galerie

Ramona | 07-09-2007 | Relativeren

Naar aanleiding van Sunny's documentaire, realiseerde ik me meteen dat zij gedaan heeft, waar ik al járen mee bezig ben maar dan in mijn vriendenkring en omgeving. Ik word boos als ik weer een meisje hoor praten over haar 'dik' zijn, als een vrouw, die prachtig is, zegt dat ze niet normaal is omdat ze niet in maatje 38 past. Dan laat ik ze mijn brandwonden zien.......

Laten we in godsnaam normaal doen met zijn allen.Het moet toch niet een streven zijn om er allemaal hetzelfde uit te zien met een uiterlijk als die van Barbie met een streepje als vagina, belachelijk grote borsten en een taille waar je ingewanden helemaal nietinpassen, zo smal. Daarbij zou je omvallen als je er zo uit zou zien. Ik wil geen karikatuur worden net als die Amerikaanse vrouwen. Dit is geen schoonheidsideaal, maar deze mensen zijn ziek.Juist de variatie in mensen maakt dat mensen interessant zijn, elke rimpel maakt iemand uniek, elk mens is mooi op zijn eigen manier, van zichzelf, zoals hij of zij geschapen is.

keetje de jong | 10-09-2007 | relativeren door ramona

Dit kommentaar is me uit het hart gegrepen. Ik ben jarenlang ziek gewest en heb mezelf er bovenop geholpen door optimisme en beweging. Gezonheid maakt uiterlijk veel minder belangrijk. Als je je gelukkig voelt omdat je lichaam je niet in de steek laat, ben je blij met alles erop en eraan. Denk eens aan de wereldwijde akties tegen besnijdenis! Zijn het soort verminkingen die nu als schoonheidsideaal worden toegepast eigenlijk wel anders? Laat je lichaam je meest nabije vriend zijn en wees er lief voor.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]