galerie

Bobbie | 02-09-2007 | Verandering

Wat een fantastische dcumantaire.

Ik werd er wel heel misselijk van, maar met een klap werd me duidelijk hoe de samenleving over mij denkt. En dan vooral hoe ziek dit is.

Ik geloof dat ik voor een 16 jarg meisje best veel selfvertrouwen heb. Veel mensen in mijn omgeving, hebben veel meer moeite met hun uiterlijk. ik dacht dat ik me niet zo leit beïnvloeden door alle beelden uit de media en opvattingen van de samenleving. Bij het kijken van de documantaire schrok ik heel erg, omdat me duidelijk werd dat zelfs ik (met feministische sterke vrouw als moeder en al even toffe, geemancipeerde vader) me zo ver liet beïnvloeden.

Ik dacht alijd 'ik ben heel mooi' of 'ik ben precies goed als mezelf'. Maar deze documantaire was het laatste duwtje dat ik nodig had om door te krijgen dat ik soms ook wel eens iets anders voel. En dat wéten dat je mooi bent niet hetzelfde is als dat voelen. En nu sta ik daar bij stil. Ik wil daar graag iets aan veranderen en hoop dat we met zijn allen iets mooier tegen elkaar aan gaan kijken en tegen seks.

Dankjewel voor dit prachtige verhaal. Ik ben in ieder geval veranderd door deze film. Het helpt me herinneren dat ik echt een mooie jonge vrouw ben, dat ik later ook mooi oud mag worden (en ieder mens al zijn groefjes en bultjes en hangende stukjes heeft verdiend), en dat dat niet alleen in theorie is.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]