. Want wat is het toch verschrikkelijk, als je in de Break-Out (gelukkig ter ziele) moet lezen dat een jongen van 16 zeer teleurgesteld was over zijn eerste keer met zijn vriendinnetje: ze was niet geschoren en droeg ook geen string, wat een afknapper...

Herman | 08-03-2007 | schaamhaar

Hallo ik heb de uitzending gezien, Inderdaad een lippen correctie, Vind ik totale onzin, Of een vrouw moet er echt last van hebben op de fiets bijvoorbeeld. Dat gebeurd weleens, dat een vrouw met extra lange lilpen op de fiets niet lekker zit. Maar waarom er nu zo'n drama over schaamhaar word gemaakt kan ik me niet voor stellen, ik ben dan een man, van 44 jaar en vind een kale poes mooi maar een behaarde poes is ook mooi, als hij is onderhouden! Ik zal eens een voorbeeld noemen tegenwoordig is ondergoed sexy en kleiner, een vrouw die een string wil dragen en dat zelf mooi vind wat is daar mis mee, maar onder een string hoort toch geen bos haar uit te komen. Het is juist goed dat je nu zelf mag kiezen kaal of behaard. Ik zelf ben ook kaal ik walg van haar daar, ik doe het niet om mooier te worden maar puur omdat ik het praktische en fijner enfrisservind. Ik houw totaal niet meer van behaarde mensen vroeger vond ik het stoer bosthaar, Maar dat is ook weer verschillend bij de ene staat het gewoon, Welen bij de ander niet! Maar mensen moeten doen wat zij zelf willen, En niet voor een ander wand dat is toch nooit goed, iedereen zijn mening is toch verschillend. Maar wat ik ook wil zeggen vrouwen zijn zelf bij mannen begonnen met je moet schaamhaar bij scheren, okselhaar moet ook gekapt zijn anders zien mannen er ookmaar on verzorgt uit.

Lidewij | 09-03-2007 | haar

Sorry, maar als er iets echt onuitroeibare bullshit van de laatste pakweg 20 jaar is, dan is het dat "haar" dat niet op je hoofd zit, maar elders, bijna synoniem is aan "onhygiënisch".
Okselhaar, schaamhaar en haar op je benen is ineens "vies". Als je onaantrekkelijk vindt, à la,ieder zijn ding en smaak. Maar of je haar hebt of niet heeft niks met "onhygiënisch" of niet te maken.Zolangje je als vrouw normaal goed met water en bijv phneutrale zeep voor beneden (geen gewone zeep!) wast, ben je gewoon schoon, klaar. Je haar ook.
Bovenal: het haar op je hoofd is toch ook niet ""vies"? Waarom elders wel? Gewoon even objectief gezien, los van welk tijdsbeeld dan ook, slaat die hele redenering nergens op.
Het interessante is ook dat we eerst het haar af zijn gaan scheren, en vervolgens gaan zeiken dat de vagina er niet strak genoeg uitziet. Blijkbaar heeft de natuur het ook niet zo bedacht dat het bloot moet wezen dus waar zeuren we over.

Rach