galerie

kuiken | 07-09-2007 | te veel haar

Ik ben 18 jaar oud, krijg genoeg aandacht van de jongens en ook wel eens jaloerse blikken van meisje. En ik ben tevreden met hoe ik eruit zie...zolang ik maar kleren aan heb. Ik heb sinds kort weer een nieuwe relatie en hij is wat mij beteft helemaal het einde en ik wat hem betreft, meen ik te begrijpen, ik ook. Alleen lopen we vast op het onderwerp seks. Ik wil het graag, hij wil het graag...wat is dan het probleem? Mijn allergrootste geheim is mijn weelderige haargroei, ik heb er nog nooit hardop over gepraat en zelfs deze informatie anoniem op een forum zetten vind ik moeilijk...Mijn schaamhaar loopt tot ver in mijn liezen door en helemaal tussen mijn bilnaad. Ook heb ik een streepje haar rond en om mijn navel. Deze haartjes zijn ook nog eens dik en pikzwart. Scheren resulteeert in veel jeuk, bultjes en wondjes. Ook al ik het vaker doe. Het gaat niet goed met scheerschuim, scheerolie, nat, droog, met talkpoeder... Ik ben een meisje, maar ik heb haar op plekken waar eigenlijk alleen jongens het hebben..ik durf er niet over te praten en ben bang wat mijn vriendje ervan vind. Ik denk dat hij me wel accepteert zoals ik ben, maar ik geloof niet dt hij het ook echt mooi kan vinden. ik kan het in ieder geval niet... Wie deelt mijn probleem? En heeft misschien een oplossing? En wat denkt het mannelijke geslacht hiervan?

Caroline | 07-09-2007 | te veel haar

Hoi Kuiken, zelf heb ik ook een streepje haar tot mijn navel. ik snap dat je het vervelend vindt. scheren is neit de oplossing. hierdoor komen de haren dikker terug! en zoals je al zei kunnen er ook rode bultjes en jeuk ontstaan. Ik raad je aan om (als je er iets aan wilt doen) je haartjes te ontkleuren. (mideltjes bij drogist) dan wordt je haartjes blond en vallen ze minder op. Als je ze eruit wil hebben zou ik ze met een pincet verwijderen. dan komen ze vaak minder dik terug. succes!

fox | 07-09-2007 | te veel haar

Hoi!

Ik herkenje verhaal meteen. Ik heb zelf ook een vriendje en laat ik je meteen vertellendat hij ergeen moeite mee heeft.Het is belangrijk dat je jezelf accepteert zoals je bent, dan zullen dat anderen ook doen! Zelfverzekerdheid vinden mannen namelijk erg geil!

Ik heb precies hetzelfde als jij, weelderige haargroei, maar samen scheren is best een sexy bezigheid, hij stelde het zelfvoor. Laatste tijd krijg ik ook meer last van bultjes/ingegroeide haartjes, dus overweeg ik het om te laten harsen (auwie ja!) Mijn probleem is bij scheren dat het zo ongelooflijk snel weer teruggroeit, heb je dat ook?

Ik heb trouwens zelf ook vriendinnen die er last van hebben, dus je bent echt niet de enige. Succes!

weet ik ff niet | 07-09-2007 | mening van man

Hoi,

laat ik maar gewoon eerlijk zijn, veel haargroei bij een vrouw vind ik niet mooi. Ik denk dat het cru gezegd niet echt 'vrouwelijk' gevonden wordt door mannen. Beetje vergelijkbaar met dat jullie als je mocht kiezen je vriendje waarschijnlijk liever fors en gespierd zouden zien in plaats van klein en mager.

Echter als je je wel tot elkaar aangetrokken voelt, en je van elkaar begint te houden, denk ik dat 'onvolmaaktheden' zoals veel haargroei of cellulitis en vetrolletjes niet zo belangrijk meer worden. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat je nieuwe vriendje hierdoor op je afknapt, hoewel hij het waarschijnlijk idd. niet echt mooi kan vinden. Of hij zal het moeten accepteren, of je zou hem toch tegemoet kunnen komen door te epileren, en misschien met genoeg scheergel en een verzachtende zalf toch af en toe het ongemak kunnen trotseren.

Succes!

ps: niemand is perfect!

niels | 07-09-2007 | alles over schaam haar

Je bent niet de eerste of de enige

http://forum.fok.nl/topic/555759

Jolien | 07-09-2007 | ontharingscrème

Ik heb er ook last van. Als ik scheer heb ik eerst geen last maar de volgende dagen irriteert het heeel erg en dan snijd de rand van m'n slipje erlangs en dat is niet prettig.

Met ontharingscrème heb je minder kans op bultjes. Het nadeel is wel dat je het niet zo glad krijgt als bij scheren, er blijven altijd wat stoppels zitten.

Yvonne | 07-09-2007 | teveel haar

Misschien raar op deze site ,maar ik denk dat laser-ontharing voor jou wel kan helpen. Dit zou ook nog eens door het ziekenfonds vergoed kunnen worden. Je zou het na kunnen vragen.

Succes er mee.

liesje (schuilnaam) | 07-09-2007 | veel haar

Hey, Ik las je verhaal en herkende mezelf daar erg in. Ik ben 17 jaar en ook ik heb last van te veel haar, dat van mijn liezen tot in mijn bilnaat loopt. Ik heb op dit moment geen relatie en denk nog niet over seks na, maar ik durf niet in mijn bikini te zitten uit angst dat iemand iets ziet uitsteken. sinds een tijdje gebruik ik feet voor me billen en me bikinilijn. Laatst heb ik ook geprobeerd mijn schaamlippen te scheren maar daar kreeg ik erg veel juik en pijn van. Ik hoop dat je een beetje hulp hebt aan een middel als feet en dat ik je heb gerustgesteld dat je niet de enige bent met dit probleem. Zelf luchte het mij wel op en ik denk dat we ook niet de enige zijn. Maar als ik ooit een manier vind om al dat haar weg te krijgen zonder te veel problemen zal ik die manier met beide handen aangrijpen.

rasta | 07-09-2007 | haar in je kontje en om jenavel

lieve schat IEDEREEN heeft haar tot aan zijn kont, echt iedereen! zelfs vrouwen....niet sexy? onzeker? knip het dan gewoon kort, heb je er wienig last van en jeukt het niet, kunt ewr zelfs een lollig moddeltje in knippen, maar kijk uit dat je je schaamlippen niet raakt, want dat doet piiiiijjjjjn

enne mannen die jou te harig vinden zijn jou niet waard! ooit wel es goed gekeken wat er daar tussen hun benen groeit?

dus als jij aan een heggeschaar toe bent dan moet je vriend er ooka an geloven...zo'n onzin dat alleen vrouwen haarloos moeten zijn! eis kale ballen of een man die jouw oerwoud accepteerd!

Eva | 07-09-2007 | hariekanarie

Hey,

Dat was herkenbaar om te lezen. Maar ik ben nu 29 en na scheeruitslag, bultjes en enge ontstekingen verder heb ik een dikke middelvinger naar elke vent die vind dat vrouwen kaal moeten zijn. Laat ze zichzelf maar eens gewoon elke dag scheren.. ik ken nauwelijks mannen die dit doen, omdat het namelijk scheeruitslag oplevert... Euh..

Haar is het meest natuurlijke dat er is, het beschermt het is nou eenmaal onderdeel van jou. Het hoort bij je. En iedere vent die dat niet accepteert zouden ze aan zijn ballen aan het accuzuur moeten zetten.

Kus en succes.

kuiken | 07-09-2007 | bedankt voor jullie reacties tot nu toe

Bedankt voor jullie eerlijke reacties tot nu toe. Ja Fox, ik heb ook dat het onwijs snel teruggroeit, de volgende dag heb ik al onwijze stoppels. Het irritantste is dat ik ook nog heel erg bleek van huid ben met donkere haren dus je ziet ze ook meteen. En van dat snijden in mijn huid van een slipje heb ik ook erg veel last. Het stukje van rasta vond ik erg oppeppend :) .. En liesje ik deel je angsten hoor ...we zijn inderdaad niet de enige :)

Mooi harig is niet lelijk | 07-09-2007 | zo af en toe...

Ik heb zelf een erg gevoelige huid daar. Maar hardnekkige haren. Ontharingscremes helpen niet, ik krijg er alleen uitslag van. Als ik 's ochtends scheer, dan voel ik 'avonds al stoppels. Maar ik moet wel minimaal 4 dagen wachten voordat mij huid het weer aan kan. Door harsen (thuisstrips) wordt alleen mijn huid verwijderd! Toch vind ik het wel vervelend dus één keer in de zoveel tijd scheer ik alles eraf. Daarna alleen de bikinilijn bijhouden en de rest bijknippen. Werkt voor mij voldoende zo. En ik vind het gewoon schoner voelen.Niet dat ikschaamhaar vies vind hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar kale oksels vind ik ook prettiger. Maar stel dat laseren betaalbaar zou zijn...!

Ik vind het trouwens wel vrouwelijker om juist haar te hebben. En bij mannen vind ik het weer mannelijker om haar te hebben. Maar ik vind het wel prettiger als beiden het in ieder geval een beetje bijknippen. Dat 'werkt' wat makkelijker en fijner

Bitje | 08-09-2007 | reaktie kuikentje

Beste kuikentje,

Ik ben van het mannelijk geslacht en ik weet zeker dat als je vriendje echt dol op je is, dat jij dan gewoon de mooiste van allemaal bent en punt. Vrouwen zijn veel meer met hun uiterlijk bezig dan wij. Gevoel en liefde zijn toch veel belangrijker... Geloof mij, mannen die watanders zeggen die bluffen,doen stoer, maarmenen het niet.

De beste vriendin van m'n vrouw heeft haar bikinilijn laten laseren. Ze moest een aantal keer terugkomen en het is even geen lekker gevoel, maar ze was dolenthousiast. Die haren zie je dan nooit meer terug. Het was ook niet heel duur volgens mij...googlen maar...

Je kunt met je huisarts praten en als je hem verteld dat je er zo onder lijdt dat je niet naakt met je vriend durft te zijn.. (jouw woorden).. dan helpt hij je vast aan een oplossing. Doet hij dat niet, kun je nog een andere huisarts of een psycholoog raadplegen

Je kunt er ook over praten met je vriendje voordat je uit de kleren gaat. Dat lijkt me eerlijk gezegd het beste idee. Dan weet je meteen of ie echt van je houdt.. en als dat zo is wordt het vast heel leuk

Tim | 08-09-2007 | Jezelf of een ideaalbeeld?

Van alle vrouwen waarmee ik ooit intiem was, heb ik het schaamhaar nauwelijks onthouden. Van een enkele weet ik het nog. Sommigen raakten opwonden door subtiel wat met de schaamhaartjes te doen. Het was dan een extra onderdeel van het geheel. Alle uiterlijkheden zijn achteraf niet van belang. Veel meer gaat het om gevoel, emotie en betrokkenheid.

Mensen die een ideaalbeeld nastreven of willen zijn, worden nooit gelukkig niet met zichzelf, niet met een ander!

Tim

Diana | 08-09-2007 | "Teveel" haar

Dag kuiken,

Ik herken je situatie, ik heb ook "teveel" haar naar de huidige normen. Maar laat me je wat vertellen, iets waardoor je hopelijk meer vertrouwen krijgt. Ik ben nu 42 en ik heb dus wel enige ervaring met mannen, en lieve schat, er is er niet één geweest die mijn oerwoud afstotend vond; er waren er zelfs die het geweldig vonden. Dus vertel je vriend er gerust over. Dan weet je meteen of je überhaupt wel met hem naar bed moet of dat je beter kunt wachten op een man die het op z'n minst geen fluit kan schelen.

Mijn echtgenoot is een beertje wat beharing betreft; wij noemen onszelf gekscherend "de heer en mevrouw Harig Achterwerk". Zo kan het dus ook.

Ik wens je heel veel plezier met je mooie lijf!

die ene | 08-09-2007 | reactie kuiken

Iedereen heeft in die streek veel haar! Das normaal. Waarom wordt dat nou als abnormaal gezien? Eerlijk = eerlijk, ik doe er ook aan mee. Het begon met scheren vanaf de liezen, maar volgens de norm met het een steeds smaller streepje worden.... Dat gaat me te ver. Zo 1x in de 2 weken scheer ik het bij, vindt ik wel genoeg. Laat je AUB geen complex aanpraten, want waar gaat het nou helemaal om?

Beauty is the eye of the beholder.

natural lover | 09-09-2007 | beharing

ik zelf ben een man en vind hoe natuurlijker hoe mooier zelf ben ik een groot liefhebber van behaarde vrouwen dus het staat me zeer tegen deze scheer cultuur

dus lets keep it natural succes

Saskia | 11-09-2007 | Scheren

Lieve kuikentje,

Haar hebben we allemaal, en als wij vrouwen het niet zijn, dan zijn het de mannen wel ;) Zelf scheer ik het ook bij en heb ik inderdaad vaak een tijdje last van een jeukerig gevoel alhoewel het niet zo heftig is als bij jou. Wel scheer ik gewoon mijn bilnaad altijd even mee, daar groeit bij mij gewoon haar. Ik weet dat mijn ex het mooier vond als het minder was, daarom ben ik voornamelijk begonnen met scheren, maar ter compensatie is hij het voor mij ook kort gaan knippen en netjes bijhouden. Hij had juist heel veel last van veel haar tussen zijn billen dus we hadden voor de grap afgesproken dat we samen nog een keer naar de schoonheidspecialiste zouden gaan, ik om mijn bikinilijn te harsen en hij zijn bilnaad. Haha, zo zie je dat haar absoluut geen probleem hoeft te zijn, je kunt er samen heel wat leuks van maken :D

Succes en vertel het je vriend gewoon, of ga samen gezellig een keertje douchen dan let hij echt wel op andere dingen ;)

Floor | 12-09-2007 | Haarproblemen

Dag meisje,

Ik ken jouw probleem van overbeharing als geen ander. Inderdaad ook haar tussen m'n billen, het loopt redelijk ver door in m'n liezen (gelukkig niet zo heel veel) en mijn persoonlijke dieptepunt: ik heb op de achterkant van mijn bovenbenen heel erg veel lang, dik, donker haar. Voel me daardoor soms echt een halve man (terwijl ik verder toch een uitermate vrouwelijk lichaam heb, inclusief vetrollen en volle borsten en billen).

Mijn ex heeft mij wel eens laten weten dat hij het prettiger vond als mijn schaamstreek geschoren was. Dit was echter vooral in verband met de orale seks en daar kan ik me iets bij voorstellen. Haar in je mond is nooit fijn! Het is alleen echt niet zo dat ik hem niet kon opwinden als ik een paar scheerbeurten had overgeslagen. Wat dat betreft maakte het hem weinig uit. En ook dan werd de orale seks trouwens niet overgeslagen.

Eerlijk gezegd heeft geen van mijn vele bedpartners (zo'n 35 ofzo) ooit lopen zeuren. Het enige wat er soms uitkwam was dat de man in kwestie zich echt niet interesseerde voor zulke pietluttigheden als hij fijn kon seksen met een vrouw! Maak je vooral niet teveel zorgen. Hou het een beetje bij, maar vergeet niet dat jouw vriendje blij mag zijn dat hij bij jou in bed mag kruipen! En dat is hij waarschijnlijk ook echt wel..

Maar toch even iets heel praktisch wat niemand nog heeft genoemd: als je het scheert daar moet je absoluut niet tegen de haargroeirichting in scheren! Op je benen kan dat wel, maar daar is je huid ook veel minder gevoelig. Het wordt er niet helemaal glad en haarloos van, maar ik weet zeker dat jij dolgelukkig zal zijn als je alleen nog lichte stoppeltjes ziet. En het haar in m'n bilnaad scheer ik ook gewoon weg hoor..

Succes ermee!

Floor (24)

Mei | 12-09-2007 | Simpele doeltreffende tip!!!!

Hoi daar! Ik herken je probleem!! Ook ik heb last van haartjes! En ik had last van bijbehorende bulten na het scheren/harsen. Zelfs erge ontstekingen door ingegroeide haartjes die door het scheren zijn ontstaan...Het is bij mij zo erg geweest dat de dokter er meerdere keren aan te pas moest komen om de abcessen te verwijderen!!!Allemaal omdat je van die haren baalt...Nu heb ik iets heel simpels gevonden wat goed helpt! Na het scheren (want dat doe ik nog steeds) met een nagelborsteltje de huid wat ruwer maken, gewoon even borstelen eigenlijk. Het zorgt ervoor dat je haartjes de goede kant op groeien.Sinds twee jaar heb ikvrijwel geen bulten meer!

Succes!

Leon | 13-09-2007 | Te veel haar

Pas op met je ongelukig te voelen,ik ben een man en vind het erg opwindend om een vrouw te zien die behaard is.Mijn eigen vrouw is een zuidelijk type met veel haar ze heeft het vroeger wel eens geschoren maar dan prikte haar huid.Tegenwoordig laat ze het groeien het is erg zacht en opwindend om haar aan te raken.Ook heeft ze haar okselhaar laten staan.Je moet maar eens op een naturisten vereninging gaan kijken,de vrouwen daar zijn over het algemeen natuur ,dan kan je zien dat je niet abnormaal bent.

Een haar liefhebber.

anoniem | 22-09-2007 | geeft niets!!!!

Hallo

ik wil even zeggen dat ik als man zijnde het helemaal niet zo erg vindt het zl vast wel meevallen zolang je je maar wast is alles oke ik heb zelf ook een probleem met haar ik heb wat haar op mijn rug ik ben zelf 16 maar mijn moeder haalt het nu weg als ik ga zwemmen ofzow ik schaamde me er eerst ook wel voor maar mijn moeder zegt je moet ej zelf gewoon accepteren zolals je bent.Mijn moeder haalt het nog steeds weg maar ik voel me er wel zekerder door.sterkte nog

gr.

voor deze gelegenheid "Haan" | 03-10-2007 | reactie op verhaal kuiken

Best kuiken,

Ik ben een man van 40. Dus van een andere generatie.Veel ouder dan jij.Dus ik vraag me ook af of je wel op mijn mening zit te wachten.Ik bezocht dze site om 'm eventueel naar mijn dochter te mailen en ik las jouw stukje.

Weet je ik vind 't zo a-seksueel als vrouwen hun schaamhaar scheren. Echt niet mooi. 't Is gewoon een trend in deze tijd. (Als 't geen religieuze reden heeft) Ik snap er niks van want schaamhaar bij vrouwen is voor jongens en mannen eigenlijk altijd erotisch (spannend) geweest.Verschrikkelijk wat mannen en vrouwen elkaar aanpraten.

groeten

girly | 18-11-2007 | streepje

Hallo!

ikben een meisje van 16 jaar en heb ook zo'n streepje bij mijn navel net als de meeste jongens. Ik wist serieus niet dat meerdere meiden hier last van hebben! Ik heb al een afspraak staan bij de schoonheidsspecialist om het electrisch te laten ontharen... Ik denk dat ik het toch wel ga doen, ik voel me er gewoon niet lekker bij.

Misschien kun je dat ook doen, het is 30euro per half uur en ik moet een aantal keer terug komen.

A | 20-02-2008 | Haar

He meiden en mannen

Haar is echt volstrekt normaal. Afhankelijk van je etniciteit en je genen wil het soms wat 'uitgebreider' groeien bij de een dan bij de ander. Natuurlijk valt dit nog eens extra op wanneer je donker haar hebt.

Wanneer je je bikinilijn onder controle wil houden kan/ moet je zelf kijken waar je huid het best op reageerd. let wel op dat je met cremes niet te dicht bij intieme delen komt. Vaak helpt het ook om een deel niet te scheren maar gewoon een beetje te 'trimmen' (bij te knippen). Hierbij heb je geen last van de geirriteerde huid en de harde stoppels, maar het is wel wat 'geordender'.

Op de buik/rug kan je eventueel harsen/ blonderen of laseren. Vraag met het laseren wel altijd goed na of het kan met je huidskleur! Want je wil geen pigmentvlekken op de plaats waar je vroeger haar had. Dan heb je een nieuw probleem.

Maar bedenk vooral of je het zelf een probleem vind, of andere mensen. Zie je het in de spiegel als je3meter van de spiegel staat? Wat zegt een eerlijke vriendin? je zussen/moeder etc? En overleg bij twijfel altijd met de huisarts!

Sterkte!

bahar | 25-03-2008 | veel haar

hallo

ik ben zo blij dat ik niet de enigste ben ik dacht all jaren lang dat ik alleen haren tussen mijn bil naad had.

een vraag weten jullie of je ook tussen je bilnaad kan laseren? is het niet gevaarlijk??

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]