galerie

Ellen (17) | 10-03-2007 | mijn verhaal/mening

Als meisje van 17 kan ik met trots vertellen dat ik me geweldig voel in mijn eigen lijf.Met mijn54 kilo en een lengte van 1.74m. ben ik niet dik, dit ben ik ook nooit geweest. Je kunt me mager noemen, maar zelf noem ik het liever slank. Zo is mijn bouw nou eenmaal, ik kan eten wat ik wil en je ziet er niets van.

Op het moment heb ik er zelf geen onzekerheden meer over dat ik dunner ben dan de rest, maar dit is ooit wel anders geweest. Ik kon rond mijn 12de niet naar een zwembad gaan zonder voor anorexia-patient te worden uitgemaakt of in ieder geval iets in die richting.
Meestal hoor je juist verhalen van meisjes en vrouwen dat ze zo ontevreden zijn met hun lichaam, omdat ze zichzelf zo dik voelen. Omdat ze steviger zijn dan de rest. Bij mij was het het tegenovergestelde, ik was veel dunner dan de rest. Ik wist heel goed dat ik hier heel gelukkig mee moest zijn en dat ik niet moest klagen. Maar als jong meisje wil je er toch graag bij horen en niet te veel van de rest afwijken.Dus voelde ik me toen niet zeker over mijn lichaam.

Nu ik wat ouder ben en vrouwelijke vormen heb gekregen ben ik ontzettend gelukkig met mijn lichaam en vertel dat het liefst aan heel de wereld. Ik ben zelf heel erg tegencosmetische chirurgie, dit komt omdat ik vind dat schoonheid vooral van binnenuit komt. Schoonheid is iets wat je uitstraalt en dat kan een wildvreemde chrirurg echt niet aan jou veranderen.

Van mijn vriendinnegroep ben ik de dunste, maar om nou gelijk te zeggen dat ik de mooiste ben, absoluut niet. We zijn allemaal mooi op onze eigen manier. Ik laat mijn vriendinnen ook graag merken dat ik ze mooi vind en geef ze regelmatig complimentjes, en dat doe ik niet om aardig te doen, ik meen het echt. Ik vind dat wij vrouwen/meisjes elkaar daarin ook moeten steunen. We moeten elkaar niet als concurrentie zien en elkaar proberen te overtreffen, we moeten elkaar juist een beetje helpen.

Misschien dat ik er als meisje van 17 nog weinig over kan vertellen, maar ik word nu niet bepaald onder druk door de bladen. Ik wist al dat alles bewerkt is van wat er in de bladen staat en daardoor word ik er niet door beïnvloed. Ik ben wel met mijn uiterlijk bezig, dat kan moeilijk anders in deze tijden, maar ik ben er niet door geobserdeerd ofzo. S'ochtends ben ik een half uurtje bezig om mijn slaap-look te veranderen in mijn dag-look en verder haal ik door de dag heen zo'n 3 keer een borstel door mijn haren.

Ik vind het goed dat de docu is gemaakt en ik hoop dat veel vrouwen er door zijn wakkergeschud, alles wat je in het dagelijks leven confronteerd met je eigen uiterlijk is nep en jou eigen uiterlijk is harstikke echt, dus ben daar trots op!

Johan | 11-03-2007 | slank, niet mager

Inderdaad, een normaal gewicht voor je leeftijd en lengte, een BMI van 17,8. Lichter dan 51 kg zou te licht zijn.

http://games.voedingscentrum.nl/body_mass_index/body_mass.html

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]