galerie

Vlinder | 13-09-2007 | Ik ben mooi...toch?

Met mijn zelfbeeld is, geloof ik, niets mis. Ik vind dat ik een leuk hoofd heb, niet standaard knap maar wel mooi, en ook mijn lichaam is eigenlijk prachtig. Ik heb maat 36/38, goeie tieten, een mooie kont en een slanke taille. Ik merk dat andere mensen mij ook mooi vinden, soms zelfs jaloers op me zijn.


Toch ben ik regelmatig onzeker over hoe ik eruit zie, en dat komt eigenlijk maar door een ding: kleding. In winkels zie ik op de poppen of in de rekken vaak mooie kleding hangen, maar zodra ik het zelf aantrek staat het raar! Er zit, met mij erin, dan eigenlijk teveel vorm in! In mijn hoofd vorm ik een plaatje van hoe een bepaalde broek, trui of rok hoort te zitten: mooi slank en elegant. Vervolgens komt dat beeld niet overeen met wat ik in de spiegel zie. Kleding wordt over het algemeen gemaakt voor dunne meisjes (vooral bij H&M) en daar staat het dan ook het mooist bij. Verder heb je wel de grote-maten lijnen, maar niets er tussenin! Van die kleding word je niet blij, je koopt het niet en je voelt je er abnormaal door, terwijl je dat niet bent! Slecht voor de verkoop, toch?


Wat zou het toch heerlijk zijn als de "gewone vrouw" (gemiddeld van lengte en met borsten, heupen en billen) wat meer geƫerd zou worden!
Dan zouden we ons wat minder "alien" voelen...

julian K | 15-09-2007 | medium

Je maakt denk ik de fout die veel mensen maken als ze kleding kopen. Ze kijken of ze 'het' passen, niet of het bij hen past. Ze zien iets leuks bij een ander of op een model en willen dat ook. Maar je moet kleding vinden die dat prachtige lichaam van jou accentueren. Jij weet al in je hoofd hoe de uitsnede van de arm moet zijn etc. Voor jou maat is dat echt wel te vinden. Ik weet zeker als ik met jou ga shoppen dat we gaan slagen.

Je bent meer dan een 36/38 En hoewel je dat niet zo bedoelde, een mooie kont en een slanke taille zegt lang niet alles. Mannen en vrouwen hebben verschillende proporties van het lichaam. De een heeft lange (dikke of dunnere) benen en een kortere rug, tov de ander met een relatief lange rug en kortere benen. Het bekken is ook verschillend, etc Een meid van 180 kan cup70x hebben en een meid van 170 cup80x. En dan heb je nog de cup, die zijn ruimte opeist.

En natuurlijk spelen armen, voeten, nek en hoofd en haar ook nog mee. (bijv coltrui). En leeftijd, lichaamshouding en persoonlijkheid kan je ook niet ontzien. Kortom, maak dan maar eens een ontwerp dat bij iedereen zal passen. Ik koop niks bij H&M dat is niet voor mij ontworpen. (heb het al een tijdje niet eens meer geprobeerd) Vrienden van mij wel. Fijn voor hun, gezien de prijs.

Het kost in het begin wat extra tijd om precies het juiste model en stijl te vinden. Maargaandeweg zie je in een oogopslag wat wel eens goed zou kunnen passen. Je wordt je wat meer bewust van je eigen proporties.

Spartaantje | 17-09-2007 | Paspoppen

Over de paspoppen zelf: waarom komen die allemaal uit dezelfde mal? Nooit een pop met een buikje, of brede heupen bijvoorbeeld.Volgens mij zelfs niet eens bij een grote maten (internet)winkel. Waarze maat 52altijd laten zien op een model met maat 42.

Ik zou het enorm leuk vinden om eens een paspop met andere vormen te zien. Jullie?

Lia | 22-09-2007 | diversiteit

Ik ben voor diversiteit.Ze moeten al soort paspoppen laten zien omdat er op deze aardbol mensen met verschillende maten rondlopen.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]