galerie

karin | 17-09-2007 | vagina

Wat mij opvalt aan veel verhalen, is het feit dat vrouwen niet weten/ wisten hoe een vulva eruit ziet. De geruststellende reacties komen bijna zonder uitzondering van mannen. Zij hebben (en bi- en lesbische vrouwen natuurlijk ook) wel meerdere vrouwenlichamen bekeken. Ik had nog mooit een andere vulva gezien. Dus ik moest afgaan op wat er in de literatuur beschreven wordt.

En in de anatomieboeken die ik gezien heb, worden de binnenste schaamlippen altijd beschreven als kleine lipjes, die binnen de buitenste vallen. In literatuur wordt meedere malen beschreven hoe de ik-persoon (man) zich bijna walgend afkeert van die te grote schaamlippen.

Ik geneerde me vanaf die ontdekkingen dus heel erg voor mijn schaamlippen. En zelfs toen ik nog nooit van een operatie had gehoord heb ik al zitten fantaseren om ze eraf te laten halen.

nu pas, ik ben 55, weet ik dat ik niet abnormaal ben, (ze zitten er dus nog steeds) maar ik vind ze nog steeds af-schu-welijk- lelijk.

Rachel | 09-10-2007 | schaamlippen

Ik herken zoveel van de al geplaatste reacties. Inderdaad ergens in een boek lezen dat de binnenste schaamlippen ook daadwerkelijk binnen de buitenste schaamlippen moeten vallen. Dat mannen gruwelen als de binnensteschaamlippen buiten de buitenste vallen. En wat ik super erg vond, was dat het inderdaad als een afwijking wordt gezien of omschreven door cosmetische chirugie!!! WHAAA, waar haal je het vandaan!! Ik vond het prettig om andere vagina's te zien om te zien dat die er echt niet strak uitzien. Ik maak me al een aantal jaar geen zorgen meer, maar toch geeft het me wel een opgelucht gevoel. En bevestiging, zie je wel, ik ben wel normaal. Daarom vind ik deze documantaire en acties ook super goed! Ik vind dat we ons hiervoor moeten blijven inzetten. Niet alleen als vrouw, maar ook als mens.

Veel liefs Rachel

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]