Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: xmlXPathTranslateFunction: Invalid UTF8 string in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Judit | 12-03-2007 | Gewoon lekker ik...

Hallo dames en heren van Nederland!

Ik wil jullie bij deze graag even laten weten dat een ander lichaam écht geen gevangenis hoeft te zijn in de huidige wereld.

Ik heb zojuist de zelftest op deze website gedaan, en voor zoverre als het programma was uitgediept, vind ik deze redelijk oppervlakkig in het eindoordeel. Wat ik kreeg was:

Persoonlijk

U bent soms ontevreden over uw lichaam: er is een klein verschil tussen uw ideale lichaamsbeeld en uw huidige lichaamsbeeld. Dat wil zeggen: er is een matige discrepantie tussen beide. Uit eerder onderzoek blijkt dat personen die een grote discrepantie laten zien, ontevreden zijn met hun uiterlijk. Grote ontevredenheid hangt vaak samen met een hoge cosmetische veranderingswens en een sterkere beïnvloeding door de media en de mening van anderen.

U hebt een vrij lage cosmetische veranderingswens. Dit betekent dat u niet zo ontvankelijk bent voor de druk van de huidige schoonheidsidealen.

Nu is dit een redelijksimpele uitleg van wat ik heb ingevuld. Waar hetop neerkomt, is dat ik qua uiterlijk van mezelf verschil met mijn ideaalbeeld (één plaatje). Maar hierlijkt het meteen tot iets negatiefs te worden getrokken, terwijl ik me juist helemaal happy voel met mijn eigen lichaam zoals het nu is.

Dat het beter kán dat weet ik maar al te goed, en hetlijkt me op zich wel mooier om het te hebben, maar ik hóef het niet meer.Ik weet dat ik niet meer zoals 'vroeger' leef (ik ben 21, is er een vroeger? :P), dus het minste dat ik kan doen is me met mijn nieuwe ik verzoenen. En waarom niet?

Ik zit lekker in mijn vel, mijn lichaam doet alles wat ik wil, het is sterk, redelijk lenig, en eigenlijk nooit ziek. Ik eet gewoon goed, misschien wat teveel, maar ik geniet wel! En mijn vriend, mijn vrienden, mijn familie en kennissen heb ik nog nooit slecht over mijn lichaam horen spreken, integendeel, ik krijg heel veel positieve reacties over de energie die ik uit schijn te stralen, omdat ik blijkbaar vol zelfvertrouwen door het leven stap!

En daar doe ik het voor, ook al zou mijn lichaam een maatje minder kunnen! Het hoeft niet! :D

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]