galerie

heleen | 09-03-2007 | wees blij DAT je ouder wordt en DAT je leeft

Alles wat er overblijft na het zien van de docu en de commentaren op deze site is stomme verbazing. Ik denk alleen maar steeds:'Wees blij DAT je ouder wordt en DAT je rimpels krijgt want menigeen sterft voordat het zo ver is' en 'Wees blij DAT je leeft en een lijf hebt dat uniek en waar er geen tweede van is want de wereld heeft behoefte aan varianten, aan verschillen en diversiteit'. Ik zie ook de rimpels al en de grijze haren maar ik ben er blij mee, ik heb ervoorGELEEFD en hoop nog lang verder te leven en te rimpelen.

Rita | 09-03-2007 | bericht aan Heleen

Ik vind het heel erg fijn voor je, dat je je zo gelukkig voelt met je lichaam. Er zijn legio vrouwen, waaronder ikzelf, die er wel onder lijden. Heleen, daar kies je niet voor. Het overkomt je, al vecht je ertegen.

Alle vrouwen die hier oprecht problemen mee heeft (en je spreekt over emoties, Heleen, en niet over een rationeel denken) hebben reacties als de jouwe al zo ontzettend vaak gehoord. En er zijn zoveel manieren om de vrouw in kwestie dan even een lesje te leren. Net zoals je nu ook deed. We zitten daar echt niet meer op te wachten, vrouw. We zijn echt geen domme mensen, integendeel, we zijn heel gevoelige mensen.

Laat dus liever je lesje achterwege en wees maar echt gelukkig dat je tevreden bent met je lichaam en geen verdriet hieromtrent hebt.

heleen | 11-03-2007 | niet goed overgekomen

Mijnreactie istot mijn schrik(gezien Rita's reactie)niet goed overgekomen.

Zelf heb ik een lange weg afgelegd om te beseffen dat elke mens (en ik dus ook)uniek is, en dat dat goed is en genoeg. Ik weet als geen ander hoe het is gepest te worden om mijn uiterlijk en dus ook als geen ander hoe lang de weg is (ruim 30 jaar knokken)om dat verminkte zelfbeeld te 'repareren'.

Nu ik zie hoe mijn jonge nichtjes zich spiegelen aan beelden van vrouwen zoals ze in mijn jeugd niet bestonden en na het zien van deze documentaire vraag ik me af hoe zij ooit tevreden zullen zijn. Als ze mijn verhaal horen en dat ik als kind en tot mijn twintigste zo enorm gepest ben dan zeggen ze dat ik er toch heel aardig uitzie, gezellig ben en dat het is goedgekomen.En inderdaad, het is goedgekomen en het heeft me sterker gemaakt en ik wens iedereen toe om vrede te vinden (met of zonder operatie).

Ik ken het gevecht en de emoties en zou wensen dat bladen, tv, maatschappij en 'dokters' zouden ophouden ons te vertellen dat we niet deugen want we deugen WEL. Als ze evenveel geld en energie zouden steken in het ons vertellen dat we wel deugen dan zouden er wellicht minder mensen lijden onder hun lichaam.

Ik weet als geen ander dat juist de gevoelige mens niet de zwakste ende domste is maar wel de meest kwetsbare.

Dus Rita, je bentNIET dom en ookNIET zwak maar gevoelig en kwetsbaar en ergens in die gevoeligheid ligt ook je kracht. Gevoeligheid is GEEN teken van zwakte maar van moed.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]