galerie

nies | 09-03-2007 | met mijn moeder

Hier zit ik met mijn moeder, afgelopen weekend. We praten samen, ook over mijn vader die 1 jaar dood is. Wij leven. Mijn moeder is een mooie vrouw. Ik heb grote bewondering voor haar levenslust en kracht. Ze kan al tien jaar niet meer goed lopen. Ze is te zwaar. En ik vind haar prachtig. En toch kijk ik ook met verontrusting naar haar ouder wordende lichaam. Wordt dat van mij ook zo?

Wij leven met plezier, met onze kinderen, met ons werk, met alles wat we hebben om plezier mee te maken. Mijn zorgen over mijn uiterlijk zijn er nog wel, ik kan nu ik 42 ben me minder vertonen in trainingsbroek en vaal hemd, vind ik. Ik heb grijs haar (ongeverfd) en rimpels en wallen en putjes en vet waarhetvroegernietzat.Maarmijnzorgenzijnzoveelminderdanvroeger.

Ik ben geliefd. Mijn man, kinderen en vrienden en vriendinnen houden van me. Mijn werk wordt gewaardeerd. Zodat ik meer dan genoeg heb om dit leven zoveel mogelijk te vieren. Dat was prettig aan de opmerking van de buikdanseres, geniet van wat je vandaag hebt, moregen heb je iets anders. Niet per se slechter of beter, anders.Weereennieuwedag.

ruth | 10-03-2007 | echte mensen

geef mij maar echte mensen,wat rimpels,of andere onvolkomenheden is meestal geenreden om minder mooi te zijn.Wel verwaarlosing en wansmaak.

je lichaam verzorgen en mooier maken is zo oud als de wereld.het verschil zit hem nu in de universele door anderen opgelegde norm.Niet de eigen identiteit maar door anderen bedachte vormen enz.iedereen een barbieLICHAAM.Vooral geen echte geslachtsdelen laten zien,geen haren meer,een gladde en onzichtbare kut.een mc donald van het lichaam,overal de zelfde norm.

ook de mannen lijden hieronder,die moeten zich overal scheren,een harige man zie je nergens meer in de bladen.hoelang staan we de dictatuur van de massaindustrie nog toe??

Zou het niet strafbaar moeten zijn een 15 jarig kind,nog niet volgroeit zo te verminken!!vreselijk temeer daar de moeder zelf niet weet wat gewoon is en zich heeft laten aanpraten dat haar kind afwijkend is.ws heeft ze de geslachtsdelen van haar dochter nooit gezien.Het oordeel van die geldwolf van een arts volstaat,vreselijk,ik roep alle moeders in nederland op hun kindren te beschermen en hier tegen in het geweer te komen!!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]