galerie

Saskia | 09-03-2007 | bezoek aan schoonheidspecialiste

Zo heel af en toe kom ik wel eens bij een schoonheidsspecialiste, voornamelijk als ik in de sauna ben en het bij het arrangement hoort. Die schoonmaak en massage vind ik niet verkeerd. Maar die huidanalyse...

De laatste keer (ong. 1 jaar geleden) werd me eerst aangeraden om een anti-rimpelcreme rond mijn ogen te gebruiken (ik was toen 36 jaar). Nu gebruik ik al jaren geen cremes/reinigingslotions ed meer. Ergens rond mijn 18e ben ik cremes gaan gebruiken, nou dat was niet te doen, even op de fiets en filmlaag water op mijn gezicht. Ziet er niet uit, maar is vooral geen prettig gevoel. Alle merken en soorten gebruikt, met hetzelfde resultaat. Uiteindelijk ergens gelezen dat je huid 's nachts zelf herstelt en je dan juist geen creme moet gebruiken.

Maar de reactie van die schoonheidsspecialiste; geen creme?! Complete verbazing en zelfs ongeloof. Dus werd het advies een dag- en nachtcreme!

Logisch, moet ik maar niet naar een schoonheidsspecialiste gaan, ik weet het, maar die reactie krijg ik ook van niet-schoonheidsspecialisten. En als ik dan vertel dat mijn huid echt niet trekkerig aanvoelt, dan krijg ik de indruk dat dat niet wordt geloofd.

De reclame werkt!

Sara | 10-03-2007 | instant hapiness

Haha, ja reclame werkt inderdaad!

Het punt is geloof ik dat veel van die spullen wel werken, maar niet voor iedereen. Ik woon zelf in een stad met een hele vieze lucht (buiten NL) en zonder laag creme die ik er aan het eind van de dag met het vuil weer af kan halen, zit ik binnen de korste keren onder de acné.

Veel producten verkopen natuurlijk ook een gevoel van geluk. Als ik de deo opdoe die dat coole meisje uit de reclame opdeed, voel ik me meteen vol zelfvertrouwen. Sommige mensen hebben ook veel meer last van het feit dat ze gemanipuleerd worden, terwijl anderen het niks kan schelen. Wie liever niet een robot van de consumptiemaatschappij wordt, moet vaker de andere kant opkijken bij modereclames etc.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]