galerie

hetty | 08-03-2007 | schaamhaar en plaboypoezen

Ik ben 43 en dan heb je al wat modes en normen meegemaakt over wat zou horen m.b.t. je uiterlijk. Toen ik rond mijn 20ste voor de eerste keer naar de sauna ging keek ik mijn ogen uit: al die prachtige vrouwen met grote bossen schaamhaar. Dat hoorde voor mij vanzelfsprekend bij het volwassen worden, ik heb zelf niet zoveel haar en vond dit nogal kinderlijk. In de loop der jaren is dit beeld bij de rest van de maatschappij gekanteld: volwassen vrouwen moeten onbehaard zijn, want het zou " vies" zijn. Ik vind het pervers: volwassen vrouwen die er als kinderen willen/moeten uitzien, met als toppunt de maakbare Playboypoezen die vrouwen nu aangepraat worden. In de DwDD had Freek de Jonge groot gelijk: we zijn met man/vrouw en macht vrouwenbesnijdenis aan het bestrijden en dan ontstaat dit fenomeen ! Wat heb ik een medelijden met de jonge meiden van nu, zoveel druk vanuit commercie en de groep, hoe "het" moet. Want wat is het toch verschrikkelijk, als je in de Break-Out (gelukkig ter ziele) moet lezen dat een jongen van 16 zeer teleurgesteld was over zijn eerste keer met zijn vriendinnetje: ze was niet geschoren en droeg ook geen string, wat een afknapper...

Herman | 08-03-2007 | schaamhaar

Hallo ik heb de uitzending gezien, Inderdaad een lippen correctie, Vind ik totale onzin, Of een vrouw moet er echt last van hebben op de fiets bijvoorbeeld. Dat gebeurd weleens, dat een vrouw met extra lange lilpen op de fiets niet lekker zit. Maar waarom er nu zo'n drama over schaamhaar word gemaakt kan ik me niet voor stellen, ik ben dan een man, van 44 jaar en vind een kale poes mooi maar een behaarde poes is ook mooi, als hij is onderhouden! Ik zal eens een voorbeeld noemen tegenwoordig is ondergoed sexy en kleiner, een vrouw die een string wil dragen en dat zelf mooi vind wat is daar mis mee, maar onder een string hoort toch geen bos haar uit te komen. Het is juist goed dat je nu zelf mag kiezen kaal of behaard. Ik zelf ben ook kaal ik walg van haar daar, ik doe het niet om mooier te worden maar puur omdat ik het praktische en fijner enfrisservind. Ik houw totaal niet meer van behaarde mensen vroeger vond ik het stoer bosthaar, Maar dat is ook weer verschillend bij de ene staat het gewoon, Welen bij de ander niet! Maar mensen moeten doen wat zij zelf willen, En niet voor een ander wand dat is toch nooit goed, iedereen zijn mening is toch verschillend. Maar wat ik ook wil zeggen vrouwen zijn zelf bij mannen begonnen met je moet schaamhaar bij scheren, okselhaar moet ook gekapt zijn anders zien mannen er ookmaar on verzorgt uit.

Lidewij | 09-03-2007 | haar

Sorry, maar als er iets echt onuitroeibare bullshit van de laatste pakweg 20 jaar is, dan is het dat "haar" dat niet op je hoofd zit, maar elders, bijna synoniem is aan "onhygiŽnisch".
Okselhaar, schaamhaar en haar op je benen is ineens "vies". Als je onaantrekkelijk vindt, ŗ la,ieder zijn ding en smaak. Maar of je haar hebt of niet heeft niks met "onhygiŽnisch" of niet te maken.Zolangje je als vrouw normaal goed met water en bijv phneutrale zeep voor beneden (geen gewone zeep!) wast, ben je gewoon schoon, klaar. Je haar ook.
Bovenal: het haar op je hoofd is toch ook niet ""vies"? Waarom elders wel? Gewoon even objectief gezien, los van welk tijdsbeeld dan ook, slaat die hele redenering nergens op.
Het interessante is ook dat we eerst het haar af zijn gaan scheren, en vervolgens gaan zeiken dat de vagina er niet strak genoeg uitziet. Blijkbaar heeft de natuur het ook niet zo bedacht dat het bloot moet wezen dus waar zeuren we over.

Rachèl | 02-05-2007 | vagina

Ik kon die moeder met die dochter niet geloven! Shocking!!! Dat meisje is nog niet eens volgroeid en wil zichlaten mutileren om geaccepteerd te worden, te bezopen voor woorden. Check out this site:http://www.yoniversum.nl/index.html

Een eerbetoon aan de vagina ofwel Yoni (Indiasche woord voor vagina) vroeger werd de vagina aanbeden als vruchtbaarheidssymbool. Lijkt me een stuk gezonder dan de playboy kutjes.

In de docu liet de cosmetisch chirurg een voorbeeld zien van een vrouw die geclipt en geschoren was en waarvan het vet van de venusheuvel (die geen heuvel meer was) was weggezogen.Dat was gewoon eenkutje van een meisje van 9 jaar...

Rachèl | 02-05-2007 | vagina2

mooi boek over de vagina..

Eduard | 06-07-2007 | Schaamhaar

U hebt gelijk. Ik (38) van mening dat volwassen dames best schaamhaar mogen hebben. Daardoor kun je het onderscheid maken dat je met een volwassen vrouw te maken hebt indien je aan het vrijen bent. Tevens is het voor mij persoonlijk heerlijk als een dame van onderen behaard is. Als je bezig bent, dan "schuurt" het niet zo.

Gr.

Ed.

Hans | 10-09-2007 | schaamlippen

Lieve Dames,

Het volledig wegscheren van de schaamharen ziet er soms al uit als de schaamstreek van een minderjarig meisje (wat volgens mij en vele ander mannen niet echt aantrekkelijk is). En dan nu met die schaamlip "correctie" lijkt het wel op de schaamstreek van een baby. Het moet niet gekker worden.

Groeten,

Hans

DUF | 02-05-2009 | Linkse feministes!!

Linkse feministes!!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]