galerie

David | 24-10-2007 | Is uiterlijk nou zo allesbepalend? Dachunie!

Kan iemand mij vertellen wat er nou mis is met dit gezicht? OK ik weet dat ik een scheef oog heb, (een lui oog, om precies te zijn). Ben al 5,5 jaar aan het daten zonder tot nu toe echt noemenswaardig resultaat geboekt te hebben. Op persoonlijk vlak klikt het goed, (heb een IQ van 135, weet wat ik wil, ben erg open, spontaan, eerlijk, warm, geduldig,heb ook een gebruiksaanwijzing (wie eigenlijk niet?!?!)),geef ook mijn eigen minpunten en foute momenten toe. Echter,zodra de meeste dames mijn gezicht zien, haken ze plotsklapsaf. Is een Brad-Pitt of Tom-Cruise-uiterlijk nog zo belangrijk en allesmakend? Snappen de meeste dames, (en wellicht ook heren), dat je van een mooi bord niet kunt eten? Bovendien gaat het mooie er uiteindelijk ook wel vanaf, dat hoort nou-eenmaal bij het ouder wiorden! en maar ondertussen afvragen waarom het echtscheidingscijfer in dit land zo hoog ligt! Vind iemand het gek? Ik zeker niet!

ria | 24-10-2007 | reactie: voor een vrouw is het belangrijker dan voor een man

Helaas is uiterlijk heeel belangrijk, zeker voor een vrouw.

Maar ik dacht dat als een man een goeie baan had dat dat wel mee zou vallen. Er lopen toch immers genoeg minder fraaie dames rond die graag een kindje willen maken en graag de garantie van een goed inkomen verkiezen boven een knappe playboy die elk weekend met een ander ligt te wippen en met z'n geld smijt?? Of ben je zelf te kritsh?? Wees eens eerlijk? Of zit je op de verkeerde datingsite? Kijk eens op zeddnet!!

succ6 Ria

Moniek | 24-10-2007 | uitstraling

Op deze foto zie ik niet veel uitstraling en levenslust, het heeft dus denk ik niet zozeer met je uiterlijk te maken. Probeer eerst alleen gelukkig te worden en van het leven te gaan genieten en laat dan een foto van jezelf maken waarop je stralend lacht en dan zul je zien dat er mensen in je geinteresseerd zullen raken als potentiele partner.

Merel | 25-10-2007 | re

Je ziet er inderdaad niet al te vrolijk uit, dat is het eerste waar ik over struikel

David | 26-10-2007 | Ja en nee

Ach, lette ik even niet op welke foto ik nam. Ik heb gelijk een veel betere gemaakt. Heel goed opgemerkt. enn Ria, je hebt een beetje een verkeerde insteek als het gaat om dat uiterlijk extreem belangrijk is voor een vrouw. Wat wil je dan? Als je lekker mannentjes wilt zien, zul je toch een tijdschrift moeten kopen, ben ik bang. Je kunt in uiterlijk wel hoge eisen stellen, maar pas op dat je later niet languit glijdt, omdat de realiteit jouw ideaalbeeld qua uiterlijk allang heeft gevloerd. Genoeg mooie mannen, maar het is maar vaak gebleken dat het innerlijk achteraf een rottend proces blijkt te zijn. Kijk maar naar de vele gezinsdrama's en hoe onschuldig eruitziende mannen in ware criminelen ontpoppen.Men wil te veel, men moet aan zoveel voldoen om bij anderen in de smaak te vallen, (koophuis, HBO/WO-opleiding afgerond, baan met een salaris vanminstens 3500 Euro, vette auto onder je kont, tegen alles ja en amen zeggen). Gelukkig ben ik daar niet gevoelig voor en vind andere dingen in een mensbelangrijker. Geld maakt toch niet gelukkig, dus waarom zou je je in allerlei bochten moeten wringen om eraan te komen?! OJA, ENVERGEET DIE EERSTE! Bedenk ook dat foto's slechts momentopnames zijn en dat je bij het kijkenje gauw kunt vergissen in het vormen van iemands beeld! Ik weetniet hoe de eerste fotoweg te kunnen doen. En Moniek brand je handen maar liever niet aan de opmerking door te stellen dat ik niet gelukkig ben, waar haal je die quatsch in hemelsnaamvandaan, terwijl je me niet eens kent?!

wim | 26-10-2007 | Ik zie, ik denk, ik voel.

Hoy David,

Wat zie ik als ik naar je eerste foto kijk?

Een man met een gelaten blik in de verte starend, een rond gezicht met een goed gevulde onderkaak, een bril die spiegelt, een Italiaanse vlag als achtergrond, een rechteroog dat iets dichter zit (zoals je al aangaf), teruggegroeid haar aan de linkerkant, oren plat tegen je hoofd, een gehoorapparaat onder het linkeroor, rode huid op de haargrens, zwarte kleding, bolle wangen, een neus die iets plat is en breder, gekort haar.

Wat denk ik als ik deze foto zie?

Afwezig, laat maar zitten, het hoeft allemaal niet zo nodig, 60 jaar oud, geinteresseerd in buitenlandse politiek, houdt van verzorgd uiterlijk, gouden hart, technisch beroep, verenigingsmens, Bourgondiër.

Wat voel ik als ik na het zien en denken?

Teleurstelling, verdriet, lijden, zelftwijfel, neutraal zijn, aardige jongen, afwachting, verlangen met uitblijvende vervulling, vertrouwen, humor, iedereen in het ootje nemen.

Je stelt de volgende vraag: "Kan iemand mij vertellen wat er nou mis is met dit gezicht?" Je wilt behalve dat ik waarneem dus ook een oordeel van me horen. Ik heb een aantal vrienden die qua uiterlijk op jou lijken. Daar zat ik vroeger mee op school. En inderdaad jongens die bij vrouwen uit de boot vallen. Ik heb er zelf geweldige vrienden aan omdat onder die buitenkant avontuur schuil ging. Het duurde even eer ik dat door had. Pas na een jaar raakte ik bevriend en heb met deze jongens unieke avonturen beleefd. Een soort van stille waters hebben diepe gronden effect. Een leuke bijkomstigheid vond ik dat ze filosofische belangstelling hadden.

Ieder mens heeft kanten waar hij of zij weinig mee kan scoren. Dat heeft meer met mode en tijdsmaak te maken, denk ik. Maar aangezien ieder mens alles in zich heeft en jij dus ook is er altijd een kans om je grenzen te verleggen en het ongekende in jou naar boven te halen. Doe vooral wat je leuk vindt in je leven. Ook al lukt het met de vrouwen nu nog even niet, je hebt een trouwe vriend die altijd bij je is en dat ben jij zelf. Volgens mij is het wel mogelijk voor je om vriendschappen op te bouwen, ook met vrouwen. Blijvende relaties hebben niets met je uiterlijk te maken, maar meer met de hoeveelheid geduld dat je met jezelf hebt. Echtscheidingen zie ik als gevolg van gebrek aan geduld.Geen vertrouwen hebben inhet kunnen dragen van pijn, angst, lijden en onzekerheid. Dat is iets wat er voor veel mensen niet mag zijn en er toch is. Ook dat hoort in mijn (en jou) leven thuis.

Sterkte met een knipoog van Wim

louis | 26-10-2007 | de vergiftigde jeugd

Ik heb ook een loensend oog en een centenbakje en ben al zo'n 7 jaar geleden gestopt met uitgaan wegens de onvoorstelbare hypocrisie die achter die cafemokkels schuilgaat. Nee, ik ben er ook nooit een succes geweest en kennen ze me na 20 jaar uitgaan nog niet. De hoek van de bar leek voor mij gereserveerd.

En de rest van de wereld hobbelt het cafe achteraan.

Moniek | 26-10-2007 | Louis!

He Louis! Je moet niet naar het cafe gaan om contacten op te doen, wat voor vrouwen komen daar denk je? Wil je aardige lieve vrouwen tegen komen ga dan een cursus doen zoals; yoga, scrapboek, quilten, leesclub, koken, naaien, kynologie, frans of een andere taal, pottenbakken, kalligrafie, illustreren, aerobic nou noem maar op. Ik heb al dat soort cursussen gedaan en daar kwamen heel veel alleenstaande vrouwen. Ga samen met David en ik durf te wedden dat jullie binnen het jaar achter de geraniums zitten. (Maar dan niet zeiken dat het saai is of zo)

Eugene | 26-10-2007 | re

Uiterlijk is ook veel-bepalend voor vrouwen. Wat ze ook moge beweren.

Waarom denk je dat sander de bousoigne zoveel zelfvertrouwen uitsraalt? Omdat ie zijn hele leven als mooie jongen al liefde en genegenheid enzo krijgt van meisjes/vrouwen. Dan zou ik daarna ook lachen en zelfvertrouwd overkomen hoor!

Ik vind vrouwen daarentegen dus best naar. Ze nuanceren dingen tegenover anderen zo erg dat ze het helemaal om kunnen ombuigen en het doen *lijken* alsof iets als bv. uiterlijk niet telt voor ze. Terwijl ze ook omkijken naar een mooie man. Als je praat met vrouwen spreek je hun verstand aan en hun verstand is opgevoed met ethiek, duseen eerlijk antwoord(dat niet ethisch verantwoord is) zul je dan niet uit ze kunnen krijgen. Mensen als sander spreken vrouwen aan op hun gevoel. En gevoel liegt niet. Dus wil je weten wat zvrouwen echt willen. Kijk je gewoon naar waar ze voor kiezen.

Dus ja, uiterlijk is ook bepalend voor vrouwen.

Niet dat ik die bevinding leuk vind hoor, ik ben zelf namelijk ook niet moeders mooiste. Zonder liefde en sex maar wel veel problemen is mijn smoel ook scheef gaan hangen, geen meisje die me ziet staan. Ik haat ze. Heel pijnlijk als ze je nieteens een blik waardig gunnen of nooit geduld hebben je te woord te staan maar mannen die mooi geboren zijn en niet veel hoefden te lijden in hun leven wel.

achja. frustraties mogen niet. maar ze zijn wel echt. waar eindigt het denkje? en niet zeggen dat sex niet alles is want iedereen doet het en iedereen wil het en niet zo'n beetje ook.

Eugene

louis | 26-10-2007 | re

En als ik bij de hoeren ben kies ik ook geen lelijke, en de (luie) schoonheid waar je dan lomp en gevoelloos mee bonkt heeft verdomde weinig reden om toch geil van mijn lelijk lijf te worden. Geld is daar alleen maar de tijdverdrijf waarmee de prijs kunstmatig is hoog gehouden. Jaloerheid heeft er ook geen grond. En de sexuele lust die ze eens een enkele maal laat opflakkeren is de belofte die ze nooit vervuld.

Als iemand echt van je houd dan weet je daarmee hoe sex in de hel eruit moet zien. Het paradijs gezien te hebben en beseffen voorgoed buitengesloten te zijn.

Geproefd te hebben van de honing die voor iedereen met een partner altijd beschikbaar is, maar waar een lelijkerd mee bestolen wordt. Dat is dan wel grond voor jaloersheid.

Me,Myself, I | 26-10-2007 | Eugene

Eugene, ik zou zeggen probeer eens wat meer als een vent te praten.

Frustraties mogen inderdaad, maar dat je meisjes haat omdat ze je niet zien staan, of die afgunst richting sander de bousoigne (bekende nederlander ofzo?) mag je jezelf gewoon niet toestaan. Dan verraad je je zelf namelijk, je geeft ze dan gewoon gelijk, en vind jezelf dan ondergeschikt. Toch niet de bedoeling?

Je hebt net zoveel recht op een gelukkig leven als ieder ander, en je hebt ook geen vrouw nodig in je leven om gelukkig te zijn. Geluk zit voor een belangrijk deel in je hoofd, en je kunt hier zelf een positieve draai aan geven.

Veel vrouwen zijn inderdaad behoorlijk indirect in wat ze willen en hun communicatie. Maarja, dat is nou eenmaal zo, aard v/h beestje en niks aan te doen.

Ook kan ik je zeggen dat ik mezelf niet lelijk vind (ook nog nooit van een ander gehoord) en ik heb ook nooit openlijk iets gemerkt van dat een meid of vrouw mij aantrekkelijk zou vinden, kan aan mij liggen, maar ik heb meer het idee dat vrouwen dat gewoon niet snel laten blijken. Het hoeft dus ook niet aan jou te liggen.

Kortom, sta open voor dingen, haat jezelf (en anderen) niet te vlug, en probeer boven de door jou genoemde frustraties te staan (al kan ik ze wel begrijpen), je schiet er namelijk niks mee op.

Moniek | 27-10-2007 | lelijke mannen willen mooie vrouwen

Wat mij opvalt is dat lelijke mannen wel allemaal een aantrekkelijke vrouw willen met een mooi lichaam. Dus mannen met jullie centenbakkies en scheve gezichten zoek het geluk bij vrouwen met pukkels en onderkinnen of zo en dan vind je waarschijnlijk het geluk. En dan gewoon vrijen met het licht uit en je fantasie gebruiken.

louis | 27-10-2007 | wederzijds begrip

Ja moniek, tegenpolen trekken elkaar u eenmaal aan, om eens een gemeenplaats te gebruiken. (Waarbij idg. het een eenrichtingweg is)

En denk je echt dat wij moeten kunnen waar de schoonste van het land blijkbaar van is ontslagen? Terwijl de schoonste alles moeiteloos toevalt en de lelijke altijd onder de sexueel perverse verdenking staat en alleen door de haar genade kan bevrijd worden. De lelijke is gedwongen zichzelf met sprookjes te belazeren waarin de schoonste de rol opvult. Altijd minder is dus goed genoeg voor de leijke. Hoeveel minder? Trek dit maar eens af:

Het wederzijds begrip schijnt in de platonische liefde een illusie te zijn en in de vleselijke liefde er evenmin een hoofdzaak te zijn. Dus of is wederzijds begrip eigenlijk overbodig of is wederzijds begrip feitelijk een vermindering terwijl het een vermeerdering behoort te zijn. We moeten ons dus niet alleen eenzaam voelen, maar ook nog eens schuldig over de eenzaamheid die ons is opgelegd.

Dit streven naar schoonheid leidt de lelijke naar eenzame duisternis waarin men makkelijk verdwaalt en de schone naar vele 'hulpvaardige vrienden' en clearskin smiles.

En behoren we niet het beste na te streven, datgene wat ons hart kan verlichten?

Moniek | 27-10-2007 | pfff

Louis, Ik zie het somber voor je in.

Me,Myself, I | 27-10-2007 | nee joh

Ja inderdaad, wat een negatief gezwets, zo komt 't nooit goed..

louis | 27-10-2007 | en de aardigheid?.....

Mijn optimisme ook nog eens misbruiken is niet de weg van de contra-revolutie. Mijn zwartgalligheid is mijn laatste betaalmiddel na vastgesteld te hebben dat cafes, daten (thanks david) en prostitutie niet de oplossing blijken te bevatten.

Schoonheid liegt de genade en eist alleen een (af)wachtende houding in elk fysiek ogenblik.

Wachten waarop?

Moniek | 28-10-2007 | ...

op de psychiater!

Louis | 28-10-2007 | het ideaal

Ik dacht zelf meer aan een politieke theorie, maar zogauw je daarmee komt wordt je voor gek verklaard.

Want wat is de ideale lelijkerd, dat is toch degene die de idealen van bescheidenheid, onzekerheid en troost en genade hoog houd. Daar is geen psych. voor nodig. De economische ondergeschikte positie die lelijkerds inemen (dankzij het SPAM model: Superieur Partieel Aantrekkelijk Model, zie deze site:http://www.beperkthoudbaar.info/research/&news_id=69) op de handels en arbeids markt kan alleen met politieke middelen aangepakt worden. De hele entertainment industrie moet in een cordon sanitair.

Anders gaan we nog aan de humor ten onder

voor meer info zie deze doc. op google video

http://video.google.com/videoplay?docid=-2637635365191428174&q=The Century of the Self&total=1080&start=0&num=100&so=0&type=search&plindex=0

mvg

ria | 30-10-2007 | zet je verstand op nul

Is het niet gewoon zo ingeprogrammeerd dat een leijkerd op een lelijkerd valt?

Onbewust gemanipuleerd door het systeem van de voortplantig?

Volg dus je driften en laatje niet beinvloeden door de media, dan word je nog gelukkig en ga je niet geforceerd op zoek naar een barbiepopje, want die neuk je alleen met geld en ik begrijp datje toch wat meer wilt?

louis | 30-10-2007 | zelfs zonder verstand

Ria, om je notie in overweging te nemen en bedankt voor je bijdrage:

Als grondslag voor een politiek programma zou het sociaal darwinisme voldoende kunnen zijn ware het niet dat dit uiteindelijk zou leiden tot een revolutie die zijn eigen kinderen opvreet aangezien er altijd iemand als mooiste overblijft en daarmee zijn eigen doodvonnis tekent. En lijdt derhalve tot vermindering.

De leer van de zuivere lelijkheid is spil voor alle lelijkerds want deze leert ons de genade van het/ons uiterlijk.

Social enginering en genetic enginering zullen uiteindelijk de noodzaak van deze politieke partij zijn. Ooit de documentare van Wim Kaizer gezien: Beter dan God? http://www.vpro.nl/programma/hollanddoc/artikelen/21632626/

Maar waarschijnlijk draaf ik tever door.

BTW de century of self is ook te bekijken op stage6 http://stage6.divx.com/user/SenorMiguel/video/1089144/Century-of-the-Self---Pt1:-Happiness-Machines

ria | 31-10-2007 | oei

oei...zware taal, veel te zien en veel te lezen,

wel interresantom in te verdiepen als ik even niet zo depresssief ben dan.

louis | 31-10-2007 | depressie

What goes down must come up

Kun je nagaan hoe gelukkig ik me nou voelde en uitellen hoelang dat alleen nog maar kan duren?

Tja, ik ben al bijna 2 jaar werkeloos dus weinig verplichtingen en alle ruimte om na te denken en te surfen. En mijzelf weer te vinden.

sterkte, ria

louis | 31-10-2007 | apropo

Het viel me ook op dat ze je laten schamen voor je lelijkheid terwijl ze luiheid bedoelen. En meer wordt het toch nooit.

In dorpen maken ze geen verschil tussen de lelijkheid en de luiheid als ze vinden dat je je hoort te schamen en in stedelijke gebieden bestaat dat verschil wel.

merkwaardig, eens uitvogelen in mijn nieuwe job.

Ria | 01-11-2007 | een hutje op de hei

volgens mij is de utopie van de perfectie al tot in de meest afgelegen durpen van ons landje doorgedrongen

louis | 01-11-2007 | perfectie en schoonheid

Wellicht zijn er in het amazone gebied nog primitieve stammen verscholen die ons nog kunnen leren hoe we onszelf belazeren met de leugens waarmee we de utopische schoonheid najagen.

louis | 01-11-2007 | edmund burke--on the sublime and beautiful

Als ik tijd had kon ik ook hieraan beginnen te lezen, maar dat zal wel boven mijn pet gaan:

http://www.bartleby.com/24/2/

David | 02-11-2007 | Ik ben even weg en er wordt flink met elkaar geknokt!

Ik ben een weekje weg en ik ziedat er flink over en weer wordt gerollebold. Moniek en Ria willen kennelijkeen Brad-Pitt, achtig iemand. Hoe deze in werkelijkheid is en of deze wel zo leuk voor vrouwen zal zijn, dat intereseert hun, op een of andere manier niet zo echt. En Wim, de vlag op de eerste fotois niet Italiaans, maar Hongaars, vlaggen hang ik namelijk niet kwartslag gedraaid op.

ria | 04-11-2007 | ?

Hoi david,

Kennelijk voelje je snel aangevallen en toont blijk van enig onzekerheid, want je hebt echt niet goed gelezen in ieder geval! Als er iemand niks met "mooie" "brad pitt "look-alike-types heeft ben ik het wel.

louis | 04-11-2007 | the eye is the beholder of the mind

Waarschijnlijk is de lelijkerd die geen enkel goevoel voor schoonheid heeft ontwikkeld toch gelukkiger af dan die lelijkerds die dat wel hebben.

Kunstgeschiedenis, fotografie ed. zou een verkeerde keuze kunnen blijken te zijn?

Wim | 05-11-2007 | waarnemen en interpreteren

Hoy David,

Ik ben blij dat je er weer bent, want ik heb op jouw reactie gewacht. Bedankt voor je reactie.

Met jouw reactie maak jij mij er van bewust dat ik interpreteer, terwijl mijn intentie waarnemen was. Ik zag een oranje wit groene vlag, waarvan de kleuren in horizontale balken liggen. Ik zag geen Italiaanse vlag. Het zien van de Italiaanse vlag berust in dit geval op mijn gebrek aan kennis. In de volksmond heet gebrek aan kennis: domheid.

In de communicatie tussen mensen gaat het volgens mij vaak fout wanneer ik interpreteer in plaats van waarneem. Dat is volgens mij de oorzaak van de meeste miscommunicaties. Jij hebt hier de moed om de miscommunicatie die tussen jou en mij kan ontstaan te zuiveren. Ook daar ben ik blij mee.

Ik ben je foto opnieuw gaan bekijken. Heb ik wel een vlag gezien? De kleuren kunnen immers ook op een wand geschilderd zijn. Door zorgvuldig waarnemen zag ik ook textielplooien, dus ik zie inderdaad een vlag.

Zoals je gelezen hebt, had ik nog meer gezien. Wil je op mijn overige waarnemingen ook reageren? Daar zitten vast onwaarheden tussen, maar ook waarheden. En je zult begrijpen dat ik meer geïnteresseerd ben in de waarheden. Ik wacht wederom op jouw reactie.

Je stelde mij de volgende vraag: "Kan iemand mij vertellen wat er nou mis is met dit gezicht?"

Ik ben ook benieuwd wat jij met deze vraag wil. Wil je daar iets over vertellen?

Ik ben ook benieuwd wat jij hebt met Hongarije?

Groeten van Wim

louis | 05-11-2007 | het verhaal?

Zo kunnen we ook duidelijk waarnemen dat in The Lord Of The Rings geen enkele playboy girl zat en toch was het een mooie film, zou het beter zijn geweest met playboy girls?

Ik denk dat dat van het verhaal zou hebben afgeleid.

ergo: een lekker stuk leidt af en maakt niet iets per definitie mooier zolang het verhaal maar voortreffelijker is.

Een voortreffelijker verhaal kan schoonheid overtroefen. En de meeste schoonheid heeft geen voortreffelijker verhaal. Of toch?

cheekybabes | 12-11-2007 | samenvatting

Pfff wat een ris om te lezen zeg! Ik zie mensen die zo onzeker zijn dat ze zoveel mogelijk vaktermen erin gooien. Mensen die zo politiek correct denken dat ik de menselijkheid mis. Mensen die gewoon logisch nadenken. Maar ik mis de kern een beetje. Wat mensen mooi vinden heeft vaak te maken met wat in onze oertijd op overleving duidde. Vrouwen: grote borsten, blond, zandloperfiguur=vruchtbaarheid. Slank, lange benen= snelheid. Mannen: Grote torso, brede kaak, scherpe blik etc.

Dat werkt nu nog door, aard van het beestje. Maatschappelijke ontwikkelingen waardoor deze zaken er niet meer zo sterk toe zouden moeten doen staan in verhouding nog in de kinderschoenen.

Dat wil niet zeggen dat die mannen en vrouwen er niet zijn. Toegegeven veel mensen zijn oppervlakkig, maar dat vind ik overal, vooral bij de meute. Zelf kom ik daarom graag in bruine cafe's en metal gelegenheden waar de mensen meestal wat meer diepgang hebben. Op die plekken wordt ik als jonge meid van 25, maatje 36, 1 meter 80, lang haar bla bla veel door mannen benaderd. En waar ik het slechtst tegen kan zijn opscheppers (via uiterlijk of intellect!!!!), ontevreden mensen die zichzelf in de slachtofferrol plaatsen (deprimerend!!), maar uiterlijk hoort daar niet bij. Als ik iemand een tof karakter vind hebben en ik voel me gewaardeerd en veilig bij dan deins ik niet terug. De foto's van mijn exen zijn daar het bewijs voor (jaja, ik verslijt hem ook liever niet met pissen). Buiten mijzelf ken ik erg veel mensen die qua uiterlijk niet goed in de markt liggen, maar zichzelf rijkelijk voorzien van leuke partners, zowel knappen als minder aantrekkelijken. En dat allemaal puur op hun karakter! Duss, voor diegenen die zich niet zo rijkelijk kunnen voorzien: Of je hebt een klote karakter, of je bent sociaal niet zo handig, beide zijn te veranderen. Lees anders het boek the game eens.........

wim | 13-11-2007 | Pfff wat een ris om te lezen zeg!

Hoy Cheekbabes,

Je schrijft: "Maar ik mis de kern een beetje." Ik mag er vanuit gaan dat jij die nu genoemd hebt. Toch heb ik deze ook bij jou nog niet gelezen.

Je schrijft: "Toegegeven veel mensen zijn oppervlakkig, maar dat vind ik overal, vooral bij de meute. Zelf kom ik daarom graag in bruine cafe's en metal gelegenheden waar de mensen meestal wat meer diepgang hebben." Meer duidt op vergelijken. Meer diepgang dan welke mensen? Ik verlang ook op dit forum naar diepgang en ik zie dat ik het door eigen toedoen niet krijg. Toch blijf ik verlangen. Toch blijf ik proberen. Ook in een bruin cafe lukt dit vaak niet. Is het daar zoveel anders dan hier?

In jouw stukje leg je een link naar de voorgeschiedenis van schoonheidsbeleving. Het is heel goed mogelijk dat wij daar de erfenis nog van hebben. Alleen de wijze van overleven is fundamenteel anders geworden. Ik hoef nu niet meer te overleven met voedsel en onderdak. Dat is in Nederland voor iedere burger veilig gesteld. Het overleven is wat hoger in de piramide van Maslow komen te liggen. De onderste laag is in Nederland veilig gesteld, dus we zijn in zijn tweede of derde laag terecht gekomen. Meer sociaal overleven.

Ik vraag me ten stelligste af of voor het sociaal overleven nodig is dat je mooi bent. Zonder mooi te zijn is het goed overleven. Ik krijg hier soms de indruk dat minder met schoonheid bedeeld zijn als iets onrechtvaardigs en rampzaligs gezien wordt. Ook als je lelijk ben, ben je niet in levensgevaar. Het kan zijn dat je dan meer creatieve vermogens moet aanboren, maar de kansen zijn er even goed. De kern voor mij is dat er aan schoonheid teveel levensgeluk gehangen wordt. En dat is volgens mij niet waar.

De kern is volgens mij: benut ik al mijn kansen ook als ik minder mooi ben?

Wat is volgens jou de kern?

Groet Wim

Cleo | 26-11-2007 | Innerlijk

"Of je hebt een klote karakter, of je bent sociaal niet zo handig, beide zijn te veranderen."

Mja, wat ik hier zie zijn toch vooral mannen die bliven hangen in hun frustratie, een haat koesteren jegens vrouwen, naar de hoeren gaan en in het algemeen nogal onvolwassen en zelfzuchtig overkomen. Men probeert vooral de schuld te leggen bij dingen waaraan men niets kan doen, zonder te kijken wat men zelf kan verbeteren.

Er zijn ook lelijke mannen die vrolijk, attent en aardig zijn, die moeite doen en de moet hebben om het beste te maken van heteen waarmee ze bedeeld zijn, die liefdevol zijn ten opzichte van vrouwen. Dat soort mannen hebben zeker wel een goede kans om een lieve vrouw te vinden.

ria | 26-11-2007 | re

Dat soort mannen hebben zeker wel een goede kans om een lieve vrouw te vinden...

het ging toch om een mooie vrouw?

Cleo | 29-11-2007 | Lelijke mannen die een mooie vrouw willen

Tja, dan loop je een zeer groot risico om bedonderd te worden.

Ook geen wonder dat het nietlukt met daten dan.

anoniem | 06-12-2007 | reactie

als ik zo jouw reactie lees op wat ria zei dan creeer je daar al botsingen, ontkenning en idd negativisme..

waarom denk je niet gewoon van.. okée ik ben niet de mooiste maar je bent uniek lach wat meer wees vrolijk be happy
uitstraling staat los van uiterlijk,

als ik chagrijnig door de stad loopt kijkt er niemand naar me om kijk ik opgewekt en lach ik en zeg ik af en toe is hoi dan krijg je vele glimlachende gezichten terug en in mijn geval zelfs contact met mensen je moet wat meer van het leven genieten denk ik.. probeer is spontane dingen te zeggen op een date complimentjes over details aan haar uiterlijk verw8 niet teveel wordt je iig niet teleurgesteld en geniet van het moment probeer het niet te hard.. gewoon spontaan en doe maar alsof het voor 1 keer is dan gaat het veel beter dan als je het te hard probeert

grts,

(gewoon een jongen die wat advies probeert te geven, misschien is niet alles goed wat ik zeg hoor zo zie ik het tenminste, pak er maar uit wat je bruikbaar vindt)

mari | 13-02-2008 | daten

Zoek het geluk op en niet de liefde!! Liefde kun je overal zoeken maar de liefde vind jou wel een keer..

Sophie | 11-04-2008 | oh arme kerels!

Niet zo triest alsjeblieft! Ga s weg achter die computer, ga iets doen wat jij leuk vindt en probeer niet koste wat kost een vrouw te vinden. Dan komt het vanzelf. Op ieder potje past een dekseltje. Klinkt cliche, maar tis toch echt zo. Het is wel zo dat mensen meestal verliefd worden op mensen die net zo knap zijn als zij zelf en dezelfde interesses, opleiding etc. hebben. Dus, als je niet zoveel succes hebt bij vrouwen, dan val je misschien op de vrouwen die niet bij jou passen.

Trouwens, je kunt wel iets aan je uiterlijk doen hoor. Niemand hoeft lelijk te zijn. Verzorg je lichaam gewoon goed en koop kleren die bij je passen en modieus zijn. Want eerlijk gezegd zijn die geposte foto's niet heel sexy.

David | 04-06-2008 | Een nieuwe foto dan!

Sophie, je kunt wel sexy foto's plaatsen, maar het meeste wat je in al die bladen ziet, is nep, nep en nog eens nep! Het erge is dat men denkt dat het om reële foto's gaat en daar hun wensen op baseert. Wat dacht je van deze foto dan? Enne let nopu maar niet zo op lonsende ogen, ik kan daar tenslotte ook niks aan doen. Met een beetje blikverruiming kan de kijker veel meer positiefs in mij ontdekken.

Lonneke | 19-06-2008 | poehee

Niet om het een of het ander, maar niet iedereen valt op een Brad Pitt of een Leonardo DiCaprio. Natuurlijk zou ik omwille van het onderwerp hier graag verkondigen dat je van een mooi bord niet kunt eten, maar helaas; eten van een mooi bord kan wel degelijk en zodra het eten op is heb je nog wat mooi om naar te kijken.

Maar naar mijn mening lopen er genoeg mooie mensen rodn die het zelf niet weten, ik krijg vaak genog te horen dat ik mooi ben, maar ik zie het nietelke ochtend kijk ik in de spiegel en dan zie ik futloos haar, pukkeltjes, vreemde kleur ogen, een te kort lichaam te dikke benen en een te dikke buik. Toch krijg ik heel veel aandacht van de jongens. Is dit dan te wijten aan het feit dat ik een meisje ben? Ligt het aan mijn zelfkennis, mijn humor, mijn intelligentie, mijn bescheidenheid? Ik weet het niet, ik weet alleen wel dat als je als een grijs muisje in de hoek van een restaurant gaat zitten om vooral zo min mogelijk de aandacht te trekken, je nooit een leuk iemand ontmoet.

Ik ben ook eens heel kritisch naar mijn ex-vriendjes gaan kijken en, die zijn niet mooi, ze zijn niet eens knap ( niet omdat ik niet knapper kan krijgen, ik viel gewoon op ze en zij op mij, waarop ik viel ben ik vergeten, maarja)

Wat dus weer niet wil zeggen dat alleen knappe jongens makkelijk scoren.

't Wordt een beetje onsamenhangend verhaal nu, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, en natuurlijk aantrekkingskracht het grootste opstakel zijn in het vinden van "de ware" of alleen maar een one-night-stand ( geen idee waarnaar je op zoek bent Louis (?).

Oh en nog even tussen neus en lippen door, datingsites zijn niet leuk, zodra je daar "vrouw" en een leeftijd onder de 30 invoert krijg je de meest gore verzoeken en wensen te horen, waarschijnlijk van sociaal gefrustreerde mensen omdat ze niet de persoon kunnen krijgen die ze willen.

Maar het punt is hier dat Louis gefrustreerd is dat vrouwen eigenlijk precies hetzelfde willen als hij, een lekker ding aan zn arm. Hetzelfde geld ervoor dat als vrouwen de seksuele revolutie ten harte nemen en dus sex hebben met wie ze willen, hoe ze willen, waar en wanneer ze willen, ze uitgemaakt worden voor hoer of slet en een man helemaal geweldig is voor precies hetzelfde. Dus omdat Louitje hier een mooi "mokkel" an zn arm wil hebben hangen is hij het mannetje, maar omdat een vrouw ook graag gezien wordt met een mooie man zijn zij verachtelijk en verwerpelijk.

Hopelijk kan iemand mij daar de logica van uitleggen.....

Bianca | 04-07-2008 | Zelfmedelijden

Wow, ik lees hier een hoop zelfmedelijden zeg. Waarom zou een vrouw jullie in hemelsnaam aantrekkelijk vinden als je daar zelf niet eens van overtuigd bent? Dat is een beetje hetzelfde als iemand een snoepje aanbieden wat je zelf te ranzig vindt om te eten. Vind je het dan raar dat niemand je snoepje aan wil nemen?

Schoonheid zit niet in een perfect gezicht of lichaam, het valt en het staat bij je uitstraling, en niets anders. Ik hoor sommige van jullie nu denken; "ja ja, dat zal wel een aantrekkelijk persoon zijn, dus die heeft makkelijk praten". Nou inderdaad, ik ben een heel erg aantrekkelijk persoon, en mannen draaien regelmatig hun hoofd naar me om, maar absoluut niet omdat ik een "perfect" plaatje ben hoor. Mijn gezicht is verre van symetrisch, ik heb benen met de lengte van luciferhoutjes en de breedte van een flinke ham, en ik heb een spleet tussen mijn voortanden waar je een oma-fiets in kwijt kan. Als kind en als puber ben ik enorm gepest geweest, en vriendjes gingen in die periode dus ook aan mijn neus voorbij. Nou had ik, net zoals jullie, bij de pakken neer kunnen gaan zitten met de gedachte; "de wereld vindt me lelijk dus daar leg ik me maar bij neer, en ik laat me lekker in een slachtofferrol duwen". Ja dag zeg, en al die etterbakken, pestkoppen en oppervlakkige meiden en gozers (die alleen maar afgaven op mijn uiterlijk vanwege hun eigen innerlijke onzekerheid) daarmee in hun gelijk stellen zeker? Om de dooie dood dus niet; IK bepaal wat ik van mezelf en mijn leven vind, en niemand anders!

Dus ik heb op een bepaald moment gewoon besloten dat ik ontzettend mooi ben, en verhip, we zijn 10 jaar verder en de rest van de wereld is inmiddels ook van dat feit overtuigd. En dat heeft puur en alleen met mijn mindset te maken, en niks met mijn daadwerkelijke uiterlijk. Er is maar een persoon die de rest van je leven bij je zal zijn, en wiens mening over jou er ook echt toe doet; en dat ben je zelf. Jantje, Piet of Annemarie hoeven s'avonds niet in de spiegel naar mijn gezicht te kijken, dus wat zij er nou precies van vinden boeit me ook geen ene moer.

Een heel goede vriend van me klinkt soms net zoals sommige mannen hier; ontzettend verbitterd omdat hij niet tot de "mooie mannen" behoort. Nou gefeliciteerd; jullie horen gewoon bij de 99% van de wereldbevolking die niet geboren is met een gouden smoeltje, en die er zelf wat leuks van moet maken. Boehoe, heel jammer, maar lopen klagen over hoe oneerlijk het wel niet verdeeld is en over de zogenaamde oppervlakkigheid van vrouwen helpt geen ene zier.

Zolang je niet van jezelf houdt en met jezelf gelukkig bent, gaat een ander ook nooit van je houden of gelukkig met je zijn. Dus kies maar; de rest van je leven jezelf zielig en lelijk vinden (en dus nooit een leuke partner vinden), of je zelfbeeld aanpassen en een veel prettiger leven tegemoet gaan (ook al is dat zonder partner).

Wat me op het volgende brengt; denken jullie nou echt dat de zogenaamd "mooie" mensen allemaal een geweldig leuk liefdes- en/of seksleven hebben? Nou vergeet het maar hoor, geen enkel mens is ooit gelukkiger geworden puur om het feit dat hij/zij van nature knap is. Ook Brad Pitt en Angelina Jolie zijn hoogstwaarschijnlijk door eerdere partners belazerd, of hebben ooit een blauwtje gelopen en met dikke ogen hun verdriet weggehuild.

Het leven is voor niemand makkelijk, en relaties zijn dat al helemaal niet. Als je denkt dat dit wel zo is heb je echt gewoon een heel erg vertekend beeld van de realiteit. Ik hoop oprecht dat jullie een wat positievere instelling over jezelf gaan ontwikkelen; dat is namelijk geen privilege van zogenaamd "knappe" mensen, maar het recht van ieder mens.

Ariel | 28-11-2008 | Over "lelijke mannen"

Over het algemeen vind ik meestal mannen aantrekkelijk die ik ongeveer even aantrekkelijk (het liefst IETS minder) aantrekkelijk vind dan mezelf.

Wanneer ik merk dat ik een man sexy vind die ik knapper vind dan mezelf, word ik lichtelijk gefrustreerd, omdat ik nooit relaxed zou kunnen seksen met iemanddie -om maar een voorbeeld te noemen- een geweldig gespierd lichaam heeft terwijl ik met mijn kwab-armpjes lig te spartelen.

Imperfecties mogen er zeker zijn... maar in balans met 'iets moois.'

Een voorbeeld: Steven Tyler van Aerosmith heeft een muil als Bonfire EN een verlopen kop, maar ik vind hem geweldig.

Maar... als Steven 30 kg zwaarder was, zou die mond misschien minder gerechtvaardigd zijn.

Een ander voorbeeld, waar juist in beginsel niks mis mee is: Robert Jensen. Als je naar zijn gezicht kijkt: misschien geniepige oogjes, niet al te mannelijk: maar... niks mis mee.

Als hij zijn enge kapsel zou wijzigen, 40 pond afvalt en relaxte 'hippe' kleren ging dragen in plaats van die gladjakkerstijl die hem compleet misstaat... kunnen we verder praten.

Dun haar is verschrikkelijk, kaal zijn daarintegen kan cool zijn. Umberto, zogenaamd Jan Vayne en die ene gast van het journaal die altijd serieus kijkt: leukleukleuk.

Paul Rosenmuller: leuk.

Balkenende: niet leuk. Beugel erin, bril af, haar milimeteren, zonnebankje en klaas is kees.

Ik ben nu hartstikke gemeen bezig, maar wat ik eigenlijk probeer duidelijk te maken is dat een man heus wel wat schoonheidsfoutjes kan hebben... maar dat er een grens is.

Er zijn weinig mannen die vadsig, kalend en zweterig overkomen en toch sexy zijn.

We hebben Jack Wouterse. Maar ja, word maar eens zo cool, dan moet je echt van goede huize komen.

Karakter is het belangrijkst. Een man moet intelligent, vrolijk, normaal, grappig, ontwikkeld, een tikkeltje sarcastisch en zelfverzekerd zijn.

Maar als er te veel " niet klopt" aan het uiterlijk, dan kan ik er ook niets aan doen als ik zo'n iemand in de verste verte niet aantrekkelijk vind.

Want als er genoeg is om te adoreren, kan ik best met liefde een kusje geven op een behaarde bierbuik.

Linda | 27-01-2009 | Mooi bord

Wat een onzin - betreft dat mooie vrouwen toch maar 'lompe wijven' zijn. Ik ben niet lomp - sterker nog, ik kan met trots zeggen dat ik intelligent, sociaal, zorgzaam, lief, grappig én mooi ben. Ik heb een superlieve vriend die ook nog eens ongelooflijk knap is (Brad Pitt standaarden), maar zeker niet lomp..! Ik ben het type dat ook constant word bekeken - in de kroeg - of waar dan ook. Maar zoals sommigen hier al zeggen gaat het om uitstraling en zelfvertrouwen.. Ik kan er voor kiezen om er als een vuilniszak bij te lopen en mezelf heel slecht te verzorgen.. Dan ben ik geloof ik een stuk minder aantrekkelijk op het oog... het zijn volgens mij ook keuzes die je maakt voor je uiterlijk.

En wat de bladen betreft.. Het neppe is al tijden uit. Wat je tegenwoordig ziet is echt, het photoshoppen is er inmiddels af. Zeker nu iedereen het 'door' heeft. De modellen zijn tegenwoordig echt zo dun en er wordt een hoop makeup overheen gesmeerd waardoor alles er natuurlijk beter uit gaat zien, zo goed zelfs dat het retoucheren niet nodig is.

Ik ben zelf fotografe bij een agency en ik kan je zeggen dat het retoucheren passé is.

jj | 24-09-2009 | advies

David mijn advies voor jou: http://www.pinkworld.com/

advies | 06-12-2009 | Advies

Anders ga je gewoon naar een website als http://www.100sexdates.nl/

Selina | 23-01-2010 | even shoppen!!

Hej!

Ik denk dat het niet zozeer aan je uiterlijk ligt, maar wel aan je uitstraling.. en misschien het feit dat je je ouder kleedt dan je bent.. misschien een moderner bril montuur? en wat hippere kleding.. Het is misschien niet wat jij wilt.. maar vrouwen zullen het verschil zien ;)

Nena | 27-02-2010 | .

Je zegt zelf dat het uiterlijk er helemaal niet aan toe doet maar de persoon zelf. Maar aan je antwoorden te lezen, zit je er best wel mee dat je zelf niet helemaal voldoet aan het inmiddels opgelegde"schoonheidsideaal"

Een kleine tip, als je gaat eens flink gaat trainen en sporten, kom je al weer een stuk dichterbij van wat de meeste vrouwen mooivinden enwillen. En inplaats van een bril misschien eens lenzen proberen?

Want in feite is het gewoon een kwestie van, of jezelf accepteren dat je nou niet helemaal aan dat plaatje voldoet van alle tijdschriften en alles. Of er voor gaan werken om dichter bij het zogenaamde schoonheidsideaal te komen.

ria | 10-07-2010 | re

ja maar hoever ga je dan

ik ben daar zelf een voorbeeld van

jarenlang getraint, perfect lijf maar die kaakafwijking verdwijnt echt niet...

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]