galerie

Beate | 04-11-2007 | leeftijd

Het is opvallend dat er op de oudere- vrouwen- verhalen niet gereageerd wordt. Geen enkele jongere vrouw besteedt er aandacht aan.

Het is niet de moeite waard, men wil er niet aan denken,het is nog zover weg als je tussen de 15 en de 35 bent.

Wat een tobberijen allemaal voor de jeugdigen denk eens even aan straks. straks is er eerder dan je denkt.

Hoe ga je er mee om als je leeftijd boven de 50/60 jaar uitkomt. Liften alles??Het verval kun je toch niet tegenhouden met welke ingrepen ook.Je ziet die Helwegen toch ook niet ongekleed?

Het enige dat dan straks overblijftals je op leeftijd bent en er niet mee kunt leven, is maar een voortijdig einde aan het leven te maken als de jeugdige uitstraling voorgoed verdwenen is. Want natuurlijk wil je nog mooi in je kist liggen en niet als een "oud lijk".

Of zet je in het bejaardenhuis alleen nog foto's van jezelf neer uit vroeger dagen en praat erover hoe mooi je wel was toen en duw je je echte leeftijd weg.

Praat eens met een oudere vrouw en doe niet net alsof ze niet bestaat omdat je niet met je eigen toekomst geconfronteerd wil worden. Het komt heus en sneller dan je zal denken!!

Elisa | 07-11-2007 | Schoonheid en ouderdom

Ik (26) ben er regelmatig mee bezig hoe ik me later, 40, 50, 60, zal voelen. Ik kijk naar oudere vrouwen op straat en in de media en analyseer mijn eigen gedachten: als ik denk "dát is een mooie vrouw", is dat dan alleen als ze er nog erg jong uitziet? Kan ik ook hele gewone oudere vrouwen mooi vinden? Hoe zal ik er zelf uitzien, als de ouderdom eenmaal onherroepelijk zichtbaar is?

Mijn enige blijvende gedachte is: ik ben nu gelukkiger dan 5 jaar geleden, want wijzer. Hoe meer inhoud ik verzamel, des te minder zorgen ik me maak over mijn uiterlijk. Gewoon omdat ik goed in mijn vel zit. Die lijn ben ik van plan voort te zetten. Er zijn zo veel andere dingen om je op te concentreren dan je uiterlijk. En eindeloos veel vormen van schoonheid. Je moet alleen werken aan je eigen kracht om je niets te laten opdringen en je goed te voelen zoals je bent. Dat is een stuk duurzamer dan een facelift.

Moniek | 07-11-2007 | heksen

Het is helemaal niet leuk om met oude verzuurde vrouwen te praten, ik zie ze dan ook niet staan. Daaraantegen is het heel leuk om te praten met oudere vrouwen met persoonlijkheid, die maatschappelijk betrokken zijn, gevoel voor humor hebben etc. En eigenlijk geld dat ook voor jonge mannen en vrouwen, als ze alleen maar mooi zijn en niets te zeggen hebben dan is er ook niet veel aan. Iemand die en mooi is en persoonlijkheid heeft daar geniet ik van, oud of jong.

sic | 18-11-2007 | ouder worden

Ik ben 21 en ik denk wel aan ouder worden. Ik ben vreselijk bang voor veroudering en verval. Ik had als 16-jarige een geweldig lichaam en ik rouw nu al om hoe ik er toen uitzag.

Ik heb geen meisjeslichaam meer, maar het lichaam van een volwassen vrouw, ik vind mezelf met het jaar lelijker worden. Ik zou ook niet weten wat ik moet doen als ik ouder word en niet meer jong en mooi ben.

Het is niet dat ik zo oppervlakkig ben, of dom. Ik ben intelligent, creatief, breed geïnteresseerd en mensen waarderen me ook daarom. Als het gaat om partners ga ik niet in eerste instantie echt op uiterlijk af. Ik moet iemand niet fysiek afstotelijk vinden, maar ik stap niet op iemand af omdat ik die mooi vind. Pas als ik iemand leer kennen als persoon kan het zijn dat mijn interesse gewekt wordt. Ik heb relaties gehad met mooie maar ook niet echt mooie mannen.

Maar sinds een paar jaar heb ik een eetstoornis en maak ik me erg druk om mijn uiterlijk. Ik denk niet dat het zozeer gaat om aandacht van het andere geslacht, geflirt van mannen die alleen op mn uiterlijk afgaan kan me gestolen worden.

Het is meer gewoon het idee niet meer fysiek aantrekkelijk te zijn dat me zorgen baart.
En dat als je dan gaat protesteren tegen de normen van jong&mooi, dat mensen dan tegen je zeggen dat je dat alleen meer zegt omdat je zelf verlept bent, en jaloers.

Hmmmf.

Ik ben absoluut één van de vrouwen waarvoor deze docu is gemaakt. Ik weet niet of ik nu een eetstoornis had gehad als het acceptabel zou zijn om niet aan de MTV-normen te voldoen.

m. | 20-11-2007 | reactie

Ja, ook voor mij is die docu gemaak....

Je bent mooi zoals je bent...... wat ging ik groeien door die zin! Hoe vaker ik merkte dat ik mijn partner wat deed, hoe zekerder ik werd. Ik voelde ook dat hij van mij genoot zoals ik was. Nadat er kinderen kwamen voelde ik mij steeds zekerder: dit is toch waarvoor we leven: respectvolsamen een toekomst opbouwen en het geluk hebben gezonde kinderen te mogen krijgen, fijne woonplek hebben , gezelligheid in het gezin. Totdat er van buitenaf veel verdriet op ons pad kwam en wij door de omgeving opgeslokt werden. Maar je kunt veel aan als je thuis maar goed is enrespectvoor elkaar hebt, samen sta je sterk! ...maardan...... het contact werd minder intens, Vragen van mij kant of ik nog aantrekkelijk wasbleven beantwoord met : jebent mooi zoals jebent, maar respons op aanhalen van mijn kant bleven uit, waarom toch? Ben ik niet aantrekkelijk genoeg meer? Is er een ander? ("nee, echt niet meisje") .....wat bleek later: hij kon de verleidingen van internet niet weerstaan en zocht daar zijn bevrediging, steeds vaker zodra ook zodra hij die de drempel over was. Ook op tv werd het aanbod de afgelopen jaren steeds ruimer en op alle tijden beschikbaar. Wanneer ik weg was geweest had hij zijn bevrediging al gehad en kreeg ik dus geen respons (laten we gaan slapen, ik ben moe..)

Helaas kreeg ik nooit geen eerlijke antwoorden wanneer ik vroeg hoe dit nu kon, een man wilde toch ook sex? Hoe kwam hij dan aan zijn trekken? (geen behoefte aan,ben er gewoon te moe voor door alles) Totdat ik eens te vlot thuis kwam en hij in zijn haast vergat het geheugen van de computer te wissen......

Wil ik eerst even duidelijk maken dat ik hetnatuurlijk vind voor zowel mannen alsvrouwen altijd spannend is om (als hetero) de andere sekte te zien....en dat ik het helemaal begrijp, zelf ook,dat je opgewonden raakt van bepaalde beelden etc etc. Heerlijk toch, MAAAAAR..... er zit zo'n gigantisch verschil in prikkelende beelden of platvloerse porno! Het hoeft absoluut niet platvloers te zijn om uitdagend/mooi te zijn! Maar laat het respectvol! Mijnpartner en ik hebben vaker gesprekken gehad over grenzen hierin. Dit was zo'n grens....prikkelendoke,platvloersewas ook voor hem: nee!

Het gevolg van dit alles: ik voel me onzekerder dan ooit, voel me ingeruild voor de lichtere variaties met grotere borsten. Ik ben hevig verward en gefrusteerd dat ondanks mijn pogingen open over sex etc. te praten,energie erin te stoppen, ik alleen om de tuin geleid ben en voorgelogen ben. Ik stond open voor experimenten, we hadden voorheen niets te klagen maar nu......ik voel me (bijna midden dertig!!) afgeschreven. Ik begin te snappen waarom mensen borstvergrotingen willen maar ben er ook zo op tegen omdatik vind dat juistde reden waarom iemand dit wilopgelost moet worden!!

Door dit hele gebeuren vind ik het zo'n rotmaatschappij geworden.Sex is een spannend en overweldigend iets. Kan heel mooi, lekker en spannend zijn, maar hoe kun je in deze maatschappij kiezen in hoeverre het jouw leven binnendringt?Mijn man vond het niet kunnen naar peepshows te gaan (als vrijgezel oke, maar nu niet zo respectvol voorpartneren niet nodig"), maar vertel mij het verschil met die shows en de nacht tv?? Beide shows zijn hetzelfde, beide te zien vanachter glas met als enigste verschil dat je geen bekende kunt tegenkomen (lees: betrapt kunt worden) wanneer je het pand verlaat. Eigenlijk zouden weverschrikkelijk graag zelf willen kiezen in hoeverre wij kiezen voor bepaalde films beelden etc.in ons leven maar dat is zo goed als onmogelijk in dit land. TV? Je krijgt het er gewoon bij of je doet de hele tv weg.....(kan zelfs niet eens kiezen voor bijvoorbeeld een pakket op je tv met alleen ned. 1, 2 en 3)

Na vele gesprekken met mijn man ben ik echt overtuigd: ook hij is hevig beinvloed door alle invloeden vanuitde maatschappij. Het wordt steeds normaler gevonden aan de lusten toe te geven en de lusten worden continu (helaas alleen bij mannen!) opgewekt. Ook hij is hierdoorgrensverlegend bezig geweest,het wordt zo eenvoudig aangeboden. Het is gewoon in je huiskamer dus zie de verleiding dan maar te weerstaan. We zijn samen overtuigd dat hij een andere grens had aangehouden wanneer hij er meer moeite voor moest doen. Zo zie ik het ook met operaties: bodstvergroting? verzamel geld en je kunt het zo laten doen! Vet wegzuigen (sorry, liposuctie)? Even geld verzamelen en laat maar doen!Hoe lager de drempel hoe gemakkelijker eraan toegeven. Tja, en in beide gevallen wordt er 1 ding over het hoofd gezien: de gevolgen op andere (psychische) vlakken.

Ook ben ik hevig overtuigd dat er veel minder scheidingen zouden zijn wanneer sex weer iets zou zijn waar je samen in kunt kiezen in hoeverre je daarin experimenteert en waar voor ieder stel samen de grens ligt. Ik vind ook dat iedereen daar vrije keus in moet hebben: of je nu een hele vrije relatie wil of juist niet, als je er beide achter staat: helemaal oke! Maar laat ons dan wel aan de keus over en gooi de maatschappij dan niet vol met spannende beelden voor mannen en masturberende vrouwen op tv want dan valt er toch een stuk keus weg.

Helaas denk ik dat er teveel mannen op bepalende plekken zitten en het zo wel best vinden: heerlijk (mannenwereldje) toch zo? Geweldig initiatief van Sunny deze actie!! Ik zou dan ook wel eens willen weten hoe deze zelfde mannen erover zouden denken wanneer eens alle beelden van nu vervangen zouden worden door masturberende mannen, mooie billboards met uiterst schaars gekledeaantrekkelijke mannen etc etc. Ik zou echt wel eens willen meemaken wanneer een man 's avonds een rondjes zapt en dan geen spannende beelden met vrouwen kan vinden maar weloverspoeld wordt met aantrekkelijke sexuele beelden van mooie mannen.... en dan na lange tijd deze eeuwige discussie nog eens aangaan!Maar bovenalblijf ik pleiten voor geen prikkelende beelden klakkeloos op tv en in de maatschappij,laat iedereen hier zelf voor kunnen kiezen!! Dan kan iedereener ook zelf voor kiezen wanneer je denktdat je kinderen aan dit soort beelden toe zijn.

Ik ben overtuigd dat mannen en vrouwendegelijk heel verschillend zijn maar toch ook op een groot vlakontzettend minder verschillendals vooral mannen nu denken en als de maatschappij voorspiegelt! Ook vrouwen raken opgewonden bij prikkelende beelden en kunnen zin krijgen. Alleen wordt dit als iets mannelijks beschouwd....... en dat krijg je als vrouwvia demaatschappij en indeopvoeding van jongs af aan al mee.

Ik hoop echt van harte dat er in de toekomst, mede dankzij de ducumentaire en alleswatSunny enzo in gang zetten,respectvoller wordt omgegaan met vrouwelijk (en ook mannelijk) schoon zodat onze kinderen zekerder in de wereld staan! En alle mannen die juist de tv en media als alibi hebben en bang zijn het genot te moeten missen in zo'n toekomst: de vrouwen zullen dan anders in de de wereld staan waardoorhet genot verlegd maar zeker niet mooier of minder wordt.Je kunt nog eens versteld staan in hoeverre vrouwen het ook leuk kunnen blijven vinden na jaren! Bedenk eens: hoeleuk is het om je man uit te dagen wanneer je het gevoel hebt "over datumte raken" en continu vergeleken te voelen metmediamodellen??? (Waarschijnlijk is dit zo'n punt waarop mannen en vrouwen anders zijn dus moeilijk voor te stellen als man zijnde want een man zou in dit geval evenwel sex willen en een vrouw voelt zich dan niet prettig genoeg om er iets van te maken) En dan kunnen jullie 1000x zeggen je bent mooi zoals je bent.......

julian K | 24-11-2007 | ideaal

Zo nu en dan kom ik wel eens oude man tegen,waarbij ik denk:"ik mag hopen dat ik er zo uit zie als ik zo oud ben".

Een ding weet ik zeker: jammeren en klagen is niet sexy. Hoe oud je ook bent.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]