galerie

Cece | 31-08-2007 | Borsten, benen, vagina

Lieve allemaal,

het lezen van jullie verhalen maakt me best wel treurig. De meesten van jullie hebben zo'n positief beeld van zich en ik vraag me soms af waarom ik dat niet kan.

Bij mij begonnen de problemen al heel vroeg. In de puberteit merkte ik dat mijn borsten nietzo groeiden zoals die van mijn vriendinnen. Verschillende bezoeken bij de dokter vertelden me dat ik nog jong genoeg was en dat ‚het' nog wel zoukommen. Dus geduldig heb ik gewacht, maar ondertussen zag ik dat iedereen om me heen hun eerste relaties beleefden, terwijl nooit iemand naar mij keek. Zagen ze misschien dat ik er als een jongen uitzag of bemerkten ze mijn gebrek aan zelfvertrouwen? Ik weet het niet. Met 18 had ik nog steeds niets, ik passte niet eens in cup maat AA. Zwemmen, sporten, strakke kleren dat was allemaal een grote nachtmerrie. Toen ben ik maar naar de plastische chirurg gegaan en tot de dag van vandaag weet ik niet hoe het kwam, maar het ziekenfonds overnam de kosten en ik kreeg inplantaten, een prachtige cup B had ik nu. Mijn zelfvertrouwen schoot omhoog.Ik heb een universitaire opleiding, ben nu 31 en de mensen in mijn omgeving zeggen dat ik mooi ben, maar ik kan het weer niet geloven. Weer is mijn zelfvertrouwen weg, want alweer ben ik sinds ruim twee jaar single en ik krijg het gewoon niet voor elkaar een date te krijgen. Dus is mijn redenering natuurlijk weer dat er iets ‚mis' is bij mij. Een platte kont, dikke dijbenen (heb maat 38), misschien toch weer te kleine borsten? En als ik ooit weer met een man in bed kom, wat moet hij dan niet denken van die vleeslappen die tussen mijn benen hangen. Dat is sexy? Echt niet dus, ze hangen in gekrulde toestand al één cm buiten en ze zijn zo donkerpaars, ik vind ze walgelijk. Het liefst zou ik al mijn zuurverdiende geld weer in cosmetische chirurgie stoppen, maar iets houd me nog tegen.Terwijl ik dit schrijf, merk ik dat de onteveredenheid die ik over mezelf heb, veroorzaakt wordt door eenzaamheid. Als ik iemand zou vinden die mij accepteerd zoals ik ben, denk ik dat het allemaal wel weg ebt, maar hoe kan ik ooit iemand vinden als ik niet zelfverzekerd optreed? Het is een cirkel zonder einde. Vertel me alsjeblieft hoe ik hier uit kan komen. Ik ben het zat eeuwig honger te hebben en dan toch noch een vreetbui te hebben, waardoor ik toch niet afval. Ik ben het zat me te schamen en ik ben de eenzaamheid zat. LLiefsCece

Jonge man | 31-08-2007 | hou van jezelf!

Hoi Cece,

probeer vooral niet weer plastische chirurgie te ondergaan. Het lijkt me in jouw geval echt weggegooid geld. Te meer omdat je je, zoals je zegt, ook maar tijdelijk beter voelde na je 'nieuwe' borsten.

Als ik het zo hoor probeer jij je zelfvertouwen teveel te halen uit 'externe' dingen; een 'perfecter' lichaam, een partner, nieuwe klerenenz enz. Ik herken dit wel, er zit wel iets in, maar geloof me, het is tijdelijk en zal nooit echt helpen. Je zal het grotendeels uit jezelf moeten halen. Je bent niet pas 'heel/volledig' met een partner, of met cup D, maat 36, of gladgetrokken vagina.

Wat betreft een partner vinden, ik denk dat je je er voor moet openstellen, probeer jezelf er iig. niet voor af te sluiten. Je vind toch ook vaak dingen/partners? als je er juist niet naar opzoek bent.

Ook hoeven mannen echt niet perse een zelfverzekerd iemand, iemand die zichzelf is, is veel belangrijker. En bedenk eens wat je wel leuk/goed aan jezelf vindt.

Als je denk dat je er niet uitkomt en je slecht blijft voelen, kijk of je (via de huisarts) therapie of misschien zelfs antidepressiva kunt krijgen. Beiden kunnen je zelfvertrouwen veel goed doen.

Groeten en succes!

Hester | 05-09-2007 | Eenzaam

Beste Cece,

Je zegt zelf: "Terwijl ik dit schrijf, merk ik dat de onteveredenheid die ik over mezelf heb, veroorzaakt wordt door eenzaamheid. Als ik iemand zou vinden die mij accepteerd zoals ik ben, denk ik dat het allemaal wel weg ebt, maar hoe kan ik ooit iemand vinden als ik niet zelfverzekerd optreed?"

Maar in plaats van acceptatie te zoeken bij anderen, in plaats van altijd maar afhankelijk te zijn van het oordeel van anderen, waarom kun je niet op jezelf vertrouwen? Hoe kan een ander jou ooit accepteren zoals je bent, als je dat niet eerst zelf doet? Kijk eens naar jezelf vol liefde, of probeer het op z'n minst. Zeg elke dag iets liefs over jezelf en ban negatieve gedachten over jezelf.

Als er even geen kerel is die zegt dat je mooi bent, dan moet je het zelf doen! Laat het eenzame gevoel maar lekker in z'n eigen sop gaarkoken. Wees een goede vriendin en partner voor jezelf! Waarom alsmaar op zoek gaan als de meest geweldige, liefdevolle persoon altijd al bij je is, namelijk jijzelf?

Geef je geld liever uit aan een mooie, bijzondere vakantie. Doe eens iets geks wat je altijd al hebt willen doen, een bijzonder land waar je altijd al naartoe had willen gaan. En doe het gewoon alleen! Lekker genieten, doen waar je zelf zin in hebt zonder een zeurend aanhangselen nieuwe vrienden maken.

Werkelijk, als ik één ding geleerd heb de afgelopen tijd, dan is het wel dat echte leuke mensen niet op uiterlijk af gaan. De meeste mensen zijn namelijk niet op zoek naar 'schoonheid', daarvoor kunnen ze ook naar een museum. De meeste mensen zijn simpelweg op zoek naar liefde.En datkun jeook in jezelf vinden.

En 'schoonheid', ach, ik vind het eigenlijk niet zo belangrijk. In mijn ogen is het hele leven prachtig.

Veel liefs, Hester.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]