galerie

alma oostenwint | 12-03-2007 | in de war na vragenlijst

Bij het zien van de documentaire was ik tenslotte in tranen van woede. Ik hoop dat het echt uitstekende initiatief van Sunny Bergman ertoe bijdraagt dat velen zich bewust worden van het zichzelf in stand houdende systeem.

Ik had een probleem bij het invullen van de vragenlijst. Op de laatste pagina moet je aangeven of je tijd besteedt aan een hele lijst zaken, zoals haar verven, nagels lakken, je opmaken, enzovoorts.

Ik behoor denk ik tot een uitgestorven soort. Ik besteed namelijk onbekommerd aan geen enkele van de genoemde zaken tijd. Dat bevalt me zelf uitstekend en ik krijg ook nooit klachten. Ik was me, poets mijn tanden, haal een kam door mijn haar, zorg dat ik wat aardigs aan heb en knip mijn nagels, maar dat stond er allemaal niet bij. Maar toen kreeg ik ruzie met de vragenlijst. Ik moest iets invullen en heb toen maar net gedaan of ik naar de sauna ga. Dat zou ik nog wel lekker vinden, maar daar moet ik voor reizen, die hebben we hier niet.

Op de website almaoostenwint.nl vertel ik hoe het is om 'een naturelletje' te zijn, en toch gewoon te functioneren in de maatschappij. Misschien dat anderen er iets aan hebben. Maar intussen zit ik me nu wel af te vragen of er toch niet iets ernstig mis is met mij. Want als zelfs Sunny's vragenlijst het zich kennelijk niet kan voorstellen dat er vrouwen zijn die echt helemaal niets 'aan hun uiterlijk doen', heb ik een probleem.

Ik ben toch alsjeblieft niet de enige?

Judit | 12-03-2007 | Nee hoor!

Nee hoor, je bent zeker niet de enige! Ik ben blijkbaar ook een van de weinige personen die echt niets opzijn lichaam poedert of smeert. Ik heb letterlijk geen make-up in huis, en alles wat ik verder doe is af en toe mijn oksels scheren, omdat ik dat zelf prettig vind om het glad te hebben.

Voor de rest vertik ik het ook om maar iets van cremes op mijn huid aan te brengen. Ik wil gewoon lekker mij blijven, zonder dat er chemische stoffen mij veranderen tot 'een van hun'. :)

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]