galerie

Tim | 08-09-2007 | Belangrijkste menselijk ideaal: zichzelf zijn!

Allereerst zeer veel waardering voor de documentaire en het eveneens uitstekende vervolg. Vanuit mijn ervaringen als man wil ik graag mijn – meer dan ooit gewenst bredere - beleving van het vrouwelijk uiterlijk toevoegen.

Waar je als man een prettig aanvoelen verwacht, blijkt plots een kunstmatige en onnatuurlijke lichamelijkheid. Even heb je een schrik van genept te zijn. Bij gesprekken daarover valt het wel te billijken als de schepper bij hen de borsten vrijwel volledig vergeten had. In die gevallen heeft het een nog wat redelijke rechtvaardiging. Dat geldt ook voor vrouwen die met zo'n boezem bedeeld waren, dat het tot chronische rugpijn leidde. Maar in het zeer ruime scharrelgebied tussen afwezig en pijnlijk groot daalt je waardering verpletterend snel.

Susan | 08-09-2007 | borstvergroting

Mooi om de nuancering in het bericht over borstergrotingen en verkleiningen te lezen. Zelf heb ik nu een B-cup, terwijl ik daar voor zo'n 'mooi' plat kippenborstje had. Ik voel me nu veel beter in mijn vel, omdat ik me vrouw voel. Maar de vrouwen die van een B naar D-cup gaan daar snap ik ook niks van.
Ik had liever ook van moeder natuur iets meegekregenen liever geen 'nep'borsten gehad, maar ik voel me pas vrouw nu ik ze wel heb!

En verder: ben ik heel wit, dun en heb ik geen heupen, maar zo klinkt het heel negatief en dat is dan ook maar 1 manier om naar mezelf te kijken.Terwijl ik mezelf verder helemaal prima vindt zoals ik ben. Dus eencosmetische ingreep betekent nog niet dat ik mezelf helemaal niet accepteer en het liefst alles zou laten verbouwen. Dat nooit van mijn leven!

die ene | 08-09-2007 | borstprothesen

Wat ook een groot nadeel is van borstprothesen is dat je eigen borstweefsel heel moeilijk te onderzoeken is in de toekomst. Want je kunt evengoed borstkanker krijgen in het kleine beetje eigen borstklierweefsel!!

Bezint eer gij begint!

Tim | 20-09-2007 | prothesewijsheden

Dank voor de reacties. Ze sluiten ook aan bij mijn beleving. Terugkijkend op het emotioneel delen met zo'n 20 vrouwen, is het uiterlijk nooit doorslaggevend geweest. Bij vrouwen die rijkelijk met lichamelijke aantrekkelijkheid waren bedeeld, liep het daardoor indirect spaak. Bij hen bespeurde ik een overmatige drang naar adoratie. Ze hadden hun indeaalbeeld over zichzelf, over jou als man en over de vormgeving van de relatie. Aan alle drie viel dan nooit te voldoen. Op alle terreinen faalde je voortdurend. Met hen bleek totaal niet te leven.

Schoonheididealen zijn verwoestend voor relaties en voor lichaam en geest.

Tim

PS, door een dommigheid van mijn kant merkte ik jullie reacties niet eerder op. Excuses!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]