galerie

Christina | 14-10-2007 | cultuurverschillen

Hallo allemaal,

Mag ik de cultuur gebondenheid en daarmee tegelijkertijd de belachelijkheid van de huidige schaamlip correcties benadrukken?

Ik was laatst in Rwanda, waar binnenste schaamlippen nou juist groter en langer worden gemaakt door er aan te trekken. (auw!) Dit wordt gezien als mooier en natuurlijk hoe kan het ook anders: seksueel plezieriger voor de man...

Waar gaat het nou helemaal over?

het is ook nooit goed! En hoezo plezieriger voor de man? Toen ikdaarnaar vroeg kreeg ik als antwoord dat het voor de mandan net voelt alsof hijeen maagd penetreert, omdat de binnenste schaamlippen als ze groter zijn over elkaar heen vallen enhet zogenaamd moeilijker wordt om te penetreren..

Hetideaal van maagdelijkheid leidtdus tot dit soort praktijken. En volgens mij is dat in onze cultuur ook zo. Alleen wordt maagdelijkheid dan geassocieerd met eenkinderlijke vagina. Zonder haar en zondervolgroeide schaamlippen.

Ik stel voor dat er tijdens seksuele voorlichting op middelbare scholen slide shows worden gemaakt van de verschillendenatuurlijke vagina's en penissen. Zodat iedereen ziet wat de verscheidenheid is van geslachtsdelen en dat iedereen zich normaal voelt. Op deze manierhoeven we geenduizende euro's te besteden aan operaties en kunnen we trots zijn op wie we zijn en ons bezig houden met minder oppervlakkige onderwerpen als het uiterlijk.

Waarmee ik niet wil zeggen dat het uiterlijk niet belangrijk is, maar het is nu zo'n grote prioriteit, dat ik me af vraag of we niets beters te doen hebben!!

Groetjes!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]