galerie

Mo | 18-09-2007 | Glossy Magazins als verzekeringsagent

Glossy Magazins verkopen iets. Niet hun blad, hoewel dat leuk is meegenomen. Hoofdzakelijk verkopen ze producten van hun adverteerders. Zonder hun adverteerders hebben zeecht geen bestaansrecht.

Kort gezegd: Glossy magazins zijn intermediars. Zoals een verzekeringsagent dat is voor verzekeringen. De glossy magazins zijn intermediars voor producenten van het "ideale onwerkelijke schoonheidsbeeld van de vrouw". De producenten zijn verkopers van potten, pillen. botox, plastische chirurgie etc.

Weet je, Jehova's getuigen hebben ook een magazin. Net als bij de glossy magazins is niet het blad doelstelling, maar het actief lid worden. Actief lid worden van de Jehova's getuigen versus actief lid worden van het "ideale onwerkelijke schoonheidsbeeld van de vrouw".

Je kunt nog beter eenmagazin van de Jehova's Getuigen in huis nemen dan een glossy magazin; dat van de Jehova's Getuigen is tenminste gratis !

Wim | 19-09-2007 | het gevaar van gratis

Hoy Mo,

Je schrijft: "Je kunt nog beter een magazin van de Jehova's Getuigen in huis nemen dan een glossy magazin; dat van de Jehova's Getuigen is tenminste gratis !

Tevens noem je de beïnvloeding die uitgaat van een glossy magazin. Dat hun doelstellingen liggen op het terrein van "verkoopintermediair zijn".

Ik ben 2 jaar geabonneerd geweest op het weekblad Libelle. Knap hoe daar de reclame verpakt zit in de redactionele artikelen. Libelle is niet zo glossy, maar wel een zeer sterk intermediair van het schoonheidsideaal. Elk Libelleblad wordt door minstens 3 adressen gelezen. Dus 2 hebben hem gratis. Als Libelle helemaal gratis zou worden en men jouw raad opvolgt om iets dat gratis is te nemen, omdat het tenminste gratis is, wordt die intermediairfunctie nog grootser. Dan wordt de beïnvloeding nog veel sterker dan die nu al is.

Het gevaar van gratis zijn, is dat mensen denken zich er geen buil aan te kunnen vallen. Ook bij gratis zal de lezer zich steeds bewust moeten zijn van de beinvloeding die er aan vastzit. Verantwoordelijk zijn voor de vraag: wil ik deze beinvloeding wel toelaten? Bij "gratis" is de verleiding nog groter en de gevolgen ook. Blijf vooral je eigen regisseur.

Groet Wim

Mo | 19-09-2007 | Glossy Magazin als verzekeringsagent

Hoi Wim,

Je hebt helemaal gelijk!

Maar je begrijpt dat mijn stukje een beetje cynisch geschreven is. De meeste mensen zitten namelijk niet te wachten op die blaadjesvan de jehova's getuigen. Mensen zouden ook niet moeten zitten te wachten op glossy magazins die onrealistische beeldvorming verkopen. Vandaar dat ik die vergelijking neem.

Zo bezien, kun jezelfs nog beter een blaadje van de JG aannemen dan een glossy magazin.

Deze benaderingplaatst die hele wereld van onrealistische beeldvorming (met alle producenten die daarbij horen) in een wat meer belachelijk daglicht. En wie wil nou overkomen als datde belachelijkheid je letterlijk ophet lijf geschreven staat !

Bedankt voor je feedback Wim!

groeten terug, Mo

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]