galerie

Anna | 14-03-2007 | Cursus 'Lekker in je lijf'

Vandaag lees ik onderstaand artikel in de Telegraaf. Het wordt weer op een onmogelijke manier gebracht, maar het schijnt toch een serieus initiatief van de Universiteit Groningen te zijn. Is dit nu toevallig gelijktijdig? Uit het stukje wordt helaas niet duidelijk of ze op de hoogte zijn van Sunny Bergman's documentaire. Die zouden ze perfect in hun cursus als lesmateriaal kunnen gebruiken, vind ik. Wat ik eigenlijk wil zeggen: ik ben ervoor om de krachten te bundelen, als dat kan. Ik ben namelijk erg onder de indruk van de verhalen hier op de site en het zou jammer zijn als de bewustwording en discussie die nu op gang gekomen zijn, misschien weergaan verzanden.Mogelijk dat Sunny en de universiteit samen gaan werken?http://www.telegraaf.nl/binnenland/60285891/Lelijkerds_op_cursus.html?p=17,2#reactieswo 14 mrt 2007, 05:30 | 9 reacties
Lelijkerds op cursus
door André Spaansen
GRONINGEN - Met een heuse cursus onder het motto 'Lekker in je lijf' moeten mensen die zichzelf lelijk vinden weer eens opgepept worden. "We laten mensen zien dat ze zich niks moeten aantrekken van bijvoorbeeld al die glamourfoto's van mooie mensen in de media! Dat is allemaal nep", stelt dr. Theo Bouman van de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

De helft van de Nederlanders is niet blij met zichzelf. "En sommigen lijden daar zelfs erg onder. Die mensen kunnen bij ons terecht. Dan voelen ze zich zo weer lekker in hun lijf." Het gaat niet om personen die er zo ernstig aan toe zijn dat ze bij de hulpverlening lopen, maar om diegenen die toch een mild complex hebben over hun uiterlijk. "Want mensen laten zich tegenwoordig soms voor zestigduizend euro ombouwen om eruit te zien als Britney Spears of een andere ster. Het uiterlijk wordt gecultiveerd met snijden en vooral meisjes zijn er gevoelig voor. Dat hoeft helemaal niet en wij laten gewoon zien dat er wat aan te doen is door over jezelf na te denken. Die foto's van sterren zijn onzin. Zelfwaardering is belangrijk, het zoeken naar balans!"

Studente psychologie Marjan Boonman organiseert de cursus. "Wanneer we erin slagen de zelfwaardering te verhogen, wordt uiterlijk bovendien minder belangrijk. Dan halen mensen hun waardering uit hun werk of studie of ander succes."

Wim | 14-03-2007 | Op weg naar aquariustijdperk

Hoy Anna,

Je had het over gelijktijdigheid. Daar geloof ik wel in, omdat wij allemaal via een onzichtbaar draadje verbonden zijn. (denk ik en ervaar ik)

Ik heb gelezen dat wij binnen enkele jaren (2012) eerlijker omgaan met onze pijnlijke kanten. De kanten die er wel zijn, maar we liever niet willen. Ik vat dat op als aanvaarden van onze duistere kanten. Dus ook eerlijker omgaan met onze "lelijkheid". Gelijktijdigheid valt me wel op. Ik zie steeds meer momenten opduiken waarin wij als volk eerlijker naar onszelf aan het kijken zijn. Er blijft steeds minder van onze schaduw verborgen, totdat we ons echt bloot gaan geven. Het durven laten zien van je zwakte beschouw ik als teken van sterkte.

Schaamte en schuldgevoel gaan verdwijnen, denk ik.

Hoopvol!

Groet Wim

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]