galerie

Sanne | 12-03-2007 | TE mooi?

Ik vind, dus ik ben

Slechts twee procent van de vrouwen vindt zichzelf mooi, slechts één procent van de vrouwen vindt zichzelf sexy. Stel dat die twee procent die zichzelf mooi vindt een andere groep is dan die één procent die zichzelf sexy vindt, dan behoor ik dus tot die anderhalve procent die zichzelf mooi én sexy vind. Maar waarom vind ik dat? Volgens mij simpelweg omdat ik dat vind en er ook van overtuigd ben, dat straal ik uit. Dus ik vind mijzelf mooi en sexy en daarom vinden anderen mij mooi en sexy, ergo: ik ben mooi en sexy. Geen blad wat mij kan overtuigen dat ik dat niet ben. Soms loop ik langs de spiegel en denk ik: wat ben ik mooi. En dan kan ik me helemaal vergapen aan mijzelf.

We moeten terug naar de echte schoonheid, vrouwen moeten zich, ondanks het schoonheidsideaal, weer mooi voelen, toch?. Maar als je nu leest wat hier boven staat over mijzelf, dan erger je je wellicht aan het feit dat ik zo over mezelf denk. Zeg je tegen jezelf: "Damn, get over yourself" of "die vindt zichzelf heel wat"? Of denk je misschien, wat fijn dat ze zo zeker is, ik zou willen dat ik zo naar mezelf kan kijken?

Het is een serieuze vraag. Bij mij leeft het idee namelijk dat als je jezelf geheel geaccepteerd hebt en jezelf mooi en sexy vindt je daar net zo hard op afgerekend wordt. Laatst op een feestje zei iemand nog tegen mij dat ik mooi ben, maar dat ik er niet zo mee moet koketteren. Dus ik moet me wel mooi en sexy voelen, maar ik mag niet laten zien dat ik dat vind? Bestaat er zoiets als jezelf te mooi vinden, zou ik mijn zelfbeeld moeten aanpassen en mezelf minder mooi gaan moeten vinden?

Ik snap er niets meer van, leg uit alsjeblieft

iris | 13-03-2007 | ik ook

Hallo Sanne,

Ik hoor net als jij bij die kleine percentage...

Ik moet je zeggen dat ik ook heeel erg schrok van die cijfers, en ik vraag me af of dat nou wel echt zo realistisch is.

Ik ben wel af en toe verlegen, en soms is dit een moeilijke combinatie. Voor een oud en nieuw feestje had ik een keer een jurk aan die me zo ontzettend goed stond! Echt heel sexy! En dan krijg je gelijk allemaal van die blikken van andere vrouwen, niet waarderend, niet bewonderend, nee, vol afgunst!

Of dacht ik dat alleen maar....

In ieder geval voelde ik me helemaal niet meer op m'n gemak in dat mooie lichaam, vrouwen wilden niet met me praten, mannen keken alleen maar geil naar me.

Dan ben je blij dat je mooi bent, begon ik me inene schuldig te voelen! het is ook nooit goed..

iris

Sanne | 13-03-2007 | Maar als je niet zo knap bent, dan mag het wel!

Ik kan helemaal begrijpen hoe je je voelt. De documentaire is gemaakt door een vrouw en volgens mij ook voor vrouwen. De meeste reactie's die op deze site staan zijn van vrouwen. Vrouwen voor vrouwen! En de boodschap luidt: ben tevreden met jezelf, houd van jezelf en vind jezelf mooi! Maar, als het dan zo is, dan krijg je alleen blikken van afgunst. En volgens mij, misschien mag ik dat dan weer niet zeggen, maar als een vrouw die wellicht als minder mooi wordt ervaren zou zeggen dat ze zichzelf mooi vindt, dan moedigt iedereen dit aan. Maar als je als zelfverkerde mooie vrouw dit zegt dan ben je arrogant.Oftewel; de kracht van the underdog!

Inga | 14-03-2007 | Liefde voor jezelf

Ik ben nog wel eens onzeker over mijn uiterlijk, maar lang niet zo onzeker als vroeger. Als ik dan een mooie vrouw zag (en daar val ik volgens anderen zelf ook onder) was ik jaloers, want zij was dunner, langer, weetikveelwat allemaal. Nu ik eindelijk dun ben, ben ik weer ouder geworden, het is ook altijd wat ;) Maar, ik zit wel veel beter in mijn vel dan vroeger.
Wat me opvalt is dat ik, naarmate ik mijzelf toesta meer van mezelf te houden, ik naar mooie vrouwen kan kijken zonder afgunst en jaloezie. Ik kan van ze genieten, omdat ze mooi zijn en/of duidelijk lekker in hun vel zitten. Omdat ik ook zo naar mezelf kan kijken.

Judith | 15-03-2007 | iris

Sorry iris, het is fijn voor je dat jij je knap en sexy voelt, maar heb je er nou heus geen begrip voor dat vrouwen niet zo blij naar jou kijken terwijl de mannen volgens jou "geil" naar je kijken? Dat is nou precies de reden waarom iets minder bedeelde vrouwen of vrouwen die al wat ouder worden iets aan hun uiterlijk "moeten" doen. Ook voor jou komt er een andere tijd waarin je wat minder mooi wordt. Niets op tegen en heel natuurlijk, maar ik hoop dat je dan net zo aardig tegen die vrouwen in sexy jurken doet als jijhoopt dat ze nu tegen jou doen. En je hoeft je helemaal niet schuldig om te voelen dat je mooi bent maar als je daar op een "normale" manier mee omgaat zullen andere vrouwen je beslist niet afgunstig bekijken. Deze reactie van mij heeft niet direct met de fantastische docu te maken, maar wil ik even kwijt naar jou toe. Veel geluk

z | 16-03-2007 | juistum

Ik vroeg me dus precies hetzelfde af. En waarom zijn die percentages zó schrikbarend laag?

Ik kan mezelf afschuwelijk lelijk vinden, in de verkeerde kleren, net uit bed of na een lange avond, of met een opgeblazen buik van te veel eten. Maar over het algemeen.. vind ik mezelf schitterend (aan de buitenkant) iets dat overigens lange tijd niet zo geweest is, dus nu ik me goed over mezelf voel probeer ik dat zo te houden, ondanks inderdaad die soms afgunstige of lauter geile blikken.

Sanne | 20-03-2007 | Huh?

Judith, je schrijft in je stukje het volgende:

Je hoeft je helemaal niet schuldig om te voelen dat je mooi bent maar als je daar op een "normale" manier mee omgaat.

Wat is er"normaal" mee omgaan?Iris geeft naar mijn mening geen enkele indicatie dat ze er"abnormaal" (what that ever meens) mee omgaat. Het klinkt toch een beetje alsof je afkeurt dat ze trots op haar eigen lichaam is. Waarom als ze zich zeker voelt en lekker over haar zelf zou ze dat niet mogen laten zien? Of begrijp ik je nu verkeerd?En wat ik al helemaal niet snap is dat ze begrip moet hebben voor vrouwen die zo naar haar kijken, waarom zou ze daar begrip voor moeten hebben? Er is volgens mij geen enkele reden, die geoorloofd is om op een vuile manier naar een andere vrouw te kijken. Zoals ik het van jou begrijp moet ze begrip hebben voor vrouwen die vuil naar haar kijken omdat zij wel zelfverzekerd is en die vrouwen niet?

iris | 22-03-2007 | ..

dank je sanne..

Het is een luxe probleem Judith, ik weet het. Maar zegje nu dat 'ik' en anderen zoals ik, de reden zijn dat andere vrouwen iets aan hun uiterlijk 'moeten' doen?

Ik haat al die geile blikken die me als een stuk vlees zitten te keuren. En dan krijg je ook nog eens die blikken van die vrouwen te verduren, alsof de hele wereld tegen mooie, sexy vrouwen is! terwijl blijkbaar iedereen dat wil zijn!? Iets is heel gek in deze omgang met elkaar...

Ik vind het fijn om af en toe mezelf mooi te maken. Voor speciale gelegenheden wil ik wel eens uitpakken. Maar om deze reden doe ik dat heel weinig. Ik kan bijna niet wachten tot ik wat ouder ben, en het ineens wel, door andere vrouwen, toegestaan is voor mij om me ook mooi te maken...

Sanne | 22-03-2007 | Vleeskeuring?

We zijn het bijna helemaal met elkaar eens Iris. Alleen als ik eerlijk ben ben ik gek op de blik die mannen me geven. Ik houd van de aandacht en daar hoef ik niets voor te doen behalve langs lopen. ik kan me daar niet aan storen. Als een knappe man (althans wat voor mij een knappe man is, want mijn voorkeur gaat vaak uit naar wat dikke mannen) langs loopt kijk ik er ook naar. Ik zie dat ook niet als vleeskeuring, je kijkt gewoon naar wat je mooi vindt, of dit nu een huis is (nieuwbouw, herenhuis, boerderij) of kleding (alternatief, trendy, klassiek) of een man (dik, dun, lang haar, blond), maakt niet uit. Je wordt getrokken naar wat jij als mooi beschouwt, waarom zou je dan niet mogen kijken of zelf staren, zie het als een compliment. Trouwens kan ik ook zo naar andere vrouwen kijken, ik val niet op vrouwen, maar een hele mooie vrouw wil ik nog wel eens mijn hoofd voor omdraaien.

Lidewij | 12-04-2007 | te mooi?

Ik herken het gevoel dat je je niet op je gemak voelt in een mooi lichaam, al vind ik het beschamend om dat hardop te zeggen omdat ik anderenniet voor het hoofd wil stoten die dat a. niet van mij en b.nietvan zichzelf vinden.
Maar ik herken dat gevoel dus wel. Ik heb nogal lange benen en ik herinner me dat ik een keer een korte rok aanhad en over straat liep ergens heen - het was hoogzomer en heet. Ik kreeg allemaal kerels achter me aan, en ik voelde me enorm bekeken. Heel raar, ik ben naar huis gegaan en heb een broek aangedaan, ik werd er gewoon gestoord van, vond het helemaal niet fijn. Hetzelfde als ik uitga, wanneer ik mijn haar losgooi heb ik ook ineens allemaal mannen om me heen hangen. Alsof ik dan alleen nog maar besta uit object 'haar'.
Net als Sanne,kan ik me ook wel eens vergapen aan mezelf ja.Fijn dat een ander dat ook heeft, vroeg me al af of dat iets buitenaards is of ongelovelijk arrogant en misschien wel helemaal niet terecht. In ieder geval vind ikzelf dat je er nite mee moet lopen pronken, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.Dat is misschien wel erg Hollands, maar zo denk ik erover.Pronkenbiedt geen plaats voor subtiliteiten.

Overigens, je idee van jezelf moet wel realistisch blijven, vind ik. Ik zie ook echt wel het verschil met als ik doorgezakt,ongesteld,moe en chagrijnig ben. Dan vind ik mezelf er gewoon verlept uitzien maar dat gaat ook gewoon weer over en dat hoort ook zo, lijkt me. Ik denk niet dat je altijd mooi kan zijn, en er een keer niet uitzien hoort erbij.

Lidewij | 12-04-2007 | ps

ohja, @ "Je hoeft je helemaal niet schuldig om te voelen dat je mooi bent maar als je daar op een "normale" manier mee omgaat." --> normaal, voor zover je dat kan defineren, lijkt mij dat je er dus niet overdreven mee gaat lopen pronken in de zn van kijk mij eens ontiegelijk mooi wezen. Dat wordt er denk ik mee bedoeld?

Desiree | 27-11-2008 | :(

Ik vind het juist goed dat je jezelf goed voeld en mooi vind en vast ook wel mooi zal zijn.

Ik ben ook vaak jaloers maar ga niet iemand een blik werpen vol afgunst dat weer niet.

Maar wel jaloers waarom heeft zij dat mooie haar,waarom heeft zij zo'n mooi figuur en volle boezem en ik geen van beiden.

Ik ga ook gewoon te ver in gedachten dat ik borstvergroting wil en mijn haar constant verf wil na blond en het elke keer weer mislukt

Voel mij dan ook altijd hierdoor slecht in mijn vel zitten en dat straal ik ook ontzettend uit.

Heb donker haar heel wit gezicht zie er moe uit altijd en kleine boezem wel normaal postuur maar als de kleding uit is hangt mijn kont bijvoorbeeld en dat is wat ik dan zie als ik in de spiegel kijk soms had ik dan een goede dag en zat alles gewoon mee en voelde ik mij ook weer mooi en goed maar de stress die ik nu heb tekent denk ik ook mijn uiterlijk weer.

Maar vind het juist goed als vrouwen zichzelf mooi vinden en je mag jaloers zijn idd maar je hoeft iemand niet een blik te geven omdat ze mooi is iedereen is nu eenmaal geworden zoals zij is en ja voor veel is dat moeilijk te accepteren maar de mensen die zichzelf accepteren hoeven dan niet raar behandeld te worden vind ik.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]