galerie

CorvuS | 11-10-2007 | 'Schoonheid'

Schoonheid volgens het huidig ideaal is een schijn.

Daar moet je helemaal niet bij willen zijn. Welke doelen denk je ermee te bereiken?

De liefde misschien? Dat zoveel mensen zich min of meer gedwongen voelen hieraan mee te doen moet toch een doel hebben?

Liefde willen vinden door mooi te zijn is als respect af willen dwingen door het kopen van een mooie auto.

Wie mooi wil zijn lijdt al pijn, wie beseft al mooi te zijn weet 1 ding: Schoonheid is slechts schijn.

Schoonheid volgens het huidig ideaal zegt niets over de persoon zelf. Mooi zijn komt van binnen, wat mij betreft is de scheidingslijn duidelijk. Zij die mooi zijn en zij die willen voldoen aan uiterlijke schijn.

badeend | 11-10-2007 | maar

Wat is eigenlijk het ideaal dan volgens jou?

CorvuS | 13-10-2007 | Ideaal?

Het gevestigd ideaal van deze tijd??? Die zie je overal op TV, gaat deze site daar dan niet over??

Of bedoel je míjn ideaal?

Mijn ideaal heeft niets te maken met uiterlijk, ideaal is het open durven en kunnen staan/zijn zonder daarop afgerekend te worden.

zover zijn we nog niet

Mooie mensen vind ik mensen die er durven te zijn, zelfverzekerde mensen, daarbij hoort een uitstraling die geen plastisch chirurg iemand ooit zal kunnen geven.

Het probleem zit hem in de onzekerheid, niet in het schoonheidsideaal.

badeend | 13-10-2007 | 'het ideaal'

Maar ook op tv en bladen zie ik juist heel veel verschillende 'idealen' als je het zo zou moeten noemen. Blond, bruin, lang, korter, grote borsten, kleiner etc. De enige connectie tussen allen is een soort algemene 'knapheid' en slank. Maar ik vind het volgende wat je zegt dan wat flauw:

'Daar moet je helemaal niet bij willen zijn. Welke doelen denk je ermee te bereiken?'

Maar iedereen wil toch graag er leuk en aantrekkelijk uitzien? Welke 'lelijkerd' wil nou NIET mooi(er) zijn? Of heb je het meer over (tevergeefse) moeite doen zoals plastische chirurgie ofzo.

CorvuS | 13-10-2007 | Flauw?

Waarom wil 'iedereen' er 'mooi' uitzien? Ik ken zat mensen die er helemaal niet aan mee willen doen, die gelukkig zijn. Die hun eigen manier hebben om er 'leuk'uit te zien en daar gelukkig mee kunnen zijn.

Bovendien, het ideaal zoals te zien is in velebladen is niet eens reëel, ook daar ging de docu over als ik me niet vergis.

Nogmaals: daar moet je helemaal niet bij willen zijn.

Over doelen: Alles wat wij mensen doen, doen weom doelen te bereiken, álles. Dus ook het zgn. 'mooi' willen zijn. Dus mijn vraag was, welk doel denkt men hiermee te bereiken?

marjan | 21-10-2007 | leven is kiezen

Badeend, ik vind het zo'n slappe hap om te zeggen: 'Ja maar iedereen wil er toch leuk en aantrekkelijk uitzien!'.

Nee dus. Het is een keuze. Je kiest voor een standpunt. Of je benadert jezelf en anderen van binnen naar buiten, of je benadert ze van buiten naar binnen. Het is een kwestie van waar je je aandacht op richt. Tegelijkertijd bezig zijn met denken en voelen, gaat niet als je je ook nog eens voor gaat stellen hoe het er van buiten uitziet als je zus of zo doet. Dat is vlees noch vis. Naar anderen toe werkt het precies zo. Jij kunt niet inhoudelijk op iemand reageren als je ondertussen de buitenkant in de gaten houdt. Dat geeft een dubbelheid die doorwerkt in de relatie.

Ik merk dat op deze site toch heel erg. Jaja, het is allemaal heel vervelend dat je op de buitenkant beoordeeld wordt, maar het is toch wel belangrijk om er leuk en verzorgd uit te zien. En kijk maar, ik ben toch echt wel mooi. Dan denk ik: 'Je hebt het niet helemaal begrepen'.

Het leven is kiezen. Je kunt niet alles hebben. Of je wordt een aantrekkelijk levend lijk, een mooi omhulsel zonder inhoud, of je wordt een levend mens met emoties en gedachten. Aan jou de keus waar je je mee bezig wilt houden in je leven. Naar mijn idee val je tussen de wal en het schip als je beiden wilt. Er kan maar één hoofdzaak zijn. En volgens mij raak je diep in de depressie als je beiden wilt.

.

CorvuS | 22-10-2007 | vanbuiten

Ik denk ook dat je diep in een depressie kan vallen als je 1 wilt, nml er van buiten uitzien als een model. Dat geeft al aan dat je vanbinnen niet lekker in je vel zit.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]