galerie

meisje20 | 02-08-2007 | lelijk

Hallo allemaal,

Ik wou dat ik zoals velen hier kon zeggen dat ik trots ben op mn buik of er niet mee zit. Het zit me ontzettend in de weg. Ik ben 20 en heb al heel lang een echte hangbuik, mn huid is sowieso erg slap altijd geweest en zo'n buik doet dan niet goed. Als ik nog wat afval zal dat toch altijd blijven hangen... Ik haat het. Ik ben vanaf mn 11e nooit meer gaan zwemmen of naar het strand geweest. Ik ga niet uit. Het is gewoon te pijnlijk. Ik durf geen relaties aan te gaan omdat ik toch alleen maar vanjongens hoor dat ze het walgelijk uit vinden zien. En die paar mannen die er geen problemen mee hebben ken ik helaas niet. Er is al genoeg mis aan mn lichaam maar dat is wel het ergste. Het verpest letterlijk mijn leven, mn tienerjaren zijn eenzaam en thuis geweest.Het stomme is dat ik er niets aan kan doen. Ik heb nooit veel gegeten of gesnoept en ik sport elke dag minstens 45 min. Toch blijf ik dik en zeker die buik. Ik zie het gewoon niet meer zitten. Mensen begrijpen ook niet waarik allemaal mee zit, want ik verberg het. Hoe vaak ik er wel niet van huil is niet normaal. Waarom moet ik nou weer zo zijn? Waarom is de maatschappij zo... Overigens vind ik dikke buiken niet per definitie lelijk, maar die van mij helaas wel :( Want die hangt en ziet er niet uit.

liefs

ps: Ik vind sunny er trouwens mooi uitzien, en ook tenminste een echte vrouw.

Amanda | 04-08-2007 | Misschien heb je hier wat aan

Hoi Meisje20

Ik kan wel zien dat je er verschrikkelijk mee zit, maar dat wil niet zeggen dat je er niks aan kan doen.

Je kan :

  • het accepteren, niemand is nou eenmaal perfect en jongens die zo over jou praten zijn het zowiezo niet waard om een relatie mee te beginnen.
  • sparen voor een operatie
  • wat afvallen en kijken of dit in combinatie met een verstevigende creme en sporten helpt.

Met verantwoordelijk afvallen kan ik je goed helpen als je dat wilt. Ik heb zelfs mijn eigen website : www.amandasdiet.info

Groetjes Amanda

meisje20 | 04-08-2007 | dankje

Hoi Amanda,

Allereerst hartstikke bedankt voor je reactie! Ik vind het erg aardig dat je mee probeert te denken. Helaas is het niet zo simpel als het lijkt. Het accepteren zal ik zeker moeten doen, maar dat is best moeilijk. Sparen voor een operatie heb ik ook over nagedacht. Maar mijn huid is erg slecht (daarom hangt het ook) met mijn lengte en gewicht hoort over het algemeen je buik dan niet al zo erg te hangen maar ja helaas. Een operatie zou door de slechte huid niet de beste keus zijn omdat mn huid al te dun is.

Ik heb op je site gekeken en je tips gelezen. Het zijn zeker goede tips maar mijn lichaam werkt gewoon raar. Ik snap er niets van. De meeste dingen die er staan doe ik zoals het 5 tot 6 keer eten (en dan dus kleinere en gezonde dingen). Ik drink geen alcohol en frisdranken,juist veelwater. Vet beperk ik ook zoveel mogelijk. Doordat ik zo snel aankom en graag wil afvallen eet ik weinig tot geen snoep (en dus ook weinig suiker). Ik sport echt al veel minstens 45 min per dag maar meestal wel meer, daarnaast doe ik ook zoveel mogelijk op de fiets etc.

Voor het eerst in jaren ben ik wel al een heel klein beetje afgevallen en dat is al fijn (terwijl ik dit: gezond eten en bewegen al jaren doe). Hopelijk val ik nog meer af. Maar ik had me er al bij neergelegd dat dat niet zou gebeuren dus alles wat er nu af gaat is super mooi meegenomen. Het ergste vind ik alleen mn huid, dat ik er zo uitgezakt uitzie. Mn buik is gewoon vreselijk.Ik schaam me dood. Ik lig er vaak van wakker en voel me zo ontzettend lelijk. Maar het is ook echt lelijk.

Ik wil nogmaals zeggen dat ik het echt fijn vind dat je een reactie hebt geplaatst en ik zal zeker nog verder op je site kijken.

Liefs

Amanda | 05-08-2007 | graag gedaan hoor

Ik doe het graag hoor, ik heb er zelfs speciaal een cursus voor gevolgd.

Dit is niet echt het juiste forum hiervoor, maar je zou me, via m'n website, een lijst kunnen sturen over wat je allemaal doet op en dag en hoeveel je eet. Het zou namelijk best wel eens kunnen dat je te weinig eet of toch ergens anders een fout maakt.

Als ik dit zo lees ben je al erg serious en goed bezig, maar het kunnen soms de kleine dingetjes zijn die een heleboel uitmaken.

Ben je al wel eens naar de dokter geweest voor je huid? Mischien dat die je kan helpen en zelfs als je al eens bent geweest kan het zijn dat er nu wel wat voor is.

Tot die tijd veel sterkte en probeer je toch wat minder erop te fixeren, hoe moeilijk het ook zal zijn.

Groetjes Amanda

Eugene | 09-08-2007 | reactie..

Hallo TS, Ik denk je maar alte goed te kunnen begrijpen in je gevoel hierover. Mag ik e vragen welke oefeningen je doet om hier wat aan te doen? Mischien een kutvraag als je alles al hebt geprobeerd natuurlijk maar toch. En mag ik je vragen wat de omvang is van je buik nu tov. bv. jeheupen?

Het 'accepteren' zou ik zelf ook nooit kunnen, ik snap die mensen die zulke uitspraken doen dan ook nooit. Estetiek en uiterlijk is niet "alleen maar" de schuld van/enopgelegd door de media. Het is ook wel natuurlijk. Mensen als jij en ik hebben daar alleen hel veel last van. Ik ben zelf estetisch ook geen mooie man en zit erverschrikkelijk erg mee. Als leijkerd weet ik maar alte goed hoe belangrijk uiterlijk is. En hoe zwaar dat weegt. Immers, ik zie om mij heen mooie mensen (vooral vrouwen) alles hebben/krijgen en hen als vanzelfsprekend toekomen. En mij niets.

Afijn, ik hoor het wel van je, mischien heb ik tips voor je om te proberen. Kna geen kwaa toch?

-Eugene

meisje20 | 14-08-2007 | reactie

Hey Amanda,

Ik zou graag je hulp willen aannemen. Ik heb op je site gekeken en de links etc. Maar vooral door de links raak ik nog eens extra de weg kwijt. Deze week ben ik ineens 2kg aangekomen en daar schrik ik wel van want ik heb niet extra veel gegeten en elke dag gesport. Ik weet het gewoon niet meer.

Binnenkort zal ik proberen mijn eet- en beweeggewoontes bij te gaan houden en ze door te mailen. Het zou fantastisch zijn als je wat wist wat veel verschil zou kunnen maken. Maar ben ook wel realistisch genoeg om hier niet van uit te gaan.

Ik vind het echt super dat je zo'n site gemaakt hebt en dat je mensen wilt helpen.

Liefs

ps Eugene ik zal mn heupen ook een keer opmeten. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Mo | 15-08-2007 | buik

Amanda,

Ga eens naar je huisarts en bespreek het probleem met hem/haar. Wellicht kan je huisarts je naar fysiotherapie/dietiek of zelfs plastische chirurgie verwijzen. In ieder geval krijg je daardoor een beeld de hekel aan je lichaam realistisch is of in je hoofd zit.

Ik heb ook mijn jeugd laten verpesten door een hangbuik maar kom steeds meer tot de conclusie dat het gewoon mijn figuur is en dat het lang zo lelijk niet is als ik denk. Maar misschien is het bij jou een reeel probleem en is buikwandcorrectie medisch noodzakelijk. Dan betaalt de verzekering het gewoon!

Amanda | 17-08-2007 | ?

Umm Mo, ik heb gelukkig geen last van wat meisje20 last van heeft hoor, maar ze zal ongetwijfeld je advies waarderen. ;)

Meisje20 : Ik help gewoon graag, juist omdat ik zelf ook altijd erg onzeker over mezelf ben geweest. Ik krijg wekelijks mailtjes van mensen die toch het 1 en ander zeker willen weten en ik moet toegeven dat het mij gewoon een goed gevoel geef als ik iemand kan helpen. Lichamelijk ben ik zeer beperkt (70% afgekeurd), maar op deze manier probeer ik mezelf toch nog nuttig te maken. :)

Ik sta trouwens op het punt te verhuizen dus als je bv volgende week een maitlje stuurt dan kan het even duren voordat je een reactie krijgt, maar reageren doe ik altijd.

Groetjes Amanda

ilke | 18-08-2007 | Beste,

Beste,

Ikzelf herken je verhaal duidelijk omdat ik met hetzelfde probleem zit. Zwemmen gaat niet meer, op strand lopen al helemaal niet en dat om nog maar te zwijgen van een relatie. Toch blijkt het allemaal tussen mn oren te zitten, aangezien ik een gezond lichaamsgewicht heb. Ik denk dat eht belangrijk is om te kijken naar de oorzaak hiervan. Dit kan een ingrijpende ervaring uit het verleden zijn e.d. Ikzelf heb trouwens sindskort besloten om hiervoor in therapie te gaan. Ik raad je dan ook aan om hierover na te denken. Verder wens ik je nog veel sterkte en je mag me steeds contacteren.

Liefs

Lonneke | 19-06-2008 | te weinig

Meisje20,

het klinkt misschien heel raar, maar heb je al eens naar je lichaamsbouw gekeken? Vanmezelf heb ik brede heupen9 als baby al) en ik weet dusook dan ik nooit in maat 40 van broek zal kunnen passen, Ik heb ook een buikje, en die probeer ik met sit-ups weg te rkijgen( helaas ben ik niet zo 'n volhouder).

Nu komt misschien het meest idiote van mijn reactie: misschien eet je wel te weinig. Je zegt dat je neit snoept, en niet veel eet, nu is het zo( net als bij diƫten) dat als je te weinig eet je lichaam in de opsla-stand schiet, alles wat je eet wordt opgeslagen voor de tijd dat erhelemaal niets meer te eten is, en zodra je dus "normale"porties gaat eten kom je aan.....totdat je lichaam gewend raakt aan de normale porties in combinatie met je sporten. Je zult zien, op dat moment vliegt je buikje eraf

Succes!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]