galerie

Ikke | 08-09-2007 | Borsten

Hallo,

Ik word altijd een beetje verdrietig van al die verhalen over te grote of te kleine borsten. Waarom kunnen mensen zichzelf niet accepteren zoals ze zijn...?

Zelf heb ik borstkanker gehad en het uiteindelijke resultaat is (YES!) dat ik nog leef! De ziekte is door vakkundig ingrijpen nu alweer vijf jaar uit mijn lijf en ja... ik heb nu twee verschillende borsten. De één wat kleiner door het weghalen van het zieke weefsel en één wat voller. Eén ongeschonden en één met een zichtbaar litteken. Maar wat geeft het. Ik leef!

Het wordt tijd dat mensen eens een klein beetje meer tevreden zijn/worden over het feit dat ze mogen leven in een gezond lichaam. En wat maakt het dan uit of je borsten te groot of te klein zijn??

(ik ben overigens absoluut geen tegenstander van borstverkleiningals het gaat om medisch noodzakelijk)

Bregje Hendriks | 16-09-2007 | borstverkleining/vergroting

Ja Ike, ik ben het ook met jou eens. Mensen willen vooral aan de buitenkant mooi zijn. Als je bezig bent met cosmetische ingrepen ben je dan bezig met ziekten? Ik denk het niet. Op het moment dat je te horen krijgt, dat je borst ziek is, denk je absoluut niet aan schoonheid. Je denkt aan leven, overleven, vechten, alles doen wat in je vermogen ligt.

Eerder reageerde ik al in deze rubriek op Marjolein, die om een medische reden haar borsten heeft laten verkleinen. Ik heb mijn beide borsten laten amputeren. Ik zou willen, dat al die vrouwen die nu nog kunnen genieten van hun borsten, dat moeten doen. Daarbij denk ik niet aan borsten die te klein of te groot zijn, borsten die zouden hangen of niet. Ik denk gewoon aan het genot van borsten hebben en daar alle gevoel in hebben, wat erbij hoort. Daar zou meer aandacht voor moeten zijn in plaats van het verbouwen van borsten.

Je bent mooi zoals je bent en hoe het leven je maakt. Een lichaam leeft, het is prachtig om dat te zien. Compleet met littekens, gevolgen van zwangerschap en borstvoeding en gewoon ouder worden. Geniet van elke gezonde dag met alles wat het leven je te bieden heeft. Die boodschap zou ik uit willen dragen.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]