galerie

MdJ | 10-03-2007 | ik ben níét mooi

Hallo,

Er wordt hier veel gezegd: alle vrouwen zijn mooi. Nou deze niet. Er zijn vast veel vrouwen die zich hetzelfde voelen als ik, er hetzelfde mee willen als ik, maar hetzelfde doen als ik. Ik heb een vriend, maar mezelf aan hem 'geven' lukt me bijna niet meer (wat onze relatie ook niet ten goede komt). Ik ben nu bijna 22, 1.67m en 89 kilo. Ja, te zwaar. Maar doe er maar eens wat aan.

Ik ben 4 jaar depressief geweest (15-19 jaar), medicijnen gekregen waar ik (toen) van aankwam. Maar het werd alleen maar meer. Iedere minuut (ja echt, of is het iedere seconde) denk ik: ik heb er genoeg van! Ikwalgvan mijn uiterlijk.

Het 'leuke' is ook nogdat ikallemaal striae heb(op mijn armen en buik vooral), geen idee waar het vandaan komt (nooit zwanger geweest, nooit ineens heel veel aangekomen... begon al toen ik een jaar of 12 was)
Het is niet zozeer dat ik dun moet zijn, maar ik weet dat hoe ik nu ben, ongezond is voor me. Ik wil gaan 'sporten', maar ik durf niet. Ik ben bang nagekeken te worden, uitgelachen. (ja, ik ben gepest vroeger) Zeker in het begin als je ook nog eens een conditie hebt van 0,0.
Ik heb zelfs een sportpasjevia mijn studie, gratis. Ik kan sporten via school, maar dan zit je met allemaal studenten en dat durf ik al helemaal niet. Nee, liever dan stom (?)fitnes doen in een sportschool, maar ik durf niet! Als er iemand is in of in de omgeving van Eindhoven die met hetzelfde zit, hoor ik dat graag in het commentaar (wie weet vind ik (jij?) hier wel een sportmaatje).

Wel goed dat er zo'n onderzoek is! Succes ermee!

Groetjes, MdJ

corine | 10-03-2007 | hallo

Ik lees je bericht. Ik kan me wel een beetje indenken hoe jij je voelt. mijn huid was te wit. Ik kwam in het begin ook nooit ergens en kreeg vaak commentaar of ik niet ziek was ofzo. Ben ook depressief geweest en medicijnen gehad.In jou geval is het nodig om te sporten voor je gezondheid en richt je vooral daarop. Laat je niet afleiden door de 'mooie'plaatjes want die zijn nep dat zag je in de docu wel. Ik zou graag mooie dingen tegen je willen zeggen maar je moet het toch zelf doen. Ik weet wel een beetje wat je mee maakt. Ik ben inmiddels 35 en nog steeds wit maar ik geef erniets meer om dus het komt met jou ook wel goed al doende leert men. Verder nog als tip; kun je niet prive sportles doen of zo ben ik ook begonnen met kleine groepjes medisch fitness. Ik sport ook nu in Eindhoven en ga zelfs nu naar de sauna! Omdat ik weet dat sporten sauna beter voor mijn gezondheid is en dat overtreft mijn minderwaardigheidscomplex! En zo overwin ik steeds meer. Hopelijk telt dit voor jou ook in de toekomst en spreek ik je ooit nog eens en zeg je hebt hellemaal gelijk! Heel veel succes met alles en je toekomst.

Groejes Corine

zwaan | 10-03-2007 | sport

Hallo Mdj.

Ik ben zelf afgevallen met een dieet dat South beach heet. Als je eenmaal twee weken hebt doorgezet, gaat het als een trein.Ik woog 84, en nu 71 kg, en ik ben 1.63 m. Ik ga nog even door. Er is ook een leuk forum bij, waar je elkaar steunt.

Ikdeed mee met 'Nederland in beweging' van de avro. Ik nam het op op video, en deed het op m'n eigen tijd. Niemand die je ziet, en je bouwt langzaam wat conditie op. Nu ga ik naar een sportschool, alleen voor vrouwen. Daar komen alle soorten dames: dikke, dunne, oude, jonge, witte, bruine enz. En iedereen komt daar voor haar gezondheid en doet het op haar eigen eigen niveau. Er is ook begeleiding. Hopelijk is er zo'n sportschool bij jou in de buurt.

Mdj | 11-03-2007 | Bedankt =)

Bedankt voor jullie berichtjes, het helpt mij weer een beetje om toch de volgende, nodige stap te zetten. Ik hoop dat ik straks inderdaad kan zeggen dat je gelijk hebt Corine.

Maar wat is dat South Beach?? Hoe kom je daaraan? Een site op internet? Zou je mij de link kunnen sturen? (privemail is sterretje2903@hotmail.com). Succes met doorzetten!

Liefs, MdJ

Maaike | 12-03-2007 | sport

MdJ, ga alsjeblieft sporten! Niet lijnen, dat is een neverending story. Je denkt dat iedereen naar je kijkt in de sportschool, maar dat is niet zo. Gewoon lekker je ding doen en fit worden (en per ongeluk ook nog afvallen!). Als je spieroefeningen doet wordt je sterker, fitter n val je af (spieren hebben meer brandstof nodig), en je bouwt langzaam je conditie op. Ga je meteen aan de conditieapparaten, dan zal het je waarschijnlijk wat meer moeite kosten. Overleg met de sportschool, laat je adviseren! Van sporten ga je je goed voelen (je maakt endorfinen aan). Lekker eten en bewegen dus!

Veel succes!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]